Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies a Catalunya del 24 de gener | Primers flocs de neu a llocs inusuals de Barcelona

  • Troben un nadó abandonat al carrer al barri de Sants de Barcelona
  • El Govern s'obre a negociar "per primera vegada" la B-40 amb l'objectiu de desencallar els pressupostos
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Matí gèlid a Barcelona on ha nevat en llocs puntuals
Matí gèlid a Barcelona on ha nevat en llocs puntuals

L'actualitat d'aquest dimarts passa pel fred i la neu a cotes baixes. La forta caiguda de les temperatures continua sent la protagonista, permetent la caiguda dels primers flocs de neu a zones on és poc habitual, com la part alta de Barcelona, el Vallès Occidental i l'Oriental i alguns punts del Maresme. Protecció Civil ha desactivat l'alerta Procicat per onada de fred activada dissabte.

Enmig de l'episodi de fred, els Mossos d'Esquadra han trobat un nadó abandonat enmig del carrer, al barri de Sants de Barcelona. El petit, de dos mesos, estava en una bossa d'esport, i ha estat traslladat a l'hospital. El departament de drets socials n'ha assumit la tutela de manera provisional, i quan el nadó surti del centre mèdic, serà derivat a un centre.

En el marc polític, el Govern ha obert la porta a negociar el Quart Cinturó del Vallès per intentar desencallar la negociació dels pressupostos amb el PSC. Els socialistes, obstant, mantenen que hi ha més punts de discrepància.

El que fins ara era el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, adverteix Ada Colau que els acords de govern "s'han de complir", tot i que el socialista hagi marxat del govern. Amb això insisteix que la primera tinença d'alcaldia és pels socialistes.

Aquest dimarts ha estat la primera jornada de mobilitzacions d'una setmana marcada per la vaga al sector de l'educació, la sanitat i el taxi. La Intersindical ha cridat avui a la vaga del personal sociosanitari, que s'ha manifestat a les portes del Palau de la Generalitat. El sindicat Metges de Catalunya ha seguit negociant sense èxit amb el departament de Salut amb la intenció de desconvocar la vaga d'aquest dimecres.

RESUM DE NOTÍCIES AVUI A CATALUNYA

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:06

    Junqueras demana al Suprem la seva absolució

     

    El líder d'ERC, Oriol Junqueras i la resta de membres del partit condemnats en la causa del procés han demanat al Tribunal Suprem la seva absolució. En el seu recurs al·leguen que, un cop eliminat el delicte de sedició, estan exempts de responsabilitat penal. Junqueras al·lega que el delicte de sedició no pot ser substituït per cap altre tipus penal. En el seu escrit, remarca que la seva derogació és fruit d'un consens polític majoritari i que la reforma del Codi penal no preveu cap responsabilitat penal en els fets de l'1 d'octubre. Nega així que siguin aplicables tant els desordres públics com la nova malversació agreujada. L'advocat Andreu Van den Eynde defensa en el recurs que la pròpia sentència del procés va descartar que Oriol Junqueras, Raul Romeva, Carme Forcadell o Dolors Bassa promoguessin desordres públics. 
     

  • 19:27

    Fracassa la darrera reunió de Salut amb Metges de Catalunya

     

    El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha confirmat que mantenen les convocatòries de vaga del dimecres i el dijous després de no aconseguir a la reunió d'aquesta tarda un acord amb la Conselleria de Salut de la Generalitat.  En declaracions als periodistes després de la negociació, Lleonart ha lamentat que no han aconseguit una proposta del departament el "suficient" transversal, homogènia i concreta per a desconvocar les jornades de vaga de metges. El sindicat ha convocat als facultatius a les 10 hores davant la Conselleria de Salut i preveuen recórrer la Gran Via de Carles III i la Rambla del Brasil fins a l'Estació de Sants de Barcelona.

  • 18:38

    El preu de la llum escala aquest dimecres fins els 89 €/MWh

     

    El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista pujarà aquest miécoles per tercera jornada consecutiva, fins als 93,82 euros per megavat hora (MWh), la qual cosa suposa un augment del 5,69% en comparació dels 88,77 euros/MWh d'aquest dimarts. En la subhasta, el preu mitjà de la llum en el mercat majorista  se situarà aquest dimecres en 93,25 euros/MWh. El preu mínim, de 64,8 euros/MWh, es donarà entre les 15.00 i les 17.00 hores, mentre que el preu màxim es registrarà entre les 19.00 i les 20.00 hores, quan serà de 210,34 euros/MWh.
     

  • 18:35

    El jutge tanca el cas del suïcidi d'una alumna al col·legi Pare Manyanet i conclou que no hi va haver assetjament

     

     

    El titular del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona ha tancat el cas del suïcidi de l'alumna de 15 anys del col·legi Para Manyanet Kira López i ha conclòs que no hi havia cap situació d'assetjament a l'escola. Segons explica el centre en una carta que ha fet arribar aquest dimarts a les famílies, el magistrat no veu que l'escola "pogués tenir cap responsabilitat en aquesta dolorosa situació". La jove, que feia 3r d'ESO es va llevar la vida el 19 de maig del 2021.

  • 18:32

    La manca de pressupostos amenaça l'increment del sou dels treballadors públics

     

    CC.OO. de Catalunya criticat que els treballadors de la Generalitat no cobraran l'increment acordat del 2,5% en la nòmina de gener per la manca d'un acord per als Pressupostos de 2023. El sindicat ha lamentat que no es comuniqués a les organitzacions sindicals aquesta possibilitat, tot i que està garantit el cobrament de l'augment de manera retroactiva. L'increment es va acordar, al costat de dos augments variables del 0,5%, a l'octubre en la Taula General de negociació estatal i es va traslladar a Catalunya el 9 de desembre. CC.OO. ha exigit la tramitació immediata d'un Decret llei per a garantir el cobrament de la nòmina de febrer i que l'augment de sou no estigui lligat a l'aprovació dels pressupostos.

  • 18:12

    Telefònica i els sindicats acorden un augment salarial del 7,8%

     

     

    Després de la reunió de la Comissió d'Interpretació i Vigilància del conveni, la direcció de Telefònica i els sindicats han pactat un augment salarial del 7,8% per aquest 2023. Així, l'IPC real entre el 2019 i el 2022 és del 12,5% mentre que els treballadors han rebut un increment real del 6,2% en els seus salaris durant aquest període. Això fa que la revisió que s'aplica des de l'1 de gener del 2022 per igualar aquest 12,5% sigui del 6,3%, al qual cal sumar l'increment de l'1,5% de l'actual exercici i fixa l'augment total en un 7,8%, segons han explicat fonts sindicals en un comunicat.

  • 18:02

    Els Mossos investiguen un tiroteig amb un ferit a Castelló d'Empúries

     

    Els Mossos d'Esquadra investiguen un tiroteig que ha deixat un ferit a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Segons ha avançat ElCaso.cat, els fets han passat cap a un quart de quatre de la tarda i els implicats s'haurien disparat des de dos cotxes (un amb plaques de matrícula franceses; i l'altre, espanyoles). El ferit, que anava en un dels vehicles, hauria rebut un impacte de bala en una mà. De moment, no han transcendit més detalls sobre els fets. Els Mossos han obert una investigació i treballen per intentar localitzar els implicats, que haurien fugit del lloc dels fets. La policia no descarta que es tracti d'un enfrontament derivat per un afer de drogues.

  • 17:29

    La T-Mobilitat incorpora més de 170 línies d'autobús urbà i interurbà

     

    Aquesta setmana, la T-Mobilitat ha integrat més de 170 línies d'autobús de la companyia Sagalés, que representa una part significativa de la xarxa d'autobús de les sis corones de l'ATM de Barcelona. 

  • 17:01

    Camfic dóna suport a la vaga de metges de demà i dijous

     

    La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha emès un comunicat on afirma que valida les demandes de la vaga convocada per Metges de Catalunya per als pròxims 25 i 26 de gener. Tanmateix, l'associació demana accions de transformació del sistema sanitari. Entre d'altres, reclama un model que doni més autonomia en la presa de decisions als centres d'atenció primària, així com incrementar les places de medicina familiar i comunitària fins a un 40% del total de les places MiR.

     

    Segons l'associació, el 2022 només un 21% de les places es van destinar a aquesta especialitat. En el comunicat, també reclamen l'elaboració d'una llei d'atenció primària i salut comunitària i destinar el 25% dels pressupostos a sanitat.

  • 16:34

    S'enfonsa la construcció d'habitatge nou a Barcelona

     

    La construcció d'habitatges nous a Barcelona ciutat ha davallat un 48% el 2022, segons el balanç del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Una frenada que els professionals atribueixen a la manca de sòl i a normatives massa restrictives com l'obligació de reservar a habitatge protegit el 30% de noves promocions. Segons els arquitectes, des de la posada en marxa d'aquesta norma només s'han construït una cinquantena de pisos de protecció oficial a Barcelona. Una altra de les conseqüències segons el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Guim Costa, és la marxa de promotors de la ciutat. Els 1.400 habitatges nous construïts a Barcelona suposen una davallada del 48% respecte al 2021. Al conjunt de Catalunya el sector creix i la xifra ja supera les 15.000 llars, un 5% més que l'any anterior.

  • 16:18

    Últim adeu a Agustí Villaronga a Barcelona

     

     

    Una gran fotografia en blanc i negre d'Agustí Villaronga presidint la sala, parlaments i lectures d'amics, companys i familiars, i la música d'El ventre del mar'. Així s'ha desenvolupat el comiat al cineasta mallorquí al Tanatori de Sant Gervasi, amb prop de 200 assistents, molts d'ells cares ben conegudes del cinema i la cultura catalana i espanyola, amics i també les màximes autoritats de Catalunya i les Balears, els presidents Pere Aragonès i Francina Armengol.

     

  • 15:59

    El TC admet un recurs contra la llei catalana que obliga grans tenidors a oferir lloguer social abans de desnonar

     

     

    El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit un recurs contra la llei catalana per fer front a l'emergència en l'àmbit de l'habitatge. Concretament, contra un apartat de l'article 12 de la llei, que contempla l'obligació d'oferir un lloguer social per part dels grans tenidors en determinades circumstàncies. El recurs d'inconstitucionalitat que ara s'ha admès va ser presentat pel president del govern espanyol. En el seu moment, l'executiu espanyol va al·legar que s'havia pogut vulnerar competències estatals.

  • 15:41

    Denuncien dos conductors per circular a 242 i 219 km/h per la C-25 al Bages

     

     

    Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment dos homes de 32 i 27 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària. Els fets van passar el dia 21 de gener durant un control de velocitat que s'havia muntat a la carretera C-25 a l'alçada de Sallent (Bages) en sentit Vic. Els agents van detectar un vehicle que circulava a 219 km/h i, pocs minuts després, un altre a 242 km/h. La velocitat màxima permesa de la via és de 120 km/h, de manera que els dos vehicles superaven més del doble la velocitat permesa.

  • 15:20

    L'hospital de Figueres estén l'ús d'ulleres de realitat virtual

     

     

    L'hospital de Figueres ha estès l'ús de les ulleres de realitat virtual als pacients de les unitats de Diàlisi i de Monitoratge del servei d'Urgències. Des de fa més d'un any aquest recurs s'oferia als infants ingressats mentre els feien proves o exploracions. Ara, s'ha optat per estendre'l més enllà de l'àmbit pediàtric. Diversos estudis apunten que la realitat virtual redueix un 65% la percepció del dolor del pacient i un 60% els nivells d'ansietat. 

  • 14:46

    La neu emblanquina el paisatge del Parc Natural de Montserrat

     

     

    La neu finalment ha arribat aquest dimarts al Bages, i a les cotes més altes, com Montserrat (720 metres), el color blanc ja predomina el paisatge. Des de mig matí, les volves de neu han anat caient de forma continuada. Si bé les carreteres d'accés al Parc Natural no presenten problemes, ja que les màquines de sal han treballat intensament, les vies secundàries han quedat cobertes per la nevada.

  • 14:11

    Busquen una dona de 71 anys desapareguda aquest dilluns a Tarragona

     

     

    Els serveis d'emergència busquen una dona de 71 anys que va desaparèixer aquest dilluns pels voltants de Tarragona, segons han informat els Bombers de la Generalitat. La dona, que té alguns problemes de salut, està acostumada a caminar pels barris de Campclar, Torreforta i La Canonja i s'hauria extraviat quan caminava pels volts del carrer Sènia. 

  • 13:45

    La vaga del personal sanitari convocada per la Intersindical - CSC té un seguiment d'entre l'1,1 i l'1,4% en el torn de matí

     

    Són dades del departament de Salut. Pel que fa al torn de nit, el seguiment ha sigut pràcticament nul, amb un 0% de facultatius i un 0,3% de la resta de sanitaris. En aquest cas, són dades reportades per un 25% de les entitats proveïdores, incloent l’Institut Català de la Salut. El percentatge més elevat entre els facultatius s’ha registrat a Girona, amb un 4%. Pel que fa a la resta de personal, hi ha hagut un 2,7% de seguiment a la regió metropolitana sud.

  • 13:23

    El Govern s'obre a negociar la B-40 "pel bé del país"

     

    La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que "per primera vegada" l'executiu català s'obre a negociar la B-40 tot i que "no és el nostre model". Adverteix que ho fa "pel bé del país" i per desencallar una negociació de pressupostos que "sembla que el PSC vol enquistada".  Plaja ha confirmat que aquest mateix dimarts tornarà a reunir-se amb els socialistes i amb el grup de Junts per intentar tancar definitivament l'acord: "Aquesta setmana hauria de ser determinant", ha advertit Plaja. 

  • 13:21

    El Govern veu el cas Alves com una mostra que la "impunitat s'ha acabat"

     

    La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha considerat que el cas del futbolista Dani Alves, a la presó preventiva per presumpta violació, "demostra que la impunitat amb la qual han actuat durant molt de temps alguns personatges públics, gent amb poder, s'ha acabat". Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu de la Generalitat, Plaja ha posat en relleu el "valor" i la valentia de la víctima a l'hora de denunciar el cas, i ha sostingut que "la por està canviant de bàndol".

  • 13:10

    La dona enterrada en una finca de Pontons és la desapareguda l'estiu del 2021

     

    La Guàrdia Civil ha confirmat amb proves d'ADN que el cadàver trobat el 3 de gener enterrat en una finca de Pontons (Alt Penedès) es correspon a la dona que suposadament hauria matat l'investigat en el cas: Ruth R.P., espanyola de 42 anys i veïna de Barcelona. 

  • 13:01

    Facua critica la "inacció" sancionadora del Miniseri de Consum davant de casos de fraus massius

     

     

    L'associació de consumidors Facua ha criticat aquest dimarts al Ministeri de Consum per la seva "inacció" sancionadora davant dels fraus massius. Segons ha alertat l'entitat, aquesta falta d'acció s'estén també als organismes autonòmics de protecció dels consumidors. "L'absència de multes o la ridícula quantia de les poques que s'apliquen no representa precisament un al·licient perquè les grans empreses deixin de cometre irregularitats amb els consumidors", ha lamentat el president de Facua, Rubén Sánchez.

  • 12:32

    La Guàrdia Urbana xifra en 500 els assistents a la concentració del personal d'infermeria a la Plaça Sant Jaume

     

    Uns 500 sanitaris s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume per reclamar millores en el sistema de salut, com mesures davant la pressió assistencial o millors condicionals laborals, en la primera de les dues jornades de la vaga convocada per la Intersindical, aquest dimarts i dimecres.

     

    Infermeres, llevadores, auxiliars d'infermeria i altres col·lectius s'han manifestat davant el Palau de al Generalitat per recalcar que són 'imprescindibles'. Aquesta és la primera mobilització d'una setmana amb diverses convocatòries de vaga, de sanitaris, docents i també taxistes, entre dimarts i dijous.

  • 12:15

    Els taxistes faran demà una aturada de 4 hores a Gran Via de Barcelona

     

    Els taxistes de Barcelona se sumen a la vaga dels metges i del sector de l'educació prevista per demà i dijous. Tenen previst fer una aturada de quatre hores al centre de la capital catalana. Tornaran a situar la capçalera de la concentració a la Gran Via, escenari de reivindicacions anteriors del taxi. El sector insisteix que la Policia controli la circulació de les plataformes VTC que no compleixen els requisits del darrer decret llei.

  • 12:10

    Neva al Vallès i a la muntanya del Tibidabo

     

    Les baixes temperatures han deixat precipitacions puntuals de neu a municipis de les comarques del Vallès i a la muntanya del Tibidabo aquest dimarts cap a les 11 hores. Segons un tuit del Servei Meteorològic de Catalunya, ha nevat a municipis com Granollers, Llinars del Vallès i les Franqueses del Vallès. La franja de precipitacions avança cap al sud-oest, al sector central del litoral i del prelitoral barceloní, per la qual cosa es dirigeix cap als municipis del Vallès Occidental.

  • 12:00

    Els infermers i infermeres tallen la Via Laietana al crit de "Som infermeres, no metges"

     

    Les infermeres i infermers de Catalunya, convocats per la Intersindical de Sanitat i el sindicat d'Infermeres de Catalunya, protesten avui a Barcelona davant el Palau de la Generalitat de Catalunya. Una vaga que s'ha avançat un dia a la de la resta de mobilitzacions del sector de la salut, prevista pel 25 i 26 de gener.

    Després de protestar a les portes del Palau, els manifestants s'han mobilitzat cap a la Via Laietana, la qual han tallat al crit de "Som infermeres, no metges". Demanen millores laborals, profesionals i socials.

  • 11:43

    Trànsit prohibeix la circulació als camions a la C-25 entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners

     

    La neu i el gel afecten a un tram de la C-25 entre les localitats de Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners. Trànsit ha prohibit la circulació de camions en aquest punt i recomana precaució als conductors que hagin de passar per aquesta zona. També es troben afectades la LV-5052 a Vielha i la LV-5055 a Vielha-Vilamòs. 

  • 11:31

    Creix l'edificació a Catalunya fins a xifres similars al 2021 

     

    L'edificació a Catalunya va créixer un 4% l'any passat en comparació al 2021, amb 4,62 milions de metres quadrats en superfície de projectes d’execució visats pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Tot i això, la xifra es manté encara un 1,5% per sota de les que hi havia abans de la pandèmia. Pel que fa als habitatges de nova creació, es van visar 15.358 pisos el 2022, un 5,29% més que el 2021, però un 1,21% per sota de la dada prèvia a la crisi sanitària. 

  • 11:20

    Baixen els contagis de grip i covid a Catalunya

     

     

    La grip i la covid-19 segueixen a la baixa a Catalunya en l'última setmana. Segons les últimes dades actualitzades, l'atenció primària ha diagnosticat 3.348 casos de grip entre el 16 i el 22 de gener. La setmana anterior, es van diagnosticar 3.881 casos de grip. Pel que fa a la covid-19, s'han diagnosticat 1.448 casos nous a la primària, 2.067 la setmana anterior. Hi ha 384 persones ingressades amb coronavirus (467 la setmana anterior) i 21 a les UCI per covid-19 (24 la setmana anterior).

  • 10:50

    El turisme a Catalunya tanca el 2022 amb xifres similars a les d'abans de la pandèmia

     

    Catalunya va tancar el 2022 només un 8% menys de turistes respecte del 20219. Pel que fa a pernoctacions, durant l'any passat se'n van registrar 53.126.116, un 8,78% menys que fa tres anys (58.235.789). L'INE també ha destacat que en el 2022 Catalunya es va situar, juntament amb Andalusia, com un dels destins preferits entre els residents de l'Estat. En relació amb els preus dels hotels, al desembre a Catalunya van pujar un 12,5% en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

  • 10:10

    El Departament de Justícia inicia el procediment per aconseguir la jubilació anticipada dels funcionaris de presons

     

    El Departament de Justícia, Drets i Memòria ha iniciat formalment el tràmit per aconseguir que els funcionaris de presons obtinguin la jubilació anticipada. La Conselleria ha lliurat a la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social i Pensions la documentació necessària per obrir un expedient, i que tècnicament es faci efectiva la petició.

     

    Aquest expedient conté els resultats de l’informe del grup de treball per a l’estudi de la jubilació anticipada dels cossos penitenciaris, que justifiquen la petició. En els pròxims vuit anys es podrien acollir a aquesta modalitat de jubilació al voltant de 1.400 professionals, que representen el 31% de la plantilla actual.

  • 09:45

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | L'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, insisteix que el traspàs després de la seva renúncia als càrrecs municipals s'ha de fer en els termes que estan acordats amb el govern municipal: "Els pactes s'han de complir", ha dit en resposta a Ada Colau

    En una entrevista al Cafè d'idees, Collboni retreu que Bonet no sigui primera tinenta i diu que el PSC hi serà fins al final "si es compleix l’acord". Espera tenir una conversa assossegada amb l'alcaldessa per fer un traspàs "tranquil" i no "complicar més" les coses. 

     
  • 09:30

    Troben un nadó abandonat en una bossa d’esport al barri de Sants

     

    Passades les sis del matí, els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís d'un veí que havia trobat un nadó molt petit abandonat en una bossa d'esport al carrer Begur al barri de Sants. L'infant ha estat atès i traslladat en estat lleu a l'Hospital Sant Joan de Déu, on estarà en observació en les pròximes hores. Els Mossos  han obert una investigació per esclarir els fets.

  • 09:10

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | L'Exsecretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez creu que a causa de la manca d'unitat independentista hi ha "moltes possibilitats" que els sobiranistes perdin la majoria absoluta al Parlament de Catalunya i augura que el PSC podria tornar a guanyar les eleccions: "Tocarà fer revisió a fons i veure què s'ha fet malament".

    En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Sánchez acusa Oriol Junqueras d'estar "obsessionat" i prioritzar l'hegemonia d'ERC davant d'altres interessos. Sobre pressupostos, Sánchez creu que Aragonès prioritzarà el PSC a Junts.

  • 8:23

    EL TEMPS | Catalunya està immersa en una onada de fred. Aquest dimarts més que mai tots, pendents del cel, per què la neu ja s'ha presentat de forma anecdòtica a llocs força inusuals. 

     

     

    La previsió d'aquest dimarts 24 de gener d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras.

  • 8:20

    VAGUES SANITAT I EDUCACIÓ |  Si finalment no s'arriba a cap acord, és previst que demà coincideixin tres vagues: de metges, de mestres i de taxistes de l'àrea metropolitana de Barcelona.

     

     

     La Generalitat ha fixat els serveis mínims per a la vaga de sanitaris en un 25 % de la plantilla als CAPS, a les escoles hi haurà un docent per cada tres aules, i per la seva banda, els taxistes de Barcelona volen col·lapsar la Gran Via col·locant-hi 5.000 vehicles.

  • 8:15

    VAGUES SANITAT I EDUCACIÓ | El Departament de Salut i el principal sindicat mèdic, Metges de Catalunya, han acostat posicions en les reunions d'aquest dilluns, però no han arribat un acord.

     

     

    Aquest dimarts mateix s'insten a reunir-se novament. Tot això, quan queden hores perquè coincideixin a Catalunya tres convocatòries de vaga: la sanitat, l'educació i els taxis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

  • 8:10

    PRESSUPOSTOS 2023 | El Govern fa nous moviments per intentar aconseguir el suport als pressupostos.

     

     

    Esquerra ha registrat una moció en què s'obre a estudiar la B-40 una de les reivindicacions del PSC. I aquest dimarts hi ha prevista una nova reunió dels negociadors del Govern amb Junts. 
     

  • 8:05

    ONADA DE FRED | Neu testimonial gairebé fins a primera línia de la costa.

     

     

    A alguns punts alts de Barcelona i municipis de l'entorn, al Vallès i al Baix Llobregat, s'han llevat amb els primers flocs de neu. La previsió es que ho pugui fer durant el dia en altres punts del litoral, prelitoral i punts de la Catalunya central. 

  • 08:00

    Bon dia, Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 24 de gener de 2023

     Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.