Enlaces accesibilidad
Cosmètica natural

La crema corporal d'àloe vera que t'ajudarà a calmar la pell irritada

  • Irene Menéndez, de l’empresa de cosmètica natural Ideimperfecta, detalla els passos a seguir per fer una crema corporal d'àloe vera
  • Aquesta planta té propietats calmants, antisèptiques i cicatritzants
  • Tens el contingut del programa 'Va de Verd', presentat per María Gómez, a RTVE Play Catalunya

Per

Sabies que l'àloe vera té propietats calmants, antisèptiques i cicatritzants? A ‘Va de Verd’, programa presentat per María Gómez i disponible a RTVE Play Catalunya, descobriràs com fer una crema corporal amb aquesta planta que és ideal per aplicar sobre la pell irritada o sensible. Irene Menéndez, de l’empresa de cosmètica natural Ideimperfecta, detalla els passos a seguir.

Ingredients

El primer pas és pesar tots els ingredients. Necessitaràs 25 grams de mantega de karité crua, un greix que s’obté de la nou de l’arbre de karité i que és molt rica en vitamines que ajuden a la hidratació, nutrició i regeneració de la pell. També hauràs de tenir preparats 13 g d’àloe vera, 11 g d'oli d'ametlla, mig gram d'oli essencial de lavanda i mig gram de vitamina E, que pots comprar en herbolaris i aporta elasticitat.

Ingredients per fer una crema d'àloe vera natural

Ingredients per fer una crema d'àloe vera natural RTVE Catalunya

Procediment

Una vegada has fos la mantega de karité al bany maria, l’hauràs de posar en un envàs de vidre per després afegir la fase líquida amb l’àloe, els olis i la vitamina E. Cal tenir preparada la batedora de cosmètica per barrejar la mescla. Un truc perquè la mantega tingui millor consistència és refredar-la. Pots ficar-la a la nevera i la vas batent cada estona o la poses dins d’un bol d'aigua amb gel. Una vegada que s'hagi refredat i ja tingui una consistència més densa, la podràs envasar en una llauna metàl·lica o en un envàs de vidre.

 RTVE Catalunya

Conservació i aplicació

La crema adquirirà la consistència final quan reposi en el refrigerador. Si la guardes en un lloc fresc i sense llum, la podràs conservar fins a sis mesos. Aquesta crema natural d’àloe vera pots fer-la servir per a tot el cos, especialment a les zones sensibles i irritades. També es pot aplicar en la pell dels infants, però sense olis essencials.