Enlaces accesibilidad
Incendi mortal

Tres morts en un incendi en un habitatge a Rubí

Per
Edifici del carrer Saragossa de Rubí on s'ha produït l'incendi
Edifici del carrer Saragossa de Rubí on s'ha produït l'incendi

Tres persones han mort en un incendi en un habitatge de Rubí aquest dimecres. El foc s'ha originat als volts de les 7 del matí a l'entrada principal de l'edifici. Una de les hipòtesis principals és que les víctimes haurien mort per inhalació de fum, ja que no estaven a casa. Unes altres 23 persones han resultat ferides lleus. L'Ajuntament de Rubí ha decretat tres dies de dol.

Incendi amb tres morts a Rubí: el foc ha bloquejat la sortida de l'edifici

Els bombers han rebut l'avís uns minuts abans de les set del matí i s'han mobilitzat comandaments dels parcs de Rubí, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola, i assistència mèdica. "L'incendi a l'arribada s'ha pogut apagar en quatre minuts, la mala sort és que l'incendi estava situat just a la sortida de l'edifici. Ha impedit que la gent que ho pretenia, no pogués sortir", assegura Pep Colàs, cap de la intervenció dels Bombers.

Les victimes les hem trobat fora de casa seva, no podem dir si pujaven o baxaven

"El fum s'ha anat repartint per tots els pisos, pels passadissos, escales, no han entrat als habitatges que estaven correctament tancats. Llavors, hem trobat tres persones. Les víctimes les hem trobat fora de casa seva, no podem dir si pujaven o baixaven", detalla Colàs. Després, els bombers han certificat l'estat dels habitatges.

De fet, les primeres investigacions assenyalen la inhalació d'aquest fum com la causa de la mort d'aquestes tres persones, segons ha dit el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que s'ha desplaçat fins al lloc dels fets. Una de les víctimes és una professora de l'escola Maristes de Rubí.

Un curtcircuit, possible causa

El foc ha començat al replà, suposadament per un curtcircuit al quadre de comptadors. Segons els veïns, poc abans de l'incendi han sentit una explosió. La policia científica dels Mossos d'Esquadra investiga les causes, però no hi ha res clar de moment. La resta de veïns eren dins els pisos i han estat evacuats, alguns amb l'ajuda de veïns trencant les reixes de les finestres. El servei d'emergències ha atès 23 persones d'estat lleu i han rebut l'alta aviat. L'equip de psicòlegs treballa per donar suport als familiars.

A més, l'Ajuntament de Rubí ha habilitat un equipament esportiu per acollir els veïns desallotjats, que encara no saben quan podran tornar a casa. També s'ha habilitat un centre d'acollida a un club de petanca proper a l'edifici incendiat.

L'Ajuntament de Rubí lamenta la pèrdua d'aquestes persones i ha decretat tres dies de dol pel tràgic succés.