Làmpades i joies sostenibles fetes amb cartró
- L’artista Fèlix Lozal reivindica el cartró com a matèria prima
- Les obres de Lozal són un exemple de com la creativitat i la sostenibilitat poden anar agafats de la mà
- Pots trobar a RTVE Play Catalunya tots els continguts de 'Fet a mà', programa presentat per Juan Avellaneda
Félix Lozal, un artesà especialitzat en cartró, ha aconseguit crear làmpades i joies úniques i sostenibles amb el seu procés de producció 100% manual i l'ús de materials biodegradables. Les seves creacions són un exemple de com la reutilització i la transformació poden ser una alternativa sostenible en la cultura d’un sol ús.
La seva especialitat és el treball del cartró, amb el qual elabora peces de fibres naturals que es mouen entre l'escultura i l'interiorisme, creant un estil únic i personal que el fa destacar en el món de l'artesania i l'art. També ha estat reconegut per Artesania de Catalunya per la seva excepcional trajectòria professional en el disseny i la creació de làmpades. I és que les seves peces són un exemple de disseny escultural. Juan Avellaneda, dissenyador i presentador de ‘Fet a mà’, que ja coneixia la seva obra, va voler conèixer-lo personalment, intrigat per la seva passió pel disseny i la visió sostenible de la vida.
Artesà del cartró
Lozal va començar la seva carrera com a restaurador de mobles i ha aplicat les tècniques que ha après en aquesta disciplina a la seva pròpia obra. El seu projecte Sostenibilitat Estètica, que es dedica a recuperar i transformar mobles abandonats, li va donar la idea de començar a treballar amb cartó, un material que s'adapta perfectament al seu objectiu creatiu. “El cartó i jo ens entenem perfectament”, confessa.
“El cartró i jo ens entenem perfectament“
La periodista Samanta Villar els va acompanyar durant una sessió de treball i va poder veure de primera mà com l'artista treballa amb el cartró i la fusta per crear les seves peces úniques. La seva obra és un exemple de com la creativitat i la sostenibilitat poden anar agafats de la mà per crear un món més conscient i responsable.