Enlaces accesibilidad
Aturades

Cambray no troba sentit a la nova vaga d'educació

  • Aquest dilluns s'incorporen els més de 3.500 nous docents
  • El conseller d'Educació defensa que la ciutadania no entendrà aquesta mobilització
  • USTEC insisteix que els pressupostos haurien d'incloure més diners per Educació

Per
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, recrimina a USTEC que "no s'entén" una nova vaga
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, recrimina a USTEC que "no s'entén" una nova vaga

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, considera que la nova convocatòria de vaga en el sector de l'educació no té cabuda. En declaracions a TV3, ha recriminat a USTEC que "no s'entén" una nova vaga quan les negociacions estan obertes i "a punt de signar-se un acord amb els darrers serrells". Per això, defensa que la ciutadania no entendrà aquesta mobilització, prevista pel 25 i 26 de gener.

USTEC considera que els pressupostos haurien d'incloure més diners per Educació

En aquest sentit, el conseller ha reivindicat que el que necessita el sistema és tranquil·litat. Tot plegat, el mateix dia en què s'han incorporat a les aules més de 3.500 nous docents per compensar l'hora lectiva de menys que faran tots els professors. El sindicat USTEC insisteix, però, que els pressupostos per l'any que ve haurien d'incloure més diners per Educació.

Sense data pel curs vinent

D'altra banda, ha garantit que s'aniran cobrint les vacants de docents que hi ha en l'inici del trimestre i ha explicat que s'ha aprovat que, "de forma voluntària", un professor de secundària pugui ampliar horari per cobrir-les. I també ha afirmat que encara no està decidida la data d'inici del curs vinent. En aquest sentit, Cambray ha dit que en les setmanes vinents compartirà amb els membres del Consell Escolar de Catalunya els resultats de l'avaluació i es decidirà "conjuntament" la millor manera d'avançar el curs vinent.

En línies generals, ha apuntat que l'avaluació conclou que avançar l'inici del curs és una bona mesura, però ha afegit que cal veure com es continua portant a la pràctica millorant, "si s'escau", el desplegament. D'aquesta manera, Cambray ha fet al·lusió a la decisió de l'any passat de cobrir amb monitors les hores de les tardes de setembre per garantir l'horari escolar habitual.

"Despolaritzar" l'educació

D'altra banda, el conseller defensa en un article al diari 'Ara' la necessitat de "despolaritzar" l'educació. "Instrumentalitzar l'educació no hauria de ser un camí transitable", reivindica. Defensa que el camí passa per donar més recursos, temps i confiança als docents, professionals i equips directius dels centres perquè facin créixer els seus projectes i tinguin més lideratge a l'hora de decidir la seva estratègia de formació i millora.

USTEC reclama més inversió en Educació

El sindicat de mestres USTEC insisteix que els pressupostos de la Generalitat per l'any que ve haurien d'incloure més diners per Educació. És el que reclamen i, per això, per ara, mantenen els dos dies de vaga per a final de mes. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha assegurat que veu molt “lluny” un acord amb el departament d’Educació que permeti desconvocar la vaga dels pròxims 25 i 26 de gener.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afirmat que "si no s’ha pogut arribar a acords després d’un trimestre negociant, serà difícil fer-ho ara". Segura ha dit que “ara” és el moment de fer vaga perquè “s’estan negociant els pressupostos” i és l’oportunitat d’obtenir més recursos per al departament.