Enlaces accesibilidad
Xarxa

Barcelona tindrà cinc noves biblioteques l'any 2030

  • Entre les biblioteques de nova construcció, hi ha l'esperada Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona
  • En total, la ciutat haurà guanyat 31.004 m2 de servei de biblioteca pública

Per
La Biblioteca Pública de l'Estat a Barcelona tindrà més de 16.000 metres quadrats
La Biblioteca Pública de l'Estat a Barcelona tindrà més de 16.000 metres quadrats

La ciutat de Barcelona tindrà cinc noves biblioteques en vuit anys. Així s'ha avançat aquest dilluns en la presentació del nou Pla director de Biblioteques 2030, que marca el full de ruta per als pròxims anys. Entre les biblioteques de nova construcció, hi ha l'esperada Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona, que tindrà més de 16.000 metres quadrats i es farà al costat de l'Estació de França entre els 2027 i el 2031.

Barcelona tindrà cinc noves biblioteques l'any 2030 | Montse Soto

Com ha explicat Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Barcelona haurà guanyat 31.004 m2 de servei de biblioteca pública, entre els equipaments de nova construcció i les ampliacions i trasllats dels ja existents, fins a arribar a un total estimat de 99.809 m2. Un creixement de gairebé el 30% en set anys.

Quines seran les noves biblioteques?

Barcelona comptarà amb cinc noves biblioteques: la Biblioteca de Sarrià, de 1.200 metres quadrats; la Biblioteca Prosperitat Ideal Plàstica Flor, de 2.500 m2; la Biblioteca La Marina del Prat Vermell, de 1.400 m2; la Biblioteca Sant Gervasi Sud, de 1.600 m2; i, per últim, la més gran de totes, l'esperada Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona.

Xarxa de biblioteques de la ciutat de Barcelona

Xarxa de biblioteques de la ciutat de Barcelona

Ampliacions i trasllats previstos

Altres accions que contempla el nou pla de biblioteques són el trasllat a altres edificis i les ampliacions d'aquestes biblioteques:

  • La Biblioteca Gòtic-Andreu Nin (trasllat)
  • La Biblioteca de Poble-sec Francesc Boix (trasllat)
  • La Biblioteca Vapor Vell (trasllat)
  • Biblioteca Sofia barat (trasllat)
  • Biblioteca Ramon d’Alòs Moner (trasllat)
  • La Biblioteca Sant Pau – Santa Creu (ampliació)
  • Biblioteca Collserola – Josep Miracle (ampliació)

1 milió d'usuaris

El pla, que està orientat a garantir l'accés a la informació, a la lectura i escriptura i a la formació contínua, entre d'altres, pretén augmentar la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat de Barcelona, que actualment en té 40. A més, ara com ara s'està treballant en la incorporació de nous perfils especialitzats en interculturalitat.

El 54% de la població de Barcelona, més de 953.000 persones, té el carnet de biblioteca. “Tot fa preveure que aviat haurem de repartir el carnet 1.000.000”, ha dit Martí.