Enlaces accesibilidad
Tercer Sector

La Fundació Hàbitat 3 considera mal plantejada la llei d'habitatge estatal

Per
La tramitació de la llei de l'habitatge podria ser aprovada aquest març
La tramitació de la llei de l'habitatge podria ser aprovada aquest març

La tramitació de la llei de l'habitatge, bloquejada des de fa un any al Congrés, podria ser aprovada aquest mes de març. De moment, els preus dels lloguers continuen sense estar bloquejats. En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Hàbitat 3, Carme Trilla, creu que la forma en què està plantejada la Llei pel Dret a l'Habitatge estatal no és la correcta. Segons aquesta, hauria de contemplar menys mesures i deixar a les comunitats ser qui decideixin entorn aquest tema.

Carme Trilla: "Una llei d'habitatge estatal no és necessària"

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Trilla ha afirmat que "una llei d'habitatge estatal no és necessària". Això sí, la també presidenta de l'Observatori Metropolità Habitatge de Barcelona creu que una llei d'aquest tipus podria ajudar a evitar "punts d'error històric", com que els habitatges protegits ho estiguin per sempre.

"El 65% del mercat no quedarà afectat per la norma"

La presidenta de la Fundació Hàbitat 3, que és la gestora d’Habitatge Social del Tercer Sector Social de Catalunya, també ha assenyalat que "separar petits i grans propietaris és un error".

En aquest sentit, diu que la llei repercuteix en una petita minoria, que són els grans tenidors, per la qual cosa, "el 65% del mercat no quedarà afectat per la norma".

La Fundació Hàbitat 3 insisteix en la necessitat de modificar la pròxima llei d'habitatge estatal | Marga Esparza

Beneficis fiscals pels propietaris que rebaixin els lloguers

Així, Carme Trilla demana una normal estatal que permeti que les comunitats autònomes pugui regular els preus. Però també aposta per arribar a acords amb els propietaris per oferir uns beneficis fiscals si abaixen els preus dels lloguers.