Enlaces accesibilidad
Dia Mundial de la Ràdio

La UAB presenta el primer Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya

Per
Celebrem el Dia Mundial de la Ràdio amb els oients
Celebrem el Dia Mundial de la Ràdio amb els oients

El 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio. Coincidint amb aquesta efemèride, la UAB ha presentat el primer Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya. Un primer pas per crear un museu sonor de la ràdio a Catalunya. En aquest arxiu podem trobar des de Ràdio Arenys, l'emissora municipal pionera a casa nostra, fins a les històriques Ràdio Joventut o Radio Peninsular. La idea és que aquest arxiu sigui l'embrió d'un futur museu sonor de la ràdio a Catalunya. L'arxiu s'ha presentat a l'Institut d'Estudis Catalans i el podem trobar al web https://arxiuradio.uab.cat/.

Catalunya presenta el primer Arxiu Sonor de la Ràdio | Agnès Batlle

Ràdio 4 amb els estudiants

La programació de Ràdio 4 s'ha acostat fins als estudiants de Periodisme per celebrar el dia Mundial de la Ràdio. El programa 'Avui Sortim' que dirigeix i presenta Xavi Martínez s'ha desplaçat fins el Campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Allà han pogut escoltar i veure en directe com es fa aquest programa que s'emet de 10h a 13h. Per la tarda, 'De Boca a Orella', dirigit i presentat per Sílvia Tarragona s'ha desplaçat fins a la casa d'un dels seus oients i ha entrevistat l'actual director i presentador del programa '24 horas' de RNE Josep Cuní. A les 18.30h, Cinto Niqui enregistrarà una edició de 'L'Altra Ràdio' des de l'Institut d'Estudis Catalans.

El mitjà amb més públic en català

La ràdio és el mitjà de comunicació amb més públic en català. És a dir: que les persones que busquen continguts en català als mitjans opten majoritàriament per la ràdio. Així ho recull el darrer Informe del Sector de la Ràdio i l'Estudi General de Mitjans (EGM), que revelen que hi ha 2.799.000 radiooients que consumeixen emissores amb continguts en català. El 71,8% escolten emissores de l'Associació Catalana de Ràdio i el 28,2%, mitjans públics. Això vol dir que gairebé tres de cada quatre oients de ràdio en llengua catalana opta per emissores privades. Són dades de l'Associació Catalana de Ràdio coincidint amb el dia mundial del mitjà.