Enlaces accesibilidad
Vendes

El cava torna a xifres de rècord després de dos Nadals de pandèmia

  • El sector del Cava espera arribar aquest any als 245 milions d'ampolles venudes, un 8% més que el 2021
  • La recuperació del turisme, l'hostaleria i les exportacions revifen el mercat

Per
Les vendes de Cava revifen després de dos Nadals de pandèmia

El sector de Cava torna a respirar després de dos Nadals marcats per la pandèmia. Enguany espera arribar als 245 milions d'ampolles venudes, 7 milions més que l'any passat, el que equival al 8% més.

El sector del cava augura una bona campanya de Nadal | Juan Fran Álvarez

Recuperació de les exportacions

El retorn del turisme, l'obertura de l'hostaleria i la consolidació de les exportacions expliquen el creixement de la facturació segons explica a TVE el conseller delegat de Freixenet, Pere Ferrer Nogué. Resulta especialment clau la recuperació de les vendes a l’estranger, que representen 7 de cada 10 ampolles de cava que es comercialitzen. Per països, han crescut les vendes a Alemanya, Suècia, els Països Baixos, Rússia i Suïssa.

Els caves d'alta gamma, sobretot, reserva i gran reserva, són els que més han crescut superant el 20%. A escala general, la distribució ha augmentat un 3,3% fins al setembre, segons dades detallades pel president del Consell Regulador, Javier Pagès. L'increment més destacat ha estat el dels caves de Guarda Superior, que engloben els productes amb criances més llargues i actualment representen el 13% de totes les vendes. La distribució d’aquests caves ha crescut gairebé un 23% al mercat interior i un 17,8% a l’exterior.

Augment dels costos

De les més de 38.000 hectàrees que té la Denominació d'Origen, la meitat són de pagesos cooperativistes. Covides és la cooperativa que n'engloba més. Té prop de 700 socis i produeixen 8 milions d'ampolles, un 80% de cava. Aquest any, el preu del vidre i de l'energia se'ls ha triplicat. El president de Covides, Fèlix Galimany, reconeix que han repercutit a les ampolles tot el que se'ls ha repercutit. En concret, els suposa 20 cèntims més per ampolla, però confien a seguir creixent. Asseguren que el cava s'ha encarit menys del que ho ha fet la resta de la cistella de la compra.

De la seva banda, Pagès nega que aquesta inflació pugui suposar cap fre al consum de cava aquest Nadal. “El consumidor té moltes ganes de celebració i ho estem veient dia a dia”, ressalta, alhora que considera que, “si es té en compte la qualitat del producte, el preu actual de l’ampolla és una bicoca”.