Enlaces accesibilidad
Agressió sexual

L'Audiència manté en presó provisional a quatre dels cinc dels acusats de les agressions sexuals en grup de Castelldefels

  • Considera que podrien reincidir i que podrien fugir
  • Dona credibilitat a la jutgessa instructora i creuen que hi ha indicis suficients per donar credibilitat a les denunciants

Per
L'Audiència de Barcelona manté la presó preventiva per quatre dels acusats de les agressions sexuals en grup de Castelldefels
L'Audiència de Barcelona manté la presó preventiva per quatre dels acusats de les agressions sexuals en grup de Castelldefels

L'Audiència de Barcelona manté la presó provisional comunicada i sense fiança per quatre dels acusats de les agressions sexuals en grup de Castelldefels. Considera que podrien reincidir i que hi ha risc de fuga. El cinquè acusat està a l'espera que es resolgui el seu recurs després de declarar aquest dijous.

Presó provisional a quatre dels cinc dels acusats de les agressions sexuals en grup de Castelldefels

Segons la resolució del màxim òrgan judicial de Barcelona, els acusats no s'amagaven del que feien, treien pit de les seves gestes sexuals amb altres membres del xat de Whatsapp. Ho feien amb menyspreu i cosificant les dones. Per l'Audiència de Barcelona aquests fets són impropis del segle XXI.

"Feien gala davant altres membres del grup, no partícips materials en els fets, de les seves "gestes" sexuals amb un menyspreu i cosificació de lesdones a les quals es referien impropis del segle XXI", detalla la resolució.

En el recurs on demanaven la llibertat, els presumptes agressors sexuals, insisteixen en la manca de proves i el suposat consentiment de les víctimes per la forma com van presentar les denúncies. Però la Sala les tranquil·litza.

Diu que no comparteix que se'ls exigeixi un relat de víctima perfecta... sense contradiccions, on recordin tots els detalls... sense tenir en compte l'afectació psicològica: "Un relat propi d'un model de víctima "perfecte" que deu recordar tots i cadascun dels detalls viscuts, per ordre i sense la mínima contradicció (...) La Sala rebutja aquesta postura".

L'òrgan judicial veu indicis suficients per creure les víctimes

Donant la raó a la jutgessa instructora de Gavà, Laia Boix, consideren que hi ha indicis suficients per donar credibilitat a les denunciants, com els missatges i els àudios dels acusats. Ells els van esborrar, però els Mossos els han recuperat. L'escrit recorda que les penes a les quals podrien ser condemnats "són molt greus, podent-se imposar al mateix penes molt elevades que justifiquen per si soles un elevat risc de fugida o de sostracció a l'acció de la justícia i a la mateixa instrucció per al cas de ser necessari practicar noves diligències amb aquest".

"Es comparteix el risc de reiteració delictiva a la vista del contingut de l'atestat reflectint una manera de procedir habitual, repetit i sostingut en el temps pels cinc investigats, que lluny d'ocultar-lo", detallen.