Enlaces accesibilidad
Reserves al 100%

Els dinars i sopars d'empresa es disparen aquest Nadal malgrat la inflació

Per
Els restaurants tenen les reserves gairebé al 100% per aquest Nadal
Els restaurants tenen les reserves gairebé al 100% per aquest Nadal

Aquest divendres és dia de dinars i sopars d'empresa. Aquest Nadal tornen amb força per gaudir d'unes festes sense restriccions després de dos anys marcats per la pandèmia. Els restaurants tenen les reserves completes amb vint, trenta i fins a un centenar de persones que demanen uns menús que mantindran, a grans trets, un preu estable tot i la inflació.

Durant aquests dies molts restaurants acumulen més peticions de les que poden atendre, per la qual cosa han ampliat la plantilla de treballadors. D'altra banda, l'oci nocturn també espera aquestes celebracions que normalment encadenen les sobretaules amb les copes, i d'aquí, a les discoteques. En resum, molts grups concentrats en pocs dies, especialment després del pont.

Reserves al 100%

El sector de la restauració es mostra molt animat amb l'inici de la campanya de dinars i sopars d'empresa. I és que, malgrat la inflació, el nombre de reserves està sent molt elevat. Els preus dels menús han augmentat per l'encariment de les matèries primeres, de l'energia i els carburants, però això no ha frenat les ganes de celebració i de compartir una bona estona amb els companys de feina.

Reserves al 100% pels sopars d'empresa, tot i l'augment de preus | Alma Izquierdo

Tot plegat, la situació actual contrasta amb el panorama de l'any passat, quan el Govern va recomanar obertament a la ciutadania que s'abstingués de participar en els sopars d'empresa per evitar omplir els hospitals de malalts de covid. Un any després, la situació ha canviat i, en aquests moments, el més complicat és trobar lloc per al tradicional sopar o dinar d'empresa.

Sous més alts

L'allau de reserves ha generat que els locals de restauració hagin de contractar més personal per cobrir la demanda. I, en molts casos, apujar el sou. És el cas d'un establiment situat davant la platja de Castelldefels, que ho té tot a punt per als sopars d’empresa nadalencs. Per atendre l'alta demanda, necessita un personal que va molt buscat. Una de les treballadores, Susana, celebra que li han apujat el sou.

Els dinars i sopars d'empresa tornen amb força

És un ofici poc atractiu pels torns partits, perquè s'ha de treballar els festius i sobretot per unes nòmines baixes. Això genera absència de personal qualificat. Per això, hotels i restaurants estan millorant condicions i salaris. En aquest sentit, l’hostaleria és el sector que més incrementa els sous, un 4% més segons les dades de l’INE del tercer trimestre.

D'altra banda, els sindicats aplaudeixen les pujades, però recorden que les nòmines dels cambrers estan lluny encara dels actuals nivells d’inflació.