Enlaces accesibilidad
Educació

Creix l'abandonament escolar en els estudiants de 3r d'ESO

Per
Aula d'estudiants a Tarragona | ACN
Aula d'estudiants a Tarragona | ACN

Creix el nombre d'estudiants de 3r d'ESO que deixen els seus estudis. La xifra gairebé es duplica respecte el curs passat i passa del 2,5% al 4,7%. La situació, en canvi, ha millorat al curs superior (4t d'ESO) ja que la xifra ha baixat del 8% i es situa en el 6,5%. Pel que fa a l'educació postobligatòria, el percentatge d'alumnes que deixa els estudis a 1r de Batxillerat es manté al voltant del 5% en els darrers anys.

Creix l'abandonament escolar a Catalunya entre els estudiants de 3r d'ESO | Maria Huguet

On l'abandonament és més alt, però, és als cicles de grau mitjà: un de cada quatre alumnes no acaba el primer curs. En aquests estudis, el 23,7% dels alumnes no va acabar el primer curs l'any passat. Són dades d'Educació en la cimera contra l'abandonament escolar que té lloc a Manresa.

Visitem un centre de noves oportunitats

Elaborar un pla de xoc

L'objectiu d'aquesta trobada és l'elaboració d'un pla de xoc amb la implicació dels diferents sectors com entitats, ajuntaments, agents socials i Síndic de Greuges. El departament d'Educació també ha anunciat que compartirà amb els ajuntaments les dades dels alumnes que deixen els estudis perquè els municipis puguin treballar per retornar-los al sistema educatiu. També ha avançat canvis en la preinscripció de formació professional (FP) per al proper curs.

Catalunya supera la mitjana europea

Catalunya supera la mitjana europea en aquesta matèria. Concretament es situa en el 16,9%, segons dades del 2022 a partir de l'Enquesta de Població Activa. Aquesta xifra es manté estancada, ja que el 2017 era del 17%. A tot Espanya, l'abandonament se situa en el 13,9% (2022) i a Europa, en el 9,7% (2021). La Unió Europea estableix com a objectiu per al 2030 un índex d'abandonament escolar del 9%.