Enlaces accesibilidad
Prova pilot

6 instituts catalans participen en la prova pilot de la futura selectivitat

Per
6 instituts catalans han participat en una prova pilot
Els estudiants de 1r de Batxillerat han participat en aquesta prova pilot | RTVE CATALUNYA

6 instituts catalans participen a una prova pilot de la futura EBAU, les proves d’accés a la universitat que s’implantaran a partir del juny de 2024. En total, uns 50 centres d’arreu d'Espanya participen en aquesta prova, amb l’objectiu d’armonitzar la nova selectivitat amb el caràcter competencial dels mous currículums.

6 instituts catalans participen a la prova pilot de la nova selectivitat | Lourdes Gata

A cadascun dels centres, els estudiants han realitzat dos exercicis: un de una matèria comuna (Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera o Filosofia) i un altre de la matèria obligatòria de modalitat que cursa l'alumne (Dibuix Artístic, Llatí, Humanitats i Ciències Socials o Matemàtiques).

La prova pilot permetrà analitzar el grau d'adaptació dels estudiants a aquest tipus de prova, el temps establert per a fer els exercicis, la comparativa entre els diferents models d'exercicis proposats i la fiabilitat de la correcció. Les noves proves d'accés també busquen la presa de decisions basades en evidències i modificar possibles aspectes de la prova, segons el Ministeri d'Educació.

Alumnes i professors, satisfets

Alguns dels participants en aquesta prova pilot han afirmat que aquest nou model d'examen és ''més de raonar'' i fins i tot l'han titllat de ''divertit''. Els professors han posat en valor el fet de poder saber mobilitzar els continguts en preguntes complexes.