Enlaces accesibilidad
Preus dels aliments

La inflació encareix els àpats de Nadal entre un 10 i un 15%

Per
El marisc i les fruites com el raïm són el que més s'encarirà per Nadal

Els àpats de Nadal s'encareixen entre un 10 i un 15% degut a l'increment generalitzat de preus. La majoria de productes utilizats en aquestes festes són més cars aquest 2022. Des de Mercabarna, però, afronten la campanya de Nadal amb optimisme perquè és la primera sense restriccions per la pandèmia.

Els productes típics del Nadal s'encareixen entre un 10 i un 15% | Marga Esparza

S'encareixen el raïm i la pinya

Des del sector de la fruita i l'hortalissa asseguren que l'oferta és la culpable de l'augment. "Patates i cebes han patit la sequera i la falta de pluja a tota Europa. Portem tot l'any amb preus alts", explica el vicepresident del gremi de fruites i hortalisses de Mercabarna, Pere Prats. Cítrics com la taronja o la mandarina pateixen una davallada de preus i dos clàssics d'aquestes dates s'encareixen: el raïm i la pinya

A la peixateria, peix i marisc també són més cars. "Ha pujat el peix salvatge fresc, llobarro i daurades perquè hi ha poca captura", assegura el president del gremi de peix i marisc, Àngel Máñez.

I a la carnisseria asseguren que hi ha opcions assequibles per a totes les butxaques. "Un producte que és car sempre és el cabrit. Però nosaltres hem donat una alternativa: una cuixa de xai farcida o es pot fer a la cassola", apunta el portaveu del sector carni de Mercabarna, Martí Colomer.

Mercabarna preveu assolir xifres anteriors a la pandèmia al tractar-se de les primeres festes nadalenques sense restriccions per la pandèmia.