Enlaces accesibilidad
Música

Macaco ens presenta 'Vuélame el corazón'

  • El cantant ens presenta el seu darrer treball, amb les relacions amoroses com a eix vertebrador
  • Ens revela qui és el Macaco de després de la pandèmia i ens avança com es plasmarà en la gira
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Macaco ens presenta 'Vuélame el corazón'

Macaco ens presenta el seu darrer treball: Vuélame el corazón. El cantant d'un àlbum on les relacions amoroses són eix vertebral i amb moltes col·laboracions. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ens parla de què hi trobarem i d'un nou Macaco després de la pandèmia.

El músic ha explicat que durant el confinament per la pandèmia del coronavirus va compondre moltes cançons, aparcant els temes més socials. "Van aparèixer unes fotos, unes perspectives sobre les relacions d'amor. I de sobte es va conformar aquesta columna vertebral, aquest fil conductor que és les relacions d'amor, des de moltes perspectives", ha argumentat. Ara, el disc també té una altra "reinterpretació", en la reflexió d'enamorar-nos en un món en guerra.

"Era o tot o res. L'amor s'entén en plural", ha dit el català. I és que el seu disc té moltes col·laboracions: només un dels temes l'ha cantat en solitari. "Tots aquests curtmetratges sonors en forma de cançó, vaig pensar que seria maco amplificar-ho, fent un debat cantant amb artistes amb estils molt diferents", ha dit sobre la diversitat i l'eclecticisme dels temes que hi apareixen.

Un dels més destacats és Me lía, un tema rumbero que ha fet amb els Estopa, i que també té un videoclip amb una estètica molt especial, i on hi apareix l'humorista Dani Rovira com a presentador. Segons ha explicat, la idea era fer un homenatge als videoclips dels setanta, "de l'època de la meva mare" ha dit.

Segons ha detallat, es tracta de fer una reinvidicació de la rumba, que ara està "de moda arreu del món", una música d'arrel que mescla amb altres estils. Però insisteix en l'imaginari que aconsegueix el videoclip, deixant a part la música.

Entre el grapat de col·laboracions, en destaca també les que fa amb Rita Payés, Valeria Castro o Leiva, cançons on ha "abaixat el to" i canta "més a prop del micro". "Les cançons petitetes. És el que més em sorprèn amb aquestes colabos", ha argumentat. Tanxugueiras, Anna Mena, Álvaro Soler o Kevin Johansen són alguns dels altres artistes que hi han participat.

Altres cançons han buscat trencar tòpics sobre homes i dones i l'amor, així com els que relacionen l'amor amb la propietat, l'amor propi amb la societat, el que considera una "herència tòxica". En aquest sentit, el cantant també reflexiona sobre com ens han ensenyat a estimar: "El punt de vista de cada artista és el que ho fa únic. Però és veritat això del present continu en l'amor, l'amor no es pot cronometrar ni acotar, hi ha molts observadors i les relacions s'han de fer entre dues persones", ha filosofat sobre la toxicitat.

Una gira teatral

En aquest sentit, ha avançat com serà la seva gira inicialment, el que també ha relacionat amb la pandèmia, on va haver de "cantar més a prop", amb un format acústic i va "aparèixer això de mastegar les paraules, fer un registre més petitet". Precisament això és el que vol portar a teatres d'arreu del país, per bé que despès farà gira americana i festivals a l'estiu. "Faré una cosa molt teatral, amb una petita escenografia i acostant-me a la gent. Altres coses que em venen molt de gust", ha argumentat.