Aquestes són algunes de les relacions més tòxiques de les sèries de televisió
- La mítica parella de 'Friends' formada per Rachel i Ross, és un clar exemple de relació tòxica
- La col·laboradora de 'Punts de Vista' Paula Hergar, repassa les parelles de ficció de més èxit de la televisió
- Recupera tot el contingut cultural de 'Punts de vista' a RTVE Play Catalunya
Quan es forma una parella es crea una connexió que uneix ambdues persones d’una manera especial. Un vincle diferent del que mantenen amb els seus familiars o coneguts.
A 'Punts de Vista', l’experta en sèries Paula Hergar fa un repàs de les principals parelles de la història de la televisió i distingeix entre relacions sanes i tòxiques.
Rachel i Ross de 'Friends', un clar exemple de toxicitat
Els dos protagonistes de l’exitosa sèrie americana 'Friends' són un dels molts exemples del que una relació no hauria de ser. Dins la sèrie, Ross Geller intenta demostrar constantment a la seva parella, Rachel Green, mostres d’amor per marcar territori i que ningú s’acosti a ella. El seu romanç, basat en la gelosia i múltiples baralles, és un clar exemple de relació tòxica, però que indubtablement aporta interès a la trama.
Piper Chapman i Alex Vause, d'Orange Is The New Black
'Sexo en Nueva York', 'Black Mirror' i 'Orange Is The New Black' també han sigut escenari de romanços poc saludables. En aquesta última sèrie, Piper Chapman d’ 'Orange Is The New Black' acaba a la presó després que la seva ex, Alex Vause, l’acusés d’ajudar-la com a mula del seu negoci de drogues. És innegable que existeix química entre totes aquestes parelles, però això pot ser perillós per a molts espectadors que tendeixen a sentir-se identificats amb els personatges de les seves sèries de televisió preferides.
Relacions sanes a les sèries
Però, no tot són relacions tòxiques a la ficció. Tornant a 'Friends', veiem com la parella formada per Mònica Geller i Chandler Bing, dos bons amics que amb el temps s’adonen que estan fets l’un per l’altre, tenen una relació sana, basada en el respecte mutu, on cap dels dos té una dependència emocional de l'altra.
Sovint la ficció televisiva, per tal de captar l’interès de l'audiència, crea uns personatges amb un tipus de conducta poc saludable, ja que com comenta la periodista Paula Hergar, “les parelles sanes ens avorreixen”. Malgrat això, s'ha de fomentar la idea de relació sana a televisió a les sèries. És important que l’audiència sàpiga diferenciar quan una relació és sana i quan no ho és. Aquest coneixement és el que pot ajudar-los a construir relacions que no siguin tòxiques i a detectar aquelles que ho són.