Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum del més destacat del 24 de març de 2023 | Detingut un sospitós relacionat amb la dona morta de Móra la Nova

  • Garcia fa un minut de silenci per la mort de la veïna morta a Mora La Nóva.
  • Pere Aragonès reclama a Raquel Sánchez accelerar el traspàs de Rodalies.
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Notícies avui a Catalunya, 12 abril 2023. Segueix a RTVE Notícies les notícies més destacades
RTVE Notícies - Segueix les notícies més destacades

L'actualitat d'aquest divendres passa per què l'home el detingut relacionat amb la mort violenta d'una jove de 25 anys a Móra la Nova, continua a comissaria pendent de passar a disposició judicial. Garcia, localitat on vivia la noia, ha fet un minut de silenci en el seu record.

Un incendi forestal que crema des d'ahir a Vilanova de la Reina, a Castelló, ha obligat a evacuar una desena de municipis de les províncies de Castelló i Terol.

El conseller d'Interior ha reconegut mancances en el cos de Bombers després que els sindicats es queixessin de falta de recursos al parc de Rubí per l'incendi de dimecres, que va fer tres morts.

Pere Aragonès reclama a la ministra de Transports Raquel Sánchez, accelerar el traspàs de Rodalies.

Resum avui, a Catalunya: 24 de març de 2023

https://img2.rtve.es/aplicaciones/rtve-app-mam/imagen/evento/

https://img2.rtve.es/aplicaciones/rtve-app-mam/imagen/evento/
RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:11

    Tània Verge assisteix al minut de silenci de Garcia en memòria de la jove assassinada a Móra La Nova

     

    Garcia ha celebrat un minut de silenci en record de la noia assassinada a Móra La Nova. La jove vivia a aquesta localitat de la Ribera d'Ebre i treballava a la residència de Móra La Nova. La consellera de Feminismes ha recordat les víctimes de la violència masclista d'aquests últims anys i ha afirmat estar ''fartes de patir per les nostres vides''.

  • 18:59

    Els Mossos detenen un home relacionat amb la mort de Valentín Moreno, condemnat per un assassinat l'any 2000

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut un home en relació a la mort, el 19 de novembre del 2021, de Valentín Moreno, condemnat l'any 2000 a 8 anys de presó en un centre de menors per un crim a la Vila Olímpica, segons ha avançat 'El Periódico'. Moreno va morir a l'hospital de Can Ruti després d'haver rebut dos trets d'arma de foc al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

     

    Tenia aleshores 39 anys, i els Mossos van qualificar el fet d'homicidi. Segons 'El Periódico', els investigadors no donen el cas per tancat, perquè consideren que hi ha més implicats en un crim que hauria estat encarregat per rivals de l'entorn del narcotràfic que freqüentava la víctima.

  • 18:03

    Presenten el projecte executiu perquè l'antiga caserna de l'Espluga de Francolí aculli habitatges socials

     

    Dels nou pisos actuals, es passarà a set de lloguer social i quatre cohabitatges per a joves. Amb aquesta iniciativa, el consistori espera fomentar l'emancipació juvenil. La rehabilitació també pretén habilitar la part baixa de l'edifici per a un ús públic i canviar el conjunt d'instal·lacions d'enllumenat, aigua i climatització per ser energèticament eficient. El pressupost del projecte és de 900.000 euros i la Diputació de Tarragona n'ha subvencionat la meitat.

  • 17:51

    Mor un motorista de 33 anys en un accident de trànsit a Barcelona

     

     

    Un motorista de 33 anys va morir la nit de dijous en un sinistre de trànsit al districte de Nou Barris de Barcelona. Als fets, que van succeir a l'altura del número 21 del carrer de les Agudes, també hi ha hagut implicat un Nit-Bus. Es tracta de la tercera víctima mortal en accident de trànsit a la ciutat des que va començar l'any, segons ha informat l'Ajuntament.

  • 17:39

    Renfe dona per acabada la remodelació de l'estació de Vilafranca

     

    Es tracta d'una actuació de gairebé 3 milions d'euros que l'operadora va engegar l'octubre del 2021 amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels passatgers. Les obres han comportat una renovació integral dels ascensors, la construcció d'una nova rampa d'accés al vestíbul, la prolongació del mateix vestíbul, la construcció d'una nova zona d'atenció al passatger, i l'adequació a la normativa a persones amb mobilitat reduïda dels lavabos. També s'ha millorat l'enllumenat del vestíbul i les andanes.

  • 17:00

    Entra en funcionament la reducció de velocitat a l'AP-7 entre Martorell i Gelida

     

     

    Aquest divendres ha entrat en funcionament i en fase de proves el sistema de reducció de velocitat a 100 km/h a l'AP-7 entre Martorell i Gelida. El Servei Català de Trànsit ha establert el límit els divendres a la tarda, dissabte al matí i diumenge a la tarda i els camions hauran de circular per la dreta en aquest tram d'uns 7 quilòmetres. A primera hora de la tarda d'aquest divendres, ja amb les restriccions en marxa, el trànsit era fluid en el tram de l'AP-7 al seu pas per Gelida. Així mateix, la majoria de camions complien la mesura de circular per la dreta.

  • 16:28

    Un jutjat admet investiga Colau i Sanz per la superilla de l'Eixample

     

    Un jutjat de Barcelona ha admès a tràmit una querella contra l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, per un delicte urbanístic i un de malversació per les 'superilles' o eixos verds de l'Eixample. La querella la van interposar l'arquitecte en cap del consistori a l'època de l'alcalde Pasqual Maragall, Josep Antoni Acebillo, i els advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas, al cap de pocs dies que la fiscalia arxivés les denúncies dels mateixos querellants i la plataforma Salvem Barcelona. Reclamen la paralització cautelar de les obres per "evitar la plena consumació" dels delictes i pels perjudicis que es poden causar, que xifren en més de 100 milions d'euros.

  • 14:21

    El Festival de Pedralbes canvia de nom i ubicació

     

    Concert Studio, el nou organitzador del festival, traslladarà la proposta del Festival Jardins Pedralbes al Poble Espanyol de Barcelona amb un altre nom, Alma. El certamen celebrarà la primera edició aquest estiu i tindrà lloc del 10 al 27 de juliol. Així ho ha anunciat aquest matí la promotora a les xarxes socials amb un vídeo gravat als jardins del Palau de Pedralbes.

     

    La programació, que es farà pública aquest dimarts, inclourà artistes nacionals i internacionals en la línia de l'esdeveniment musical que Concert Studio feia fins ara als jardins de Pedralbes.

  • 14:04

    Els Mossos busquen proves al cotxe de la jove de 25 anys assassinada a Mora la Nova.

     

     

    Segons ha pogut saber Televisió Espanyola, a l'investigat per aquesta mort violenta, l'haurien detingut dues vegades per agressió sexual l'agost de l'any passat. És un jove de 23 anys, veí de Mora d'Ebre, que mantenia una relació d'amistat amb la víctima. El detingut continua en dependències policials. Anit es va fer un escorcoll a casa seva.

  • 13:07

    L'Ajuntament de Girona inaugura la nova seu de l'Espai LGTBI de la ciutat

     

    L'Ajuntament de Girona inaugura avui a les 18 h la nova seu de l'Espai LGTBI, ubicada als baixos del número 8 del carrer del Torín, al barri de la Devesa-Güell. "Disposar d'un local fix permetrà dinamitzar l'activitat del col·lectiu i tindrà conseqüències positives per al conjunt de la ciutat, perquè permetrà conscienciar i treballar en favor dels drets de les persones que en formen part", ha dit l'alcaldessa, Marta Madrenas, que s'ha mostrat preocupada pel "repunt d'actituds en contra de la llibertat sexual de cadascú" i considerat que "és responsabilitat de tothom erradicar-les".

  • 12:47

    Detinguts 2 homes per 6 robatoris a diverses cases del Vallès

     

    El dispositiu policial 'Oikos' ha desarticulat un grup criminal que robava en domicilis de la zona compresa entre Caldes de Montbui, Granollers i Santa Perpètua de Mogoda. L’organització criminal investigada seleccionava prèviament la zona on actuar i els domicilis als quals volien accedir. A les prèvies, també escollien amagatalls i llocs per deixar roba i objectes que utilitzaven per forçar portes i finestres, perquè, en cas de ser identificats pels agents policials, cosa que ja havia passat en alguna ocasió, mai no portessin a sobre res que els incriminés.

  • 12:35

    Aragonès reclama accelerar el traspàs “íntegre” de Rodalies 

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat accelerar el traspàs “íntegre” de Rodalies a la ministra de Transports. La titular del ministeri, Raquel Sánchez, ha insistit a prioritzar la transferència econòmica: “Anem a pams”. Tot plegat, ho ha dit en l’acte d’inici de les obres del carril bus d’entrada a Barcelona per la B-23, entre Sant Feliu de Llobregat i l’avinguda Diagonal de Barcelona.

  • 12:22

    Barcelona acaba 95 pisos públics de lloguer social en Sant Martí i Nou Barris per a gent gran 



    L'Ajuntament de Barcelona ha acabat les obres de 95 habitatges de lloguer protegit: una promoció de 48 per a gent gran en el barri del Besòs i el Maresme de Sant Martí i una altra de 45 de lloguer assequible en el barri de Torre Baró, en el districte de Nou Barris.

     

    En el cas dels habitatges per a gent gran situats al carrer de Puigcerdà, el preu mitjà mensual és d'uns 444 euros, i el perfil dels usuaris, que paguen en funció dels seus ingressos, és d'una mitjana de 81,2 anys, el 72% són dones i el 81% viuen soles.

  • 12:07

    Colau es referma en l'aposta pel model Superilla Barcelona al costat d'altres ciutats europees

     

     

    L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha refermat aquest divendres en l'aposta pel model Superilla Barcelona al costat de representants d'altres ciutats europees. L'alcaldessa ha assenyalat que aquest model vol dir canviar les prioritats i "posar les persones al centre", una aposta que comparteixen ciutats com Londres, París, Milà o Amsterdam, entre altres. "Estem orgulloses d'haver liderat la transformació", ha indicat Colau, que ha afegit dirigint-se als opositors al seu model que la transformació "no s'ha de frenar, sinó intensificar".

  • 11:20

    El municipi de Durro, a la Vall de Boí, rep la distinció de 'Pueblo Más Bonito de España'.


    És un títol que reconeix l'autenticitat del municipi, posa en valor el patrimoni històric, material i també l'immaterial i atrau més visitants. A Durro, ja hi ha dues esglésies romàniques reconegudes com a patrimoni mundial per la UNESCO; a banda, la festa de les falles també compta amb el reconeixement de la UNESCO, dins la categoria de patrimoni immaterial. Durro serà el quart municipi de la província de Lleida declarat Pueblo Más Bonito de España, després que Bagergue, Arties i Garós també hagin rebut aquesta distinció. 

  • 11:00

    Els Mossos d’Esquadra investiguen una estafa amb bitcoins al Pla d'Urgell

     

    L'estafa afecta diversos veïns del Pla d’Urgell i que ascendeix a més d’un milió d’euros. La investigació es va iniciar després de la denúncia d’un veí de la comarca que suposadament hauria perdut milers d’euros després de fer inversions en criptomonedes. Posteriorment, va captar diners de coneguts que també haurien desaparegut. Els Mossos investiguen ara qui hi hauria darrere d'aquesta estafa i si hi ha més afectats. També si, com tot apunta, hi podria haver frau piramidal, el denunciant podria haver captat els diners de pròxims no com a inversió sinó amb altres finalitats. 
    Pel que sembla, el denunciant va explicar als policies que va invertir en bitcoins després d’entaular relació amb una broker, que es va guanyar la seua confiança.
     

  • 10:38

    El detingut relacionat amb la dona trobada morta de Móra la Nova tindria antecedents per agressió sexual. 

     

     

    El sospitós de 23 anys hauria estat detingut prèviament per dues agressions sexuals l’any passat. Segons ha pogut saber TVE, aquest divendres no passarà a disposició judicial. 

  • 10:00

    Obre portes a la Fira Montjuïc de Barcelona el saló de turisme B-Travel

     

    Aquesta edició, el saló incrementa un 10% els expositors fins als 120. L'objectiu és recuperar l'activitat turística prèvia a la pandèmia i recuperar els 30.000 visitants del 2019. Entrevistat al Cafè d'Idees de Ràdio 4, el president de B-Travel, Martí Serrate, ha avançat les destinacions internacionals que hi seran presents.

  • 9:42

    Es disparen els preus dels hotels

     

    Segons dades de l'INE, el febrer s'han incrementat un 11% el preu de les pernoctacions hoteleres, i també ha pujat el transport, sobretot aeri. L'organització de consumidors OCU assegura que, més enllà de l'augment de preus dels carburants i les ganes de viatjar de la població després de la pandèmia, està havent-hi especulació al respecte.

  • 9:51

    Minut de silenci per la jove morta trobada a Móra la Nova

     

    L'Ajuntament de Garcia, a Tarragona, celebra un minut de silenci a les 7 de la tarda per condemnar l'assassinat d'una jove de la localitat a qui van trobar morta aquest dijous a Móra la Nova. Els mossos d'esquadra van detenir ahir a un jove com a presumpte culpable.

  • 9:30

    Els Mossos d'Esquadra posaran en marxa un dispositiu de seguretat especial amb motiu de la Final Four de la Kings League a l'Spotify Camp Nou.

     

     

    La Guàrdia Urbana també participarà en l'operatiu, assumint la gestió de la mobilitat, i agents de Seguretat Privada intervindran a l'interior de l'estadi. També hi haurà activat l'equip de drons. 

    La policia ha equiparat aquest esdeveniment esportiu com a qualsevol altre de la lliga o competicions europees, per tant, es faran escorcolls i es prohibirà l’accés de begudes alcohòliques, ampolles grans, objectes voluminosos al recinte.

  • 9:20

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, confia que Eduard Sallent acabi la legislatura com a comissari en cap dels Mossos d'Esquadra: El decret incorpora part de la seva visió sobre l'organització policial".

     

  • 9:10

    L'Ajuntament de Móra Nova decreta tres dies de dol oficial amb anul·lació d'actes per la mort violenta d'una dona al costat del municipi.

     

  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest divendres 24 de març d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras.

  • 8:25

    Descobreixen quin marcador fa que la tuberculosi passi de contagi a malaltia.

     

     

    L’hospital Germans Trias descobreix quin és el marcador que fa que només el 10% dels contagiats de tuberculosi desenvolupin la malaltia. Una troballa de la qual ens volem fer ressò avui, dia mundial de la tuberculosi, una infecció per la qual cada dia moren al món més de 4.000 persones i de la que se’n contagien prop de 30.000. 

     
  • 8:20

    El ple del Parlament ha rebutjat la proposta d'ampliació de l'aeroport del prat amb una pista sobre el mar. 

     

     

    Ha estat a través d'una moció dels comuns que ha rebut el suport de la majoria de la cambra, amb l'abstenció de Junts, Ciutadans i PP i el vot en contra d'un diputat del Cup. 

    Els anticapitalistes es queixen que el text no vagi més enllà i rebutgi l'ampliació en qualsevol cas. En paral·lel al pacte de pressupostos socialistes i esquerra van acordar crear una comissió d'estudi per dotar l'aeroport de més capacitat. Dos mesos després la comissió encara no s'ha reunit. 

  • 8:15

    El conseller d'Interior ha reconegut mancances en el cos de Bombers després que els sindicats. 

     

     

    Es queixessin de falta de recursos al parc de Rubí per l'incendi de dimecres, que va fer 3 morts. Dos equips estaven treballant en un accident i el tercer no va poder sortir perquè el camió no estava operatiu. Els sindicats diuen que situacions semblants es viuen a molts parcs. Joan Ignasi Elena diu que estan treballant per revertir la situació. 
     

  • 8:10

    L'incendi forestal que crema des d'ahir a Vilanova de la Reina, a Castelló, ha obligat a evacuar una desena de municipis de les províncies de Castelló i Terol. 
     

     
  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui divendres 24 de març de 2023.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.