Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Carlos Carrizosa: "Sánchez acabarà pactant un referèndum a Catalunya"

  • El president de Ciutadans al Parlament creu que la dinàmica dels últims mesos portarà el president Sánchez a pactar una consulta
  • Carrizosa assegura que no votaran a favor dels pressupostos, però intentaran millorar-los i creu que "Illa està fent "paripé"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Carlos Carrizosa: "Sánchez acabarà pactant un referèndum a Catalunya"

El president del Grup Parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, creu que el procés no s'ha acabat i que les dinàmiques polítiques dels últims mesos del PSOE com la concessió dels indults als polítics presos catalans, la reforma de la sedició portaran al president del Govern, Pedro Sánchez, a pactar un referèndum d'autodeterminació de Catalunya: "És la mateixa mecànica, el mateix modus operandis".

En aquest sentit, Carrizosa considera que les mesures acordades pel govern de l'Estat no ajuden a pacificar Catalunya sinó a abaixar les defenses de l'Estat: "S'aconsegueix aquesta pacificació donant sempre la raó als independentistes".

El portaveu de Ciutadans afirma que els canvis legislatius introduïts pel Govern del PSOE i Podemos busquen "mantenir-se a la Moncloa": "Quan marxi Sánchez, ja veurem aquesta pau". Carrizosa veu encertades les declaracions de la portaveu socialista, Alícia Romero, a Gemma Nierga, on afirmava que aplicarien l'article 155, sí que calia.

"Influirem en els comptes catalans perquè siguin menys dolents"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Carrizosa ha admès que veu "molt difícil" que Ciutadans doni un vot favorable als pressupostos catalans "en conjunt", però no descarta influir en els comptes catalans perquè siguin "menys dolents" i posa d'exemple l'aprovació al Parlament d'una partida per la reconversió dels municipis propers a una central nuclear, que va rebre el suport de Junts, el PSC i Ciutadans: "Ho vam votar amb els independentistes".

En aquesta línia, rebutja partides dels pressupostos catalans perquè diu, van destinats a "xiringuitos o la tele més cara per fer propaganda nacionalista": "Els independentistes no són uns descamisats, tenen un pressupost de 33 mil milions d'euros".

El portaveu de Ciutadans ha donat per fet que hi haurà un acord de pressupostos entre ERC, En Comú Podem i el PSC i critica que els Comuns no vulguin projectes com l'ampliació de l'aeroport del Prat: "Els Comuns estan pel decreixement. Desconfio dels pressupostos acordats per Comuns i ERC i amb l'aval del PSC".

"El Govern busca una majoria al TC per la porta del darrere"

Carrizosa creu que el govern de l'Estat busca una majoria al Tribunal Constitucional (TC) "per la porta del darrere" amb els tràmits per modificar el mètode d'elecció dels candidats al TC: "Les tramitacions de Batet no són les desitjables en una democràcia sana. No és tolerable".

A més, creu que tant el PSOE com el PP tenen la culpa en la crisi per la renovació del TC: "Pretenen anomenar els magistrats del seu gust i del seu color, i els ciutadans mirem amb desconfiança les sentències d'aquest tribunal".

"Trias no va ser el millor, però Colau és nefasta"

Carrizosa descarta repetir el suport de Ciutadans a Ada Colau i reconeix que va ser un error presentar de candidat a Barcelona a Manuel Valls: "Hi havia altres solucions, el Sr. Vall sense negociar va donar el vot a Colau i va trencar el partit".

Amb relació amb la candidatura d'Anna Grau a l'alcaldia de Barcelona, Carrizosa diu que podran posar condicions i que si bé el candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias "no va ser el millor", va ser millor que Ada Colau "que és nefasta", segons el polític.

Defensa José Ramón Bauzá del ‘Qatargate’

Carrizosa ha defensat José Ramón Bauzá, eurodiputat de Ciutadans que presideix el grup d'amistat UE-Qatar arran de la descoberta del 'Qatargate': "El que ha fet Bauzá és perfectament homologable al que fan els altres eurodiputats".

Carrizosa diu que una cosa és que trobin diners a casa, en referència a la vicepresidenta Eva Kaili, i l'altra és mantenir relacions internacionals: "Bauzá és un especialista en turisme".

El portaveu de Ciutadans veu certa hipocresia de qui es qüestiona mantenir relacions amb Qatar i, en canvi, acceptava el patrocini al Barça: "El que acceptem en esports, també ho podem acceptar en política, és una mica d'hipocresia".