Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies a Catalunya del 20 de desembre de 2022 | El Senat tramita la reforma del Codi Penal sense les esmenes paralitzades

  • El preu del lloguer a Catalunya bat tots els rècords i s'enfila fins els 1.066 euros al mes a Barcelona ciutat
  • El jurat considera culpable per unanimitat l'acusat de l'assassinat de Janet Jumillas
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Noticias avui 20 de desembre Catalunya | Seu del Tribunal Constitucional
El Constitucional accepta el recurs del PP i paralitza la votació al Senat de la reforma judicial del Govern

L'actualitat d'aquest dimarts està marcada per a decisió de la Moncloa de registrar en els pròxims dies una proposició de llei amb les esmenes per renovar el Tribunal Constitucional aturades pel mateix tribunal a petició del PP. La Mesa del Senat ha decidit continuar amb la tramitació de la reforma del Codi Penal però retirant de la proposta del Govern de reforma de les lleis suspeses cautelarment.

Per la seva banda, el Govern ha activat la pròrroga tècnica dels pressupostos a l'espera d'acabar de concretar ja de cara a principis de l'any vinent l'acord amb el PSC o JxCat. En la mateixa reunió de l'executiu català s'ha decidit atorgar una subvenció directa de 89 milions d'euros a Seat. L'ajuda, pels pròxims quatre anys, servirà per a electrificar la planta de Martorell.

El jurat del crim de Janet Jumillas va acabar d'escoltar totes les parts divendres passat. El principal acusat va negar la seva participació i assenyalava terceres persones, tot i que tots els indicis i proves l'incriminaven. La plataforma 'Aturem Hard Rock' ha anunciat noves accions judicials per paralitzar el projecte en les pròximes setmanes. El col·lectiu presentarà dos recursos administratius.

Les empremtes dactilars poden predir el risc de patir esquizofrènia en un 70% dels casos. És la conclusió d'una investigació de la Fundació Germanes Hospitalàries. La Fundació Hàbitat3 preveu un allau de persones al carrer per l'actual escalada de preus i la pujada dels tipus d'interès. Per aquest motiu, ha posat en marxa la campanya ‘Obrim Portes’.

RESUM DE NOTÍCIES A CATALUNYA DEL 20 DE DESEMBRE

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:43

    La reforma judicial es tramitarà amb proposició de llei del PSOE i els seus socis



    El Govern hauria decidit abordar la reforma la llei del Poder Judicial i el Constitucional a través d'una proposició de llei en el Congrés impulsada pels socialistes al costat d'altres grups. Aquesta proposició de llei tindrà com a contingut les dues esmenes que ahir va frenar el TC i que pretenen eliminar la majoria de tres cinquens a l'hora de nomenar en el Consell General de Poder Judicial als magistrats al Constitucional. També es pretén eliminar l'examen de la idoneïtat als nous magistrats i habilitar l'opció de renovar per sisens i no per terços.

  • 19:14

    El preu del lloguer bat tots els rècords a Catalunya

     

    El preu mitjà del lloguer ha aconseguit en el tercer trimestre de l'any nivells rècord a Catalunya, en situar-se en els 1.066 euros a Barcelona ciutat i en els 805 euros en el conjunt de Catalunya. Segons les dades del Servei d'Estudis i Documentació d'Habitatge a partir de les fiances dels lloguers dipositades davant l'Institut Català del Sòl (Incasòl) la renda mitjana a la província de Barcelona era al setembre de 881 euros, a Girona de 613 euros, a Tarragona de 558 euros i a Lleida de 466 euros.

     


    La mitjana catalana és ja de 805 euros, en enfront dels 733 euros de fa un any, els 745 euros de 2020 i 755 euros del 2019.
    En el cas de Barcelona capital, els 1.066 euros estan 134 euros per sobre de fa un any. El 2020 era de 979 i en 2019 de 1.005 euros.

  • 18:33

    Barcelona sancionarà els promotors immobiliaris que incompleixin el 30% per habitatge protegit

     

    L'Ajuntament de Barcelona multarà amb sancions de mig milió d'euros als promotors immobiliaris que han incomplert la normativa que obliga a reservar un 30% d'habitatge protegit en les noves promocions. Les 3 empreses dedicades al maó no van demanar les llicències pertinents per tal d'evitar-se reservar, en total, 10 pisos per a protecció oficial, i per això se'ls sancionara econòmicament, i no podran construir ni reformar a la ciutat com a mínim durant 1 any. 

  • 18:25

    Ada Colau, única candidata de Barcelona en Comú per a les municipals del 2023

     

    El Comitè Electoral de Barcelona en Comú només ha rebut la candidatura de l'actual alcaldessa de la ciutat per a les properes eleccions municipals per l'any vinent. A partir de la publicació definitiva de la candidatura, i segons marca el reglament de primàries del partit, l'organització engega una sèrie de trobades entre la cap de llista i els activistes de Barcelona en Comú. El procés de primàries de Bcomú finalitzarà el 30 de març. 

  • 18:06

    La fundació Hàbitat3 preveu un allau de persones al carrer degut al context econòmic actual

     

    La Fundació Hàbitat3 preveu un allau de persones al carrer per l'actual escalada de preus i la pujada dels tipus d'interès. Per aquest motiu, ha posat en marxa la campanya ‘Obrim Portes’ amb l'objectiu d'implicar a la ciutadania i a les empreses en el repte d’incrementar el parc d’habitatge de lloguer social per a persones en risc d’exclusió social.

  • 17:51

    Xoc entre un camió i un cotxe a l'N-230 a Pont de Suert amb persones atrapades a dins

     

    Un xoc entre un camió i un cotxe a l'N-230 a Pont de Suert ha obligat a tallar la via en els dos sentits de circulació. Fins als llocs dels fets s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat. Hi ha persones atrapades a dins.

  • 17:28

    Vueling anul·la vols preventivament per a garantir operativa fins a 8 gener



    L'aerolínia ha cancel·lat de manera preventiva tots aquells vols que considera que podrien veure's afectats per la vaga convocada pel sindicat Stavla. D'aquesta manera, garanteix l'operativa per a totes les vacances de Nadal, fins al 8 de gener. L'aerolínia de baix cost ha justificat aquesta mesura per a "minimitzar al màxim els efectes d'aquesta vaga" i deixar clar que tots els vols a la venda fins al 8 de gener no preveuen veure's afectats per aquesta protesta laboral.
     

  • 16:05

    Salut contracta 18 nous higienistes en centres d'atenció primària de Barcelona

     

    El Departament de Salut incorporarà 18 nous higienistes dentals en onze centres d'atenció primària de Barcelona abans que acabi l'any, de manera que n'hi haurà un total de 34. Aquesta contractació s'emmarca en el desplegament de la Llei 12/2020 de l'atenció pública de la salut bucodental que la conselleria i l'Ajuntament de Barcelona van pactar a la ciutat.

     

    Aquest desplegament suposarà una inversió anual d'uns 2,58 milions euros per a l'atenció a les persones vulnerables. També es creen quatre punts d'atenció odontopediàtrica. Segons l'última Enquesta de Salut de Barcelona, el 10% de la població que voldria anar al dentista no ho pot fer per motius econòmics.

  • 15:30

    The Sey Sisters ofereixen el seu darrer concert abans de la seva aturada temporal

     

    Les germanes Sey, conegudes com 'The Sey Sisters' oferiran aquest dijous el seu darrer concert a la Sala Apolo de Barcelona. Serà una aturada temporal amb l'objectiu de fer música nova. Un descans que ve motivat també per l'objectiu de reforçar el seu clam antiracista. L'activisme és un dels seus altres punts forts i consideren que encara queda molt camí per recòrrer.

  • 15:05

    8 de cada 10 pacients a l'UCI per covid i 2 de cada 3 ingressats a planta no tenien la 4a dosi de la vacuna

     

     

    La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha fet una crida a la vacunació amb el vaccí especialment als col·lectius vulnerables i ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que està costant més en la franja de 60 a 69 anys. Així, s'han posat la segona dosi de reforç el 75% dels majors de 80 anys, el 59% de les de 70 a 79 anys i el 39% de les de 60 a 69 anys. 

  • 14:46

    El jurat considera culpable per unanimitat l'acusat de l'assassinat de Janet Jumillas el 2019

     

    El jurat del crim de Janet Jumillas va acabar d'escoltar totes les parts divendres passat. El principal acusat va negar la seva participació i assenyalava terceres persones, tot i que tots els indicis i proves l'incriminaven. 

    La Janet va desaparèixer de manera involuntària i gairebé tres mesos després uns operaris de neteja localitzaven el seu cadàver a un solar del Prat de Llobregat

  • 14:31

    Les obres del nou accés al sud de Sabadell des de l'autopista C-58 començaran a principis de 2023

     

    Les obres per crear el nou accés a la ciutat de Sabadell des de l'autopista C-58 al sud de la ciutat començaran durant el primer trimestre de l'any 2023. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Marta Farrés, en la tradicional trobada de Nadal amb la premsa. Els treballs es duran a terme un any més tard del previst per l'impacte de l'encariment de les matèries primeres. 

  • 14:05

    El Govern atorgarà una subvenció directa de 89 milions d'euros a Seat

     

    L'ajuda, pels pròxims quatre anys, servirà per a electrificar la planta de Martorell. 60 milions són fons propis i els altres 29 procedeixen d'una transferència directa del Govern espanyol. L'ha autoritzat aquest mateix dimarts l'executiu de Pere Aragonès i arriba després que Seat i el grup Volkswagen aconseguissin fer-se amb 357 milions d'euros procedents del PERTE del vehicle elèctric. L'automobilística va considerar insuficient aquesta dotació per a dur a terme els seus plans d'electrificació a Espanya.

  • 14:00

    El Govern aprova la pròrroga tècnica dels Pressupostos

     

    El Govern ha celebrat aquest dimarts el darrer consell executiu de l'any. Una reunió en què l'executiu ha aprovat la pròrroga dels pressupostos perquè de moment continua sense haver-hi una majoria suficient per tirar els comptes endavant. Això sí, l’executiu català espera començar l'any amb un pacte assolit, bé amb JxCat o amb el PSC. El Parlament ha habilitat la setmana del 9 de gener, quan normalment el període de sessions no es reprèn fins a la segona quinzena.  El Consell Executiu no es tornarà a reunir fins a la setmana del 3 de gener.

  • 13:47

    L’AMB augmenta un 13% el seu pressupost

     

    L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat definitivament un pressupost consolidat de 2.470 milions d'euros, un 13% més que l’actual. Els comptes fan èmfasi en les polítiques socials i la gestió eficient de la infraestructura verda, la inversió en infraestructures i equipaments sostenibles, la lluita contra la contaminació i l’emergència climàtica, i l’impuls a la transició energètica i la mobilitat sostenible. 

  • 13:35

    Els patinets elèctrics podran estacionar-se als Bicibox de l'AMB

     

    Els Bicibox, el servei metropolità d’aparcament segur de bicicletes, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona permetran estacionar els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. L'AMB ha pres aquesta mesura per facilitar la intermodalitat, davant la petició de l’ATM de limitar temporalment els vehicles de mobilitat personal al transport públic feta ahir.

  • 13:23

    Creu Roja repartirà 9.000 joguines a infants gironins en situació de vulnerabilitat

     

     

    Matí atrafegat a la nau que la Creu Roja té a Vilablareix (Gironès). Els voluntaris que donen un cop de mà als altres Reis d'Orient recorren amunt i avall passadissos plens de joguines per omplir els lots destinats a infants en situació de vulnerabilitat. L'entitat preveu repartir aquest Nadal 9.000 joguines. Per això, fan una crida a la col·laboració ciutadana per donar joguets. Els requisits són que siguin nous, no bèl·lics i no sexistes. 

  • 13:10

    La jutgessa prohibeix a l'acusat de matar la dona a Lleida comunicar-se amb els fills

     

     

    La jutgessa que va acordar presó provisional comunicada i sense fiança per a l'acusat del feminicidi a Lleida també ha prohibit a l'home, de 40 anys, comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres dels seus cinc fills, tots ells menors d'edat, tal com havia demanat la fiscalia.

     

    L'acusat va passar aquest dilluns a disposició judicial al jutjat de violència sobre la dona de Lleida i es va negar a declarar. La causa està oberta per un delicte d'assassinat.

  • 12:11

    La qualitat de l'aire millora un 31% a Barcelona a causa de la ZBE i la mobilitat sostenible

     

    Les dades recollides per les estacions de trànsit i de fons i analitzades per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, demostren que la contaminació de l’aire a la ciutat de Barcelona consolida la tendència a la millora. Entre 2015 i el mes de novembre de 2022, els nivells de diòxid de nitrogen a la ciutat han baixat un 31% a les estacions amb més trànsit.

  • 12:04

    'Aturem Hard Rock' anuncia noves accions judicials contra el projecte

     

    La plataforma 'Aturem Hard Rock' ha anunciat noves accions judicials per paralitzar el projecte en les pròximes setmanes. El col·lectiu presentarà dos recursos administratius amb una petició de revocació al Departament d'Economia i una petició de caducitat sobre la llicència de casino atorgada a la companyia.

     

    En l'acte de commemoració dels deu anys de la plataforma, fet aquest dilluns, els activistes han explicat que convocaran una "gran" mobilització el pròxim any en una ciutat de les comarques tarragonines per "reivindicar que el futur del Camp no es ven". A més, també preparen accions sorpreses.

  • 11:46

    Una falsa denúncia per violència de gènere destapa un cas de matrimoni forçós a Barcelona

     

    Divendres passat, un pare va acudir a una comissaria dels Mossos d'Esquadra amb la seva filla i pretenia que denunciés la seva parella per violència masclista. Finalment, va acabar sent detingut per tractar de casar a la força, amenaçar i tancar a la jove de 19 anys.

  • 11:35

    DECISIÓ TC | El president de Govern, Pedro Sánchez, creu que el Constitucional pren una "decisió sense precedents" i avança que adoptarà "totes les mesures" per a posar fi al bloqueig. 

     

    El cap de l'Executiu s'ha adreçat als ciutadans: "A tots els ciutadans vull traslladar-los en nom del Govern d'Espanya un missatge de serenitat. Espanya és una de les grans democràcies europees i el nostre sistema democràtic disposa de mecanismes per a superar una situació d'aquesta naturalesa", ha afirmat Sánchez. Aquest mecanisme ha continuat després, "no pot ser un altre que el compliment de la llei i la Constitució".

  • 11:28

    La inversió estrangera a Catalunya creix un 13,6% en els primers nou mesos de l'any

     

     

    La inversió estrangera a Catalunya fins al tercer trimestre de l'any va augmentar un 13,6% respecte als primers nou primers mesos del 2021. Concretament, Catalunya va rebre inversions de capital estranger per valor de 2.477,3 milions d'euros del mateix període de l'any anterior. En canvi, si es compara només el tercer trimestre d'aquest any amb el del 2021, la xifra total cau un 0,4%, fins als 765,1 milions, ja que aleshores les inversions estrangeres van sumar 768,5 milions d'euros; mentre que entre el segon trimestre la pujada interanual va ser del 133,8%.

  • 11:15

    Desmantellada una plantació de marihuana de 5.000 plantes en dues naus industrials de Constantí

     

     

    La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de 4.890 plantes de marihuana i ha trobat 60 quilos de cabdells distribuïts en dues naus industrials d'un polígon de Constantí (Tarragonès). Els agents, en col·laboració amb la companyia Endesa, van detectar un punt de connexió il·lícita en dues zones del polígon industrial. 

     

    L'operació, anomenada "Troyano" ha acabat amb la detenció de quatre persones, que suposadament tenien cura de la plantació. Passaran a disposició judicial com a investigades per un delicte de tràfic de drogues i de defraudació del fluid elèctric.

  • 11:14

    El deute de les administracions públiques recula lleugerament a l'octubre

     

    El deute de les administracions públiques espanyoles va disminuir lleugerament a l'octubre fins als 1.497 milers de milions d'euros, segons les dades avançades del Banc d'Espanya. Es tracta del 116% del PIB de l'Estat i 7.000 milions d'euros menys que el rècord històric registrat al setembre, quan el deute se situava en 1.504 milers de milions d'euros. Així mateix, a l'octubre el deute va augmentar un 5,3% respecte de l'any passat. 

  • 10:59

    VIRUS RESPIRATORIS | La grip continua a l'alça a Catalunya, amb 8.069 casos nous diagnosticats a la primària. La COVID ja va a la baixa i els casos de bronquiolitis tornen a pujar. 

     

    Segons les dades del SIVIC, la incidència del conjunt de les Infeccions respiratòries continua augmentant, superant el nivell moderat (taxa de 939 afectats per 100.000 habitants). 

     

    La incidència de la grip continua augmentant en totes les edats. De fet, s'ha doblat l'última setmana: la incidència estimada de grip mostra un creixement important, de 228 casos per 100.000 habitants a 401. La repercussió assistencial podria començar a ser important.

     

    Disminueix el nombre persones ingressades amb covid en llits convencionals. Actualment, hi ha 930, 64 menys que la setmana anterior. El 78% d'aquests ingressos són de persones majors de 60 anys. La taxa calculada de bronquiolitis continua elevada però en descens.

     
  • 10:42

    DECISIÓ TC | Unidas Podemos presentarà una proposició de llei per a "tirar a uns magistrats atrinxerats": "És un cop a la democràcia"

    El president del Grup Parlamentari d'Unides Podem, Jaume Asens, ha anunciat que la seva formació presentarà una proposició de llei "per a tirar a uns magistrats atrinxerats" en el Tribunal Constitucional (TC) "en contra del mandat de les urnes". 

    "Això és un cop a la democràcia", ha sostingut aquest dimarts en una entrevista en L'Hora de la 1 després que el TC hagi acceptat el recurs del PP i hagi decidit paralitzar la votació al Senat de la reforma del Govern per a accelerar la seva pròpia renovació.

     

  • 10:32

    Localitzen una bomba d'aviació de la Guerra Civil a uns 280 metres de la bocana del port de Sant Feliu de Guíxols

     

    Un submarinista va localitzar aquest cap de setmana un artefacte explosiu de la Guerra Civil a uns 280 metres de la bocana del port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). La troballa ha obligat a activar un dispositiu des de les nou del matí per limitar la navegació en una àrea d'una milla al voltant de la bomba utilitzada per la Legió Còndor, que fa aproximadament un metre i contindria uns 16 kg de càrrega explosiva, concretament trilita. 

  • 10:15

    DECISIÓ TC | El president del Govern, Pedro Sánchez, farà una declaració institucional a les 11.00 hores per a valorar la decisió adoptada pel Ple del Tribunal Constitucional. Posteriorment, a les 13.30 hores, tindrà lloc la roda de premsa habitual posterior a la reunió del Consell de Ministres.

  • 10:09

    DECISIÓ TC | La Mesa del Senat ha acordat aquest dimarts continuar amb la tramitació de la reforma del Codi Penal, que deroga el delicte de sedició i toca el de malversació, sense les esmenes que va paralitzar el Ple del Tribunal Constitucional sobre la renovació del mateix òrgan de garanties.

     

     
  • 09:30

    DECISIÓ TC | La portaveu socialista al Senat, Eva Granados, diu que la Mesa del Senat intenta interpretar si s'ha "d'extirpar" el que d'origen eren unes esmenes: "El PP ha registrat un veto a la totalitat". A més, assenyala que el PP ha tirat de la "majoria artificial" d'un TC "molt dividit" que ha "interferit en una llei que els implica personalment". 

     

    Granados assenyala que el trencament de l'acord sobre la renovació judicial del PP amb el PSOE va ser un "punt d'inflexió" i que "la minoria" del PP és la que impedeix l'acord: "La Constitució no ha de dir que s'han de posar d'acord, diu que s'han de renovar els òrgans constitucionals". I avança que faran un recurs al TC perquè aixequi les cautelars

     

  • 9:20

    DECISIÓ TC |  El secretari general del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodriguez (PPC), admet "certa satisfacció" per la decisió del Constitucional: "El bloqueig durarà fins a una nova convocatòria electoral". Rodríguez creu que el PSOE ha copiat les fórmules que van utilitzar els independentistes per "intentar imposar unes lleis". 

    El màxim dirigent dels populars a Catalunya ha descartat una moció de censura contra el Govern, però ha demanat eleccions. 

     
  • 9:10

    DECISIÓ TC | L'exvicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, ha qualificat d'"insòlita" i "sorprenent" la situació que hi ha després de la decisió del Tribunal Constitucional.

     

    Gay critica s'ha obert aquest escenari per la no renovació durant quatre anys dels partits polítics que els acusa de no compleixen la Constitució: "No és una victòria política, és una derrota per tots".

    >

  • 08:45

    Un ferit greu en un incendi en una habitació d'un hostal de Ponts

     

     

    Una persona ha resultat ferida greu en un incendi en una habitació d'un hostal de Ponts. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís cap a les 4.28 hores. El ferit es trobava a l'habitació afectada. El Sistema d'Emergències Mèdiques l'ha evacuat a l'Hospital Arnau de Lleida. La resta de l'edifici no ha patit danys, únicament afectació per fum. 

  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 20 de desembre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.  

     

     

    Dimarts variable, ara amb boira i menys fred, a l'espera d'un front esquifit que arribarà el vespre. Demà arriba l'hivern, però qui ho diria amb les temperatures de més de 20 °C que s'esperen els pròxims dies.

  • 8:22

    DECISIÓ TC | El CGPJ es reuneix per decidir sobre la seva renovació. 

     

    El Consell General del Poder Judicial es reuneix després de mesos de negociacions sense resultats per renovar dos dels magistrats del Constitucional, tant el bloc conservador com el progressista porten al ple noms de candidats. El ple es va convocar de forma urgent per mirar d'esquivar la reforma del govern, ara paralitzada. 
     

     
  • 8:20

    DECISIÓ TC | La mesa del Senat que aquest matí es reuneix d'urgència decidir si suprimeixen la part del text que ha aturat el Constitucional i continua amb la votació de la resta de la reforma. 

     

     

    Els canvis suspesos ja s'havien introduït al text del nou Codi Penal, després de la seva aprovació al Congrés. Recordem que la votació per aprovar definitivament la supressió del delicte de sedició i el canvi en el de malversació està previst per dijous. Un ple en el qual també hi haurà sessió de control al govern i, per tant, un nou cara a cara entre el president del govern i el líder del PP. 

  • 8:15

    DECISIÓ TC | Les reaccions dels partits polítics no s'han fet esperar.

     

     

    A Twitter, PP, VOX i Ciutadans coincideixen en qualificar la decisió com a positiva per la democràcia i tant Alberto Núñez Feijóo com Inés Arrimadas assenyalen que tots els poders estan sotmesos a la llei. Des del Govern, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños acusa els Populars de voler controlar el Congrés. A Ràdio Nacional, Jaume Asens, ho qualificava d'"un cop contra la separació de poders" i deia que el tribunal té una actitud sediciosa. 

  • 8:15

    DECISIÓ TC | La decisió del Tribunal no té precedents i des de les Corts asseguren, tindrà un al cost en termes democràtics.

     

     

    El president del Senat, Ander Gil, lamenta que no se'ls hagi escoltat a ells i assegura que el Senat acatarà la decisió. També ho ha dit la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que ha alertat del perill, diu, de deslegitimar les institucions. 

  • 8:10

    DECISIÓ TC | El Tribunal Constitucional admet les mesures cautelaríssimes que demanava el PP i per primera vegada en democràcia paralitza una votació al Senat; la de la reforma judicial que pretenia modificar el sistema de renovació del mateix tribunal. Ho ha decidit per sis vots a favor i cinc en contra.

     

     

    El Tribunal argumenta que s'admetia el recurs i les mesures cautelaríssimes que demanava el PP perquè pot haver-hi una lesió en el seu dret de participació i també perquè té una especial transcendència constitucional. Abans, l'Alt Tribunal rebutjava la petició d'Unidas Podemos i el PSOE de recusar els dos magistrats de l'àrea conservadora amb el mandat caducat.
     

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 20 de desembre de 2022.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.