Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jorge Javier Vázquez demana un front d'esquerres i progressista

  • El periodista presenta el seu darrer llibre Antes del olvido en el qual parla de la recent mort de la seva companya Mila Ximénez
  • Jorge Javier Vázquez: "Em sento molt identificat amb el model de ciutat d'Ada Colau"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jorge Javier Vázquez demana un front d'esquerres i progressista

El periodista i presentador de televisió, Jorge Javier Vázquez, ha defensat la ministra d'Igualtat, Irene Montero, després de l'atac de Vox a la ministra al Congrés: la diputada de Vox, Carla Toscano, li va etzibar que "el seu únic mèrit" era haver "estudiat en profunditat a Pablo Iglesias", per a referir-se a la relació personal de la ministra amb l'exdirigent d'Unidas Podemos. "Ens hem de preguntar, quin tipus de país volem? El d'Irene Montero o el de Carla Toscano? Jo ho tinc molt clar, Irene Montero", ha firmat Vázquez.

El presentador ha demanat un front d'esquerres davant la crisi actual perquè "no s'imposi una moral i una ètica fosca i oblidada": "Estem en una situació molt complicada. L'esquerra s'ha de deixar de tantes sigles".

Mai, mai, ha estat la meva intenció saltar a la política

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Vázquez ha negat tenir cap intenció de dedicar-se a la política. I ha desmentit que mai ha rebut cap oferta per fer-ho: "Mai, mai, ha estat la meva intenció saltar a la política".

"Soc molt d'Ada Colau"

Jorge Javier Vázquez ha valorat positivament la ciutat de Barcelona per on va passejar, i confessa que li sembla una ciutat "espectacular". El periodista lamenta que els barcelonins són "molt crítics" amb la ciutat i es declara "molt d'Ada Colau" perquè comparteix plenament el seu model: "No es té en compte que passa a altres ciutats. Em sento molt identificat amb el seu model de ciutat".

L'addicció més perillosa ha estat la feina"

Jorge Javier Vázquez ha presentat Antes del olvido, el qual, admet, li està servint per tancar el dol de les morts del seu pare i de la seva compaña, Mila Ximénez. En el llibre, que s'acaba de publicar, Vázquez explica la importància de Mila Ximénez a la seva vida i també descriu 'sense pudor' passatges i relacions íntimes, com ara, ser un addicte: "Es parla d'addicions a substàncies. Però l'addicció més perillosa per a mi ha estat la feina".

A la pregunta de si creu que s'ha curat, Vázquez diu que sí, tot i reconèixer que un addicte, "ho és tota la vida": "Un no és addicte a alguna cosa. És addicte".

"Tot es pot preguntar"

El famós presentador explica que mai ha fet una entrevista per burjar en dolor de la gent, tot i que reconeix que té una percepció del pudor molt diferent del pudor o de la intimitat: "No soc un psicòpata, tot es pot preguntar fins que detectes que ja no pots insistir més".

Vázquez defensa el lideratge del programa de televisió després de 14 anys sent molt vistos: "Hauríem de ser una mica més justos i parlar del miracle de 'Sálvame'".