Enlaces accesibilidad
Cap de bou

Un pas més en els treballs de la Sagrada Família: acabada la torre de Lluc

  • La conclou la instal·lació del cap de bou de 9 tones
  • Amb l'escultura de Xavier Medina es culmina la primera de les quatre torres situada a 135 metres d'alçada
  • En els pròxims dies, els treballs se centraran a acabar la torre de l'evangelista Marc

Por
Instal·lació del cap de bou a la torre de Lluc de la Sagrada Família
Instal·lació del cap de bou a la torre de Lluc de la Sagrada Família

La torre de Lluc de la Sagrada Família ja està acabada. La conclou la instal·lació del cap de bou de 9 tones que s'ha instal·lat durant el matí d'aquest dilluns. Amb l'escultura de Xavier Medina es culmina la primera de les quatre torres situada a 135 metres d'alçada. En els pròxims dies, els treballs se centraran a acabar la torre de l'evangelista Marc.

La torre de Lluc de la Sagrada Família ja està acabada

Després de col·locar les ales, les tasques s'han concentrat en pujar amb l'ajuda d'una gran grua l'escultura del bou i del llibre, que en conjunt mesura uns 4,50 metres d'alçada. Les quatre torres dels evangelistes formen part de les torres centrals del temple, que estaran culminades per les quatre figures del tetramorf i conformaran una aurèola al voltant de la torre de Jesucrist i la creu.

Següent pas: coronació de la torre de Marc

Les figures del tetramorf són obra de l'escultor Xavier Medina Campeny i, segons la iconografia cristiana, representen als narradors de la vida de Jesús: un home o àngel en el cas de Mateu, un lleó en el de Marc, un bou en el de Lucas i una àguila en el de Juan. Les escultures estan fetes de marbre de Tassos, un marbre blanc utilitzat des de l'antiguitat en escultures gregues i romanes.

Durant els pròxims dies, treballaran a la torre de l'evangelista Marc amb la col·locació, primer, de les ales i, posteriorment, del llibre i la figura del lleó. Entre novembre i desembre s'aniran retirant progressivament les bastides de les dues torres. Està previst que s'il·luminin per primera vegada el pròxim dia 16 de desembre, coincidint amb el tradicional Concert de Nadal a la Basílica de la Sagrada Família.