Enlaces accesibilidad
Televisió

Víctor Manuel celebra el seu 75è aniversari amb 'La Vida En Canciones'

  • El nou disc de Víctor Manuel inclou 59 cançons que repassen la seva dilatada carrera
  • El cantant explica a ‘Late Xou amb Marc Giró’ que la seva relació amb Ana Belén dura tant perquè “és provisional”
  • Tots els continguts del programa a RVE Play Catalunya

Per
Late Xou - Víctor Manuel es troba en plena gira amb 'La Vida En Canciones'

El compositor Víctor Manuel es troba en plena gira 2023 amb ‘La Vida En Canciones’, una recopilació de 59 cançons que repassen la carrera del cantant asturià. En aquesta col·lecció s’hi troben grans èxits, però també “cançons desgraciades”, diu l’artista. Són aquells temes que no van tenir gaire ressò, “però que explicaven millor les meves coses” i per això les ha inclòs en aquest recull, explica Víctor Manuel. El compositor ha creat més de 550 cançons i, el final, ha volgut recuperar només aquestes 59.

La pròxima cita de la gira serà al Palau de la Música, el pròxim 9 de febrer, i gairebé no queden entrades per assistir-hi. Aquest recorregut, que portarà al cantant a actuar per tots els racons del país, acabarà el 17 de desembre al Wizink Center de Madrid. El disc inclou un text del periodista especialitzat en temes culturals, Juan Luis Álvarez, que narra la vida de l’artista.

Julio Iglesias es va portar molt bé amb nosaltres

Entre les anècdotes que es descobreixen en aquest disc, n’hi ha una que va obligar a l’artista a quedar-se sis mesos a Mèxic. El 1972, Víctor Manuel escriu ‘Ravos’, una comèdia musical que interpretava ell mateix, acompanyat de la seva dona, Ana Belén. L’obra no va rebre l’aprovació de la censura i va córrer una farsa que deia que durant l’actuació es trepitjava la bandera espanyola. Per culpa d’això, es van haver de quedar sis mesos a l’estranger. Julio Iglesias va ser una de les persones que va donar testimoni que això no passava. “Ells sabien que això no passava, però ens volien castigar una mica”, acaba Víctor Manuel.

L’amor “provisional” de Víctor Manuel

Durant la conversa, van sortir molts temes diferents: les gàrgares de gingebre que el cantautor fa abans de cada actuació, unes pastilles miraculoses anomenades ‘qura’, la seva secció de cuina ‘El sofrito’ en el programa radiofònic ‘A vivir que son dos días’ o els “viatges inútils” del compositor. Sobre el seu matrimoni amb Ana Belén, que ja supera els 50 anys, el cantant explica que si “dura tant és perquè és provisional. Si fos alguna cosa rígida, ja s’hauria trencat”, assegura l’artista.