Enlaces accesibilidad
Entrevista

Natàlia Sánchez se sent tan feliç treballant com sent mare

  • L'actriu madrilenya, que té dos fills amb l'actor català Marc Clotet, viu a Catalunya des de fa 4 anys i va sorprendre tothom parlant un català fluït al programa cultural 'Punts de Vista'
  • L'èxit de 'Los Serrano' la va catapultar a la fama, però diu que estar a l'atur li ha ensenyat a valorar-se més com a actriu
  • Anna Cler entrevista a Natàlia Sánchez a 'Noms Propis' a RTVE Play Catalunya

Per
Noms Propis - Natalia Sánchez, actriu

Natàlia Sánchez tot just acaba de fer 33 anys. Va néixer un 27 de març, precisament el dia que se celebra el Dia Mundial del Teatre. Actriu sobre l'escenari o darrere de les càmeres de cinema i televisió des dels 11 anys, quan va debutar amb un paper secundari en el llargmetratge 'Clara i Elena' de Manuel Iborra, també canta i toca diversos instruments. Concretament el piano, el clarinet i el saxofon. Esportista, aficionada al submarinisme i, gràcies a l'obra 'Fitzroy' que representa al Teatre Borràs de Barcelona fins al 23 d'abril, també ha fet escalada. L'actriu madrilenya establerta a Catalunya no para quieta, extremadament curiosa, sempre està aprenent. Confessa a 'Noms Propis' que és molt perfeccionista en cada cosa que fa. Tant és així, que fa un temps va sorprendre tothom parlant català per primer cop en una entrevista al programa cultural Punts de Vista.

"Per mi la feina són projectes vitals"

La Natàlia dos fills amb el també actor Marc Clotet. La maternitat li ha canviat la vida. Diu que ara no s'arriscaria a saltar des del pont Bloukrans a Sud-àfrica com va fer abans de ser mare, per exemple, que amb 216 metres d'altura és l'emplaçament més alt del planeta des d'on llençar-se al buit. Ara, l'esport de risc que practica, si se'n pot dir així, és el de conciliar la vida familiar i professional, com fan moltes altres mares. La Natàlia estima la seva professió i no ha volgut anteposar la maternitat als seus projectes laborals. Creu que és important transmetre als fills que els adults són més que pares i, si tenen la sort de treballar en el que els agrada, explicar-los que la feina no és una obligació, també és diversió. Tot i que ara, diu, costa més marxar de casa a causa de la feina. El novembre passat va estar 21 dies a Albània rodant la sèrie de televisió americana 'My Mother is a Cosmonaut'.

"L’any que no vaig treballar va ser l’època que més m’ha servit de la meva vida"

La Natàlia Sánchez recorda a 'Noms propis' el seu primer i gran èxit a televisió interpretant a Teté a 'Los Serrano', una sèrie amb què va créixer i que va marcar la seva adolescència dels 12 als 18 anys. Al programa presentat per l'Anna Cler explica com la fama que va obtenir va ser decisiva per situar-se al centre de la indústria audiovisual. Va intervenir en sèries icòniques de la televisió dels 2000 com a 'Compañeros', 'Periodistas' o 'Javier ya no vive solo'. Natàlia Sánchez també va provar sort en el teatre, pujant a l'escenari en 'Los ochenta son nuestros' (2010), 'Amantes' (2014), 'La pechuga de la sardina' (2015) i 'Oleanna' (2018), al costat de Fernando Guillén Cuervo, entre altres obres. Malgrat que no ha deixat de treballar, sí que va estar un any a l'atur que, segons diu, "és l'època que més m'ha servit de la meva vida". L'actriu explica que va aprendre a no valorar-se de més quan té èxit i a no menysprear-se quan no treballa.

Podem veure la Natàlia Sánchez en altres grans projectes recents com són 'Amar en tiempos revueltos' i protagonitzant la minisèrie històrica 'La memoria del agua'. Totes dues disponibles en RTVE Play.