Enlaces accesibilidad
Cuina catalana

Fideus a la cassola amb la pasta de Caldes de Montbui

  • Sílvia Abril visita Caldes de Montbui on descobreix les diferents utilitats de l'aigua termal
  • Amb l'ajuda de la Carmeta prepara uns fideus a la cassola amb una pasta que es fa en aquesta població des del 1700
  • Descobreix altres receptes del programa a RTVE Play Catalunya

Per
La recepta perduda - Fideus a la cassola a Caldes de Montbui

No és casualitat que Caldes de Montbui es conegui com “el poble que bull”, i és que si alguna cosa el caracteritza, són les seves famoses aigües termals. A La recepta perduda, la Sílvia Abril descobreix els múltiples usos que té aquesta aigua tan especial que fins i tot fan servir per cuinar i que és un dels ingredients de la recepta: els fideus a la cassola.

La recepta

Els fideus a la cassola és una recepta emblemàtica de la nostra cuina, és un menjar popular i familiar, i tal com ens recorda l'expert d'aquest programa, en Xesco Bueno.

De la mateixa manera que a cada casa hi ha una escudella, a cada casa trobarem uns fideus a la cassola diferents

L'ingredient principal és la pasta, i la Sílvia Abril en troba una amb molta història.

La pasta de sopa de l’empresa Sanmartí s’elabora des del 1700. Vuit generacions s’han encarregat d’elaborar aquest aliment de forma artesana i amb producció limitada, partint de la sèmola de blat dur de primera qualitat, sense oblidar el peculiar assecatge, en armaris de fusta, que té una durada de 48 hores de repòs.

Ingredients (8 persones)

  • Costella de porc
  • Salsitxes
  • Alls
  • Ceba de Figueres
  • Tomàquet
  • Pèsols
  • Conyac
  • 1/2 kg de fideus
  • L'aigua de bullir unes mongetes del ganxet

Pas a pasPas a pas

  1. Fem el brou amb mongetes del ganxet, bullides amb aigua termal.
  2. Daurem les costelles de porc i salsitxes de porc i reservem.
  3. Fem el sofregit: primer l’all trinxat, després la ceba i el pebrot, tot seguit el tomàquet. Ho fem a foc lent, uns 20 o 30 minuts perquè la ceba quedi ben saborosa. Al final de tot hi afegim pebre vermell i un raig de conyac.
  4. Pelem les patates i les posem a la cassola amb una part del brou.
  5. Quan les patates estan mig cuites, afegim la pasta i la resta de brou i que segueixi la cocció.
  6. Als últims cinc minuts hi posem els pèsols.
  7. Quan quedi molt poquet, afegim altre cop la carn i acabem de coure.