Enlaces accesibilidad
Discriminació

Possible sanció a Vueling per obligar les hostesses a portar maquillatge i talons

Per
La sanció seria pionera en discriminació de gènere
La sanció seria pionera en discriminació de gènere

Inspecció de Treball ha proposat sancionar l'aerolínia Vueling per discriminació de gènere amb una multa que podria arribar als 30.000 euros. Treball afirma que la sanció seria pionera i lamenta que Vueling exigeixi uns patrons estètics molt concrets a les dones que no han de complir els homes, tal com avançava El Periódico i ha pogut confirmar RTVE Notícies.

La sanció, que està en procés d'investigació, arriba després que el sindicat de tripulants de cabina Svatla denunciés el fet que les hostesses haguessin de portar maquillatge i talons. Treball considera que aquesta exigència és una vulneració dels drets fonamentals de les treballadores i considera que l'aerolínia comet una infracció "molt greu". Inspecció de Treball destaca que Vueling podria vetllar per la imatge de l'empresa d'una manera més equilibrada.

Vueling respon a la denúncia

L'empresa ha confirmat en un comunicat que la proposta de sanció existeix, però estan treballant per presentar les seves al·legacions a la investigació. Vueling assegura que fa més d'un any que treballen en una revisió de la seva guia d'estil per aconseguir més inclusivitat. A més, destaquen que la guia es va aprovar, fa més de cinc anys, amb el vistiplau dels col·lectius dels tripulants.

Vueling assenyala que les sabates de taló previstes a la guia d'estil de l'empresa són de "a partir de 3 centímetres" i no més alts. A més, indiquen que les característiques de les sabates són concretes per garantir la seguretat de la tripulació.

D'altra banda, fonts de la companyia remarquen que el document actual només inclou "recomanacions" i que mai s'ha imposat cap sanció per incompliment d'aquest.