Enlaces accesibilidad
Infraestructura estratègica

Empresaris i els presidents de Catalunya, València i Múrcia s'uneixen pe reclamar "celeritat" en el Corredor Mediterrani

  • Pere Aragonès encapçala l'acte a favor del Corredor Mediterrani amb Raquel Sánchez, Ximo Puig i López Miras
  • La ministra de Transports destaca el que s'ha avançat des de 2018 i manté que la infraestructura estarà operativa el 2030

Per
Més d'un miler d'empresaris demanen "celeritat" en les obres del Corredor Mediterrani

Celeritat, celeritat, celeritat. És la paraula que més han repetit els representants empresarials i polítics que han assistit a l'acte a favor del Corredor Mediterrani que s'ha celebrat aquest dijous al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Clam per accelerar les obres del Corredor Mediterrani

Posar fi a l'Esapnya radial

La Trobada ha reunit uns 1.500 empresaris, entre els quals es trobaven Vicente Boluda, presidente de Boluda Corporación Marítima, qui ha demanat posar punt final "a l'Espanya radial", mentre que empresaris com el dirigent de Mercadona, Juan Roig, han criticat que la no finalització de la connexió “és una ofensa”. La trobada, organitzada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) i centrada a fer un repàs de l'estat dels treballs, s'ha celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

La connexió amb Almeria el 2026

Durant la clausura del 'VI acte empresarial per corredor mediterrani' la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha insistit en el compromís de tenir la connexió entre Almeria i la frontera francesa el 2026. Sánchez ha defensat que l'avenç que ha fet aquesta infraestructura des de 2018 "és indiscutible" recordant que més de la meitat "no estava definit" i ara "ho tenim tot planificat i seqüenciat" perquè sigui una realitat el 2030, com estava previst.

Aragonès demana accelerar els treballs

De la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, considera un "imperatiu ambiental" l'impuls d'aquesta infraestructura: "Cada any que no tenim el corredor mediterrani complert és un any que perdem en la lluita contra el canvi climàtic". En aquesta línia, reclama la "màxima exigència al Govern de l'Estat" perquè acceleri els treballs.

Suport de València i Múrcia

Aragonès ha encapçalat l'acte juntament amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez i els presidents valencià, Ximo Puig, qui també ha demanat "accelerar" el corredor mediterrani, i el president de la Regió de Múrcia, Fernando López-Miras, demana al govern que prioritzi la infraestructura.