Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jaume Asens alerta que el govern de coalició estarà "en risc" si Sumar i Podemos no conflueixen

  • El president del Grup d'Unides Podem al Congrés confia en la visió estratègica de Pablo Iglesias per "no caure en un excés de tacticisme partidista"
  • Jaume Asens treu importància a la presència de gent de Podemos a l'acte de Sumar el diumenge: "hi haurà altres oportunitats"

Per
Asens alerta que el govern de coalició estarà "en risc" si Sumar i Podemos no conflueixen

El president del Grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, alerta que el Govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos estarà "en risc" si Sumar i Podemos no conflueixen: "Que hi hagi un govern de dretes o esquerres depèn d'aquesta unitat".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Asens demana "superar el narcisista de les sigles" i "no caure en un excés de tacticisme partidista" perquè Sumar i Podemos conflueixin: "Hi ha un interès general que ha d'anar per sobre: anar tots plegats". En aquest sentit, el diputat creu que l'èxit de l'acte de Sumar depèn del suport ciutadà.

Asens treu importància a la presència de representants de Podemos

El diputat d'Unidas Podemos treu importància a la presència de representants de Podemos a la presentació de Sumar el diumenge que ve i diu que si finalment no hi és tothom "hi haurà altres oportunitats". Asens sí que confirma que ell hi serà i creu que l'èxit no depèn de qui hi hagi: "Més important de qui hi ha, és qui arriba a la meta".

Pablo Iglesias posa "condicions" a Sumar

Asens veu "indiscutible" que Yolanda Díaz sigui la candidata a les eleccions generals i assegura que té "molt present" que cal "cuidar la coalició" de govern: "Va fer un discurs de candidata de la presidència". Asens admet que Pablo Iglesias posa "condicions" a Sumar perquè hi hagi "garanties": "Interpreta que Podemos és el partit hegemònic de l'espai. Entenc que tenen por que no es respecti el seu pes".

En aquest sentit, confia en la visió estratègica de l'exsecretari general de Podemos perquè Sumar i Podemos finalment conflueixin: "La seva opinió té una ascendència, però no està als òrgans de Podemos".

Veu "complicat" que una dimissió en bloc al CGPJ forci una renovació

Asens veu "complicat" que una dimissió en bloc al Consejo General del Poder Judicial forci una renovació dels càrrecs que tenen el mandat caducat: "Si els consellers no marxen seran còmplices del segrest del PP de la institució".

El diputat d'En Comú Podem no descarta modificar la llei que regula l'elecció dels membres del CGPJ i creu que és inimaginable que això estigui passant a Europa.

Joaquim Bosch: "És molt difícil una dimissió en bloc al CGPJ"

Marchena i Llarena: "volen continuar sent polítics disfressats de jutges"

Asens defensa els avenços aconseguits a la taula de diàleg i considera que són el motiu de l'augment de tensió al Congrés de diputats.Així mateix, considera que aquest mètode no pot resoldre el conflicte català en una sola legislatura i considera que "s'ha arribat molt lluny".

El diputat d'En Comú Podem assenyala els indults, la derogació del delicte de sedició i la reforma de malversació com grans avenços: "Les coses mai són com un imagina".

Asens assenyala als partits de dretes i als jutges Marchena i Llarena de tenir una visió reaccionària d'Espanya: "Ells han esquivat la reforma i a les resolucions fan comentaris polítics, volen continuar sent polítics disfressats de jutges". En aquest sentit, no descarta que la justícia pugui tombar els indults en la revisió dels recursos: "Seria una aberració, però ja n'hem vist d'altres".

El diputat d'En Comú Podem critica la posició de Junts per Catalunya amb relació als resultats de la taula de diàleg que qualifica d'allunyada de la realitat: "Aquí es valora com que és poc. Junts fa un discurs catastrofista". També critica a ERC de voler abastar-ho tot amb els fitxatges de Carles Campuzano o de Mireia Boya i retreu als republicans d'actuar com Florentino Pérez "buscant fitxatges a una banda i a l'altra": "Quan vols abastar tant, caus en incoherències. Et difumines".