Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ignacio Garriga: "Exigirem que es compleixi l'acord"

  • El secretari general de Vox avança que si no es compleix l'acord antiavortament a Castella i Lleó es revisaran els acords de Govern
  • Ignacio Garriga: "El cop d'estat ara s'està teledirigint des del Govern de la nació. El separatisme està més fort que mai"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ignasi Garriga: "Exigirem que es compleixi l'acord"

El secretari general de Vox i president parlamentari de Vox CatalunyaIgnacio Garriga, assegura que el seu partit "exigirà" el compliment de l'acord del nou protocol antiavortament i mesures "provida" i deixa la porta oberta a revisar la coalició al Govern de la Junta de Castella i Lleó: "Arribarà un moment de fer balanç, del compliment d'acord que als quals es van arribar abans legislatura i si no es compleixen, evidentment, s'hauria de revisar l'acord i revisar l'opció de seguir al Govern o no".

"Vull creure que el Partit Popular són gent de paraula"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Garriga no ha volgut concretar amb quins tempos treballen des de Vox, però ha aprofitat l'ocasió per acusar el Partit Popular (PP) d'arrugar-se "quan les terminals mediàtiques de l'esquerra pressionen", després del pas enrere del president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernandez Mañueco, i confia que el PP compleixi l'acord firmat a la regió.

"Parlem amb exlíders socialistes per la moció de censura"

Arran de la negativa d'Alberto Núñez Feijóo d'anar a la concentració "per la defensa d'Espanya, la democràcia i la Constitució" que es farà dissabte a Madrid, Garriga demana al líder popular que aclareixi si recolza la moció de censura de Vox: "Que s'alineï amb Vox per conformar una alternativa que Espanya".

Garriga explica que s'estan reunint amb representants de diferents partits i amb "exlíders socialistes" per trobar a una persona de consens i poder aprovar la moció de censura.

"El separatisme està més fort que mai"

El president parlamentari de Vox a Catalunya nega que el Procés català s'hagi acabat i creu que ha mutat: "El separatisme està més fort que mai. No hi ha llibertat política i a les escoles s'adoctrina".

El líder de Vox alerta d'un moment d'extrema gravetat per la modificació del Codi Penal: "El separatisme té ara el poder de reformar el Codi Penal i contribueix a l’assalt del poder judicial".

En aquest sentit, diu que seguiran amb el recurs d'institucionalitat de la reforma penal al Tribunal Constitucional si bé, després del canvi de magistrats" hi anem escèptics. Creiem en la independència 'entre cometes'".

"Serem el govern amb més derogacions de lleis"

Garriga assegura que si arriben al Govern derogaran la llei de l'avortament, la de la memòria històrica o la llei trans: "Serem el govern amb més derogacions de lleis de la història de la democràcia".