Enlaces accesibilidad
Guia Vermella

Els germans Torres obtenen 3 estrelles Michelin: Barcelona corona la llista

Per
Restaurant 'Cocina Hermanos Torres', a Barcelona
Restaurant 'Cocina Hermanos Torres', a Barcelona

La gala de la Guia Michelin, celebrada aquest dimarts a Toledo, ha coronat Barcelona en la llista de ciutats d'Espanya amb més restaurants guardonats. La nit daurada per al món de la gastronomia ha seleccionat cinc establiments de la capital catalana per a entrar en la guia per primer cop. I, entre les novetats destacades, ha atorgat al restaurant Cocina Hermanos Torres la tercera estrella Michelin.

Barcelona, rècord d'estrelles Michelin

Barcelona desbanca així Madrid, que fins ara liderava la llista a Espanya. A més, a Catalunya ja hi ha quatre restaurants que ostenten la màxima distinció a la guia francesa. En total, la guia 2023 inclou 1.401 restaurants d'Espanya, Portugal i Andorra, entre els quals 13 compten amb tres estrelles, 41 amb dues estrelles, 235 amb una estrella i 281 amb Bib Gourmand.

Els germans Torres, triestrellats

El restaurant Cuina Germans Torres, la proposta de Sergio i Javier Torres inaugurada fa només fa quatre anys, només li calia una estrella Michelin més per ostentar la màxima distinció en la llista gastronòmica. Aquest any, l'ha aconseguit i, per tant, s'ha convertit en el quart restaurant de Catalunya en ostentar aquesta classificació. Els altres tres que ja tenien tres estrelles són el Celler de Can Roca, Lasarte i Àbac.

La guia d'Espanya i Portugal comptarà l'any que ve amb 13 restaurants triestrellats, ja que també ha rebut la tercera distinció l'Atrio, del xef Toño Pérez, a Càceres. També eleva a 2 a Deessa (Madrid), Pepe Vieira (Pontevedra) i El Rincón de Juan Carlos (Tenerife).

Cinc noves estrelles a Catalunya

La Guia ha atorgat un total de 34 noves estrelles entre Espanya i Portugal. El territori català ha obtingut cinc noves distincions, totes elles a Barcelona:

  • Aleia, de Rafa de Bedoya i Paulo Airaudo.
  • COME, de Paco Méndez.
  • Enigma, d'Albert Adrià.
  • Mont Bar, de Fran Agudo.
  • Slow & Low, de Nicolás de la Vega i Francesc Beltri.
Restaurant 'Slow and Low', Barcelona

Restaurant 'Slow and Low', Barcelona Instagram 'Slow and Low'

A Portugal, cinc restaurants celebren el reconeixement de la guia, com són Encanto (Lisboa), Euskalduna Studio (Porto), Kabuki Lisboa (Lisboa), Kanazawa (Lisboa) i Le Monument (Porto). Quant als premis Bib Gourmand, Catalunya suma BaLó i Nairod (Barcelona), i La Xarxa (Tarragona).