Enlaces accesibilidad
IRPF

Més de mig milió de contribuents ja han presentat la declaració de la renda per internet

Per
Les oficines de l'Agència Tributària acolliran les declaracions presencials a partir de l'1 de juny
Les oficines de l'Agència Tributària acolliran les declaracions presencials a partir de l'1 de juny

La Campanya de la Renda 2022 ha començat aquest dimarts 11 d'abril. Més de 500.000 persones ja han presentat les seves declaracions per internet, un mitjà que utilitzen 9 de cada 10 contribuents. La campanya s'allargarà fins el 30 de juny, la data límit per a fer les presentacions de manera presencial.

Ja es pot presentar per internet la declaració de la renda

Els qui vulguin tramitar-la de manera telefònica, s'hauran d'esperar fins el 5 de maig i aquells que vulguin fer-ho desplaçant-se a les oficines de l'Agència Tributària ho podran fer a partir de l'1 de juny. Per tal d'avançar les gestions, l'Agència Tributària permet descarregar-se les dades fiscals des del seu portal web.

Quines són les principals novetats?

Entre les novetats d'aquesta campanya destaca la reducció de fins a 1.500 euros anuals de l'aportació individual màxima als plans de pensions privats amb dret a deducció en l'IRPF. En canvi, les aportacions màximes als plans d'empresa amb dret a deducció augmenten fins els 8.500 euros. En tots dos casos, l'aportació total amb beneficis fiscals es manté en la xifra dels 10.000 euros anuals.

La deducció per maternitat també pateix canvis en aquest exercici fiscal. Abans només podien demanar aquesta deducció les mares treballadores amb fills menors de 3 anys, ara podran fer-ho també les que es troben a l'atur o aquelles que rebin l'Ingrés Mínim Vital sense necessitat de tenir una feina.

Compte enrera per a la campanya de la renda

Quins canvis afecten als autònoms?

Per als autònoms que tributen en estimació objectiva, la reducció del rendiment net passa del 5 al 15%. Aquesta és una de les principals novetats que afecta a aquest col·lectiu. Recordem algunes de les despeses que poden deduir-se en la declaració:

  • La quota mensual d'autònom a la Seguretat Social.
  • Els sous dels treballadors i treballadores
  • El lloguer dels cotxes d'empresa i del local o oficina on es desenvolupa l'activitat
  • Les despeses de conservació i reparació dels equips de treball o materials
  • Les despeses relacionades amb professionals externs: advocats, assessors o gestors
  • Assegurances de salut, incloses les de la família i fills fins els 25 anys

Calendari de la campanya

Repassem quines són les dates clau d'aquesta Campanya de la Renda:

  • 11 d'abril: presentació de les delcaracions a través d'internet. Es podrà accedir a l'esborrany de la renda a través d’internet, que permet confirmar-lo o, si no es necessiten modificacions, via telèfon mòbil.
  • 5 de maig: comença el termini per als que vulguin presentar la declaració per telèfon. S'ha de sol·licitar cita des del 3 de maig fins al 29 de juny.
  • 1 de juny: inici de les presentacions de manera presencial. Es pot fer per internet o bé per telèfon a través del 915.357.326 / 901.121.224 o 915.530.071 / 901.223.344.
  • 27 de juny: acaba el termini per als contribuents amb declaració de la renda amb resultat a ingressar mitjançant domiciliació bancària.
  • 29 de juny: últim dia per demanar cita per internet o per telèfon.
  • 30 de juny: finalitza la campanya de la renda per a les declaracions de l’IRPF i patrimoni del 2022 amb resultat a tornar, amb renúncia a la devolució, negatives o amb resultat a ingressar sense domiciliació.