Enlaces accesibilidad
Literatura

Marc Giró: "L'essència d'un 'pijo' és atresorar un privilegi"

  • Marc Giró acaba de publicar el llibre 'Encara més pijos'
  • L'humorista català és el nou presentador de moda a RTVE Catalunya amb el seu 'Late Xou'
  • El programa es pot veure cada diumenge a les 23:30h a La1

Per

Punts de vista - Entrevista a Marc Giró

Marc Giró és una font inesgotable d’energia i creativitat. Ha escrit tres llibres, ha col·laborat en diferents programes de televisió i fa ràdio diàriament. A 'Punts de vista', ha presentat la seva última publicació 'Encara més pijos' i ha parlat del seu 'Late xou' a RTVE Catalunya.

El presentador català, després de dos volums escrivint sobre el col·lectiu 'pijo', ha definit a la perfecció aquest concepte al programa: "Jo pensava al principi que els diners feien al 'pijo'. Després l'entorn i la presentació d'aquests diners en públic. Però llavors m'he adonat que no, que qualsevol persona que tingui un privilegi, sigui el que sigui, pot arribar a ser-ho".

Entre riures, l'escriptor del llibre 'Encara més pijos' ha reivindicat el dret a promocionar la cultura: "Un crític cretí deia, però a aquests programes tothom ve a vendre alguna cosa? Però tu fas gratis les coses o com? S'han de vendre productes, endavant el capitalisme cultural".

Fan incondicional dels clicks de Famobil

L'escriptor ha reconegut la seva passió, des de petit, pels 'clicks' de Famobil: "El meu marit no s'ha divorciat de mi perquè és una excel·lent persona, perquè tu vas per casa meva i has d'anar apartant 'clicks' de Famobil".

Tinc tanta ploma com clicks de Famobyl

Segons el presentador de 'Late Xou', mai és tard per divertir-se a través de les joguines: "Jo crec que és important no deixar de jugar. Jo faig psicoanàlisi a través del joc. Jo m'aixeco al llit i tinc tota una granja de 'clicks' al davant".

Un apassionat de la música i la moda

Marc Giró ha dit, entre riures, que de no haver estat escriptor o presentador de televisió, hauria triomfat al món de la música: "Jo tinc un talent excepcional, però una cosa que no t'ho pots figurar. O sigui, de veritat: Mozart, Rosalia i jo crec que ja vinc jo. El que passa és que l'he desdenyat i ara podria ser multimilionari".

D'altra banda, l'humorista assegura que és un apassionat de la moda, però és un món molt difícil: "Jo em vaig adonar que si al món de la moda competies amb els moderns, havies d'estar molt angoixat tota l'estona".

Vaig una mica transvestit i em xifla

És possible que, per aquest motiu, actualment porta un estil molt clàssic. "A la gent el sorprèn que jo, en ser marica i tenir molta ploma, em vesteixi de senyor".

Presentador del 'Late Xou' de RTVE Catalunya

A 'Punts de vista', Tània Sarrias i Marc Giró s'han intercanviat els rols i han visitat el plató de 'Late Xou' per parlar del programa de moda de RTVE Catalunya.

El presentador està molt orgullós del programa. Sobretot, del sofà: "Nosaltres ens hem adonat amb altres 'late nights' que hi ha per allà que estan mal dissenyats els sofàs. Han de ser prou còmodes perquè tu et sentis, però prou incòmodes perquè tu et sentis recte.

El sofà ha de col·locar l'actitud del convidat

Tot i ser un programa molt guionitzat, l'humorista català assegura que no li agrada que hi hagi un guió molt literal. Prefereix que li estructurin conceptes: "Jo sempre demano a les persones dels programes que he estat que es treballi menys, perquè moltes vegades l'escriptura consisteix a desglossar i llavors jo tinc una sèrie de hàndicaps: soc dislèxic i tinc dèficit d'atenció."

LateXou amb Marc Giró

'Punts de vista', un programa referent

Marc Giró s'ha desfet en elogis cap al programa presentat per Tània Sarrias: "'Punts de vista' és un programa de referència a Catalunya. La gent s'ho ha de mirar completíssimament, t'ho dic sincerament. Jo et felicito perquè ets una referència, una puta deessa de la televisió actual a Catalunya".