Enlaces accesibilidad
Entrevista

María Casado, embarassada als 44: "Estic en un moment molt dolç"

  • María Casado repassa la seva trajectòria professional des que va començar com a becària als estudis de Ràdio 4 el 1999 fins a presentar ‘Las tres puertas’ a La 2
  • Feliç i il·lusionada per ser mare, la periodista explica com va deixar RTVE el 2020 per mudar-se a Màlaga i treballar a la productora d'Antonio Banderas
  • L'entrevista completa de 'Noms propis' a RTVE Play Catalunya

Per
Noms Propis - María Casado, periodista

“Dono poques entrevistes”, reconeix María Casado en arribar a Noms propis. La periodista barcelonina aterra en el format presentat per Anna Cler per immiscir-se de ple en una conversa sobre la seva, una trajectòria llarga, densa i molt prolífica en l'àmbit professional.

Ja han passat 24 anys des que una joveníssima Maria aterrés als estudis de Ràdio 4 en el primer dels passos d'una carrera prometedora al món de l'audiovisual. Ara, reconvertida en presidenta de l’Academia de Televisión y Artes del Audiovisual, recorda amb afecte el seu passat, gaudeix el seu present com a presentadora de Las tres puertas i espera amb ànsies un futur pròxim amb la Daniela, la petita de qui està embarassada.

Una maternitat molt buscada (i naturalitzada)

Sempre pudorosa i evitant entrar en massa detalls sobre la seva vida privada, María Casado admet als 44 anys la necessitat de comunicar al món que està feliç amb la seva parella i il·lusionada per un embaràs molt desitjat. “Això que diuen, que les dones cada cop ho retardem més, m'ha arribat en un moment perfecte” explica.

María Casado i la seva parella Martina diRosso amb una ecogafria de l'embaràs

María Casado i la seva parella Martina diRosso amb una ecogafria de l'embaràs RTVE

Amb coherència i naturalitat, Casado procura tractar aquesta maternitat tan buscada tot i que a ella també li costa molt “entrar en la vida personal de les persones” a les quals entrevista. Així i tot, a Las tres puertas, programa pel qual el 2022 guanyava el Premi Iris a Millor presentadora, l'hem pogut veure emocionar-se i deixar anar alguna llàgrima. I és que, per a ella, els programes han de ser com la vida. Amb els seus encerts i errors, “la màgia és que siguin de veritat”.

De Barcelona a Màlaga passant per Madrid

Gairebé dues dècades i mitja li han donat per a molt a Maria Casado. Rememora amb afecte els seus anys com a becària a l'informatiu del cap de setmana de Ràdio 4 i com només un lustre després va marxar directa als estudis de Sant Cugat, on es va posar ben aviat davant de les càmeres.

El salt a Madrid va ser, potser, un dels moviments més inesperats del seu recorregut. “Estava un dilluns a la cua de l'atur, el telèfon em va sonar un dimecres nit per anar a una prova, i l'endemà ja estava presentant un Telediario” explica d'un moment frenètic que li va agafar totalment desprevinguda. “És que no he portat calces”, recorda amb humor que va contestar quan li van proposar fer nit a la capital per ser presentadora aquell mateix divendres.

María Casado presentava el 'Telediario' amb David Cantero

María Casado presentava el 'Telediario' amb David Cantero RTVE

Actualment, la seva vida és ben diferent. El 2020 i en l'esdevenir d'una pandèmia mundial, María Casado marxava del programa La mañana per emprendre nous projectes fora de RTVE perquè “un ha d'estar on se l’estimen”. I per causalitats i causalitats de la vida, va ser llavors quan l'actor Antonio Banderas li va suggerir ser directora de la divisió audiovisual de Teatre Soho Televisió, la seva productora, a Màlaga. “M'ha canviat la vida”, reconeix visiblement commoguda del que està sent un dels moments més dolços del camí que ha recorregut fins ara.