Enlaces accesibilidad
Topall del Govern

Arrendataris i immobiliàries insatisfets amb les mesures per contenir els preus del lloguer

Per
Les mesures per contenir el lloguer no agraden a arrendataris i immobiliàries
Les mesures per contenir el lloguer no agraden a arrendataris i immobiliàries

Les mesures anunciades pel Govern per contenir el preu del lloguer no satisfan als arrendataris ni al sector immobiliari. La pròrroga de sis mesos als contractes vigents i el topall del 2% en l'actualització de la renda són insuficients per al Sindicat de Llogateres. Tot i valorar de manera positiva l'obligació de prorrogar els contractes sis mesos i al mateix preu per evitar pujades abusives durant les renovacions o la negativa dels arrendadors de renovar, consideren que a la pràctica s'allarga el problema sis mesos i només s'aplica per als contractes ja existents.

Valoren de manera positiva la pròrroga del límit del 2% de l'augment interanual dels contractes de lloguer indexats a l'IPC, però lamenten que només sigui per a lloguers vigents.

Les immobiliàries parlen d'inseguretat jurídica

Els agents immobiliaris alerten d'una inseguretat jurídica derivada d'aquestes mesures anunciades per l'executiu. Afirmen que aquest fet provocarà una reducció en l'oferta del lloguer. Segons explica Carles Sala, portaveu dels agents immobiliaris catalans, tindran efectes negatius per als que vulguin accedir a aquest mercat.

Les mesures del govern per contenir els lloguers no agraden a arrendataris ni a immobiliàries

El preu del lloguer, en xifres rècord

Segons les últimes dades de l'Incasòl corresponents al tercer trimestre d'aquest any, la mitjana dels lloguers catalans ha pujat gairebé un 10% respecte el mateix període de l'any passat al Barcelonès i un 9% al conjunt de Catalunya. En xifres interanuals, a Barcelona ciutat, ho fa un 3,2% aquest 2022 en comparació amb l'any anterior, fins a situar-se en els 4.058 euros per metre quadrat. L'informe anual d'Idealista detalla que durant l'últim any els preus només han caigut al districte de Sant Martí, un 0,5%, mentre que han crescut a la resta de zones de la ciutat.