Enlaces accesibilidad
"Demà Jove"

Fundesplai engega un programa per fer front al greu problema de l'atur juvenil

  • A Catalunya l'atur afecta prop del 26% del jovent d'entre 15 i 24 anys

La comunitat està al capdavant dels territoris amb més joves poc qualificats i sense estudis

  • El projecte està inspirat en un programa que es fa a Brasil i on participen 6.000 joves

Per
Fundesplai posa en marxa "Demà Jove", un programa dirigit a 300 joves
Fundesplai posa en marxa "Demà Jove", un programa dirigit a 300 joves

L'atur juvenil és un dels grans reptes de la nostra societat en un moment en què el pes de la situació actual sacseja greument l'economia amb la inflació disparada i la destrucció de llocs de treball. De fet, els joves desocupats cada cop són més, però les dificultats per accedir a l'entorn laboral són complicades. Per això, des de diferents associacions, com Fundesplai, posen en marxa programes per incentivar la inserció laboral.

Fundesplai ofereix formació i un contracte remunerat a 300 joves

El projecte "Demà Jove" vol fer front al greu problema de l'atur, que a Catalunya afecta prop del 26% dels joves d'entre 15 i 24 anys. De fet, la comunitat està al capdavant dels territoris amb més joves poc qualificats i sense estudis. I és que prop d'un 15% dels joves catalans d'entre 18 i els 24 anys no tenien cap titulació més enllà de l'ESO ni estaven estudiant durant l'any passat. Una problemàtica que s'incrementa any rere any.

Fundesplai prepara 300 joves

Davant aquesta situació, la Fundació Catalana de l'Esplai ha posat en marxa un programa anomenat "Demà Jove" que ofereix a 300 joves un contracte remunerat d'un any que combina formació, treball i acompanyament. Està destinat a trobar sortides pels que estan en situació d'atur o amb poca formació. A més, està inspirat en un projecte que es fa a Brasil i on participen 6.000 persones d'entre 16 i 25 anys.

Els alumes combinen aprenentatge amb pràctiques remunerades amb contracte d'un any, sempre amb acompanyament. A més, el programa també vol servir d'empenta per continuar en el mercat laboral. Segons Maria Díaz, orientadora del programa, és important "que quan acaben aquest any tinguin un certificat professional que els permetrà després poder seguir formant-se". En total, hi ha 300 joves, que es preparen per ser ajudants de cuina, administratius i microinformàtica, entre altres.