Enlaces accesibilidad
Lloguer social

La fundació Hàbitat3 preveu un allau de persones al carrer per la crisi habitacional

Per
Dos usuaris de la fundació Hàbitat3
Dos usuaris de la fundació Hàbitat3

La Fundació Hàbitat3 preveu un allau de persones al carrer per l'actual escalada de preus i la pujada dels tipus d'interès. Per aquest motiu, ha posat en marxa la campanya ‘Obrim Portes’ amb l'objectiu d'implicar a la ciutadania i a les empreses en el repte d’incrementar el parc d’habitatge de lloguer social per a persones en risc d’exclusió social.

La fundació Hàbitat3 fa una crida als propietaris que vulguin llogar el seu pis

L’objectiu és aconseguir uns 200 nous habitatges cada any per front a l’increment de la demanda que preveuen per l’escalada de preus i la pujada dels tipus d’interès. A banda dels habitatges, també reclamen més recursos econòmics per tirar endavant els seus projectes. Fa uns dies, des de la mateixa fundació consideraven que la llei d'habitatge estatal estava mal plantejada i assenyalava com un error la separació entre petits i grans propietaris

Sancions a Barcelona

Precisament avui, l'Ajuntament de Barcelona ha inicat els tres primers expedients sancionadors per incompliment de la reserva del 30% d'habitatge amb protecció oficial en noves promocions i grans rehabilitacions ubicades al districte de l'Eixample. S'enfronten a multes que poden situar-se entre els 400.000 i els 600.000 euros. Són els primers d'una primera tongada de 17 incompliments detectats a l'estiu pels equips d'inspecció municipals i en total signifiquen 70 habitatges de protecció oficial no aportats a la ciutat.