Enlaces accesibilidad
Crim

Presó provisional sense fiança pel presumpte homicida de Canovelles

Per
Entrada del club de tir de Canovelles
Entrada del club de tir de Canovelles

Presó provisional sense fiança pel presumpte homicida del club de tir de Canovelles, a Granollers. La causa quedarà ara a mans del jutjat d'instrucció número 2 de Granollers. A l'home se li imputen els delictes d'homicidi o assassinat, dues detencions il·legals, tinença il·lícita d'armes i un delicte de resistència o atemptat en connexió amb delictes lleus de lesions.

Demà passarà a disposició judicial el presumpte homicida de Canovelles | Sergi Bassolas

L'autor dels fets, de 19 anys, va ser detingut diumenge per la Policia Nacional a Múrcia després de fugir després de disparar mortalment a l'encarregat del local.

La víctima era l'encarregat, que és qui vetlla perquè es compleixin les normes a la galeria de tir així com la venda de munició, entre d'altres feines. Un dels socis, Pedro Lumbreras, ha explicat que s'ha assebentat dels fets pels mitjans i s'ha mostrat molt colpit pels fets. Coneixia molt la víctima, d'uns 50 anys i veí de Granollers, perquè portava més de 4 anys treballant aquí com a encarregat i instructor de tir.

Detingut a Múrcia el presumpte assassí de Canovelles

Assegura que era una persona molt apreciada i que "es portava bé amb tothom". La seva feina era la de vigilar i fer complir les normes. Lumbreras s'ha mostrat sorprès perquè "mai ha passat res (...) tot està molt controlat". De fet, al club hi ha càmeres de seguretat arreu i només hi tenen accés els socis.

Pedro Lumbreras ha recordat que tot el procés de llicències i possessió d'armes està molt regulat i supervisat per la Guàrdia Civil. També s'han de passar proves mèdiques i psicotècnics abans de tenir llicència. El Club de Tir restarà tancat fins aquest dimecres en senyal de dol.

El club de tir ha tancat portes fins dimecres per

El club de tir ha tancat portes fins dimecres per "defunció de l'encarregat"

L'Ajuntament de Canovelles ha emès un comunicat en què lamenta profundament la mort del veí de Granollers, condemna qualsevol tipus de violència, i trasllada el seu condol als familiars i amics de la víctima. També agraeix la ràpida actuació dels cossos de seguretat i es posa a disposició dels Mossos d'Esquadra per col·laborar en la investigació.

L'autor dels trets és un jove de 19 anys, amb llicència d'arma curta, que estava al club de tir fent pràctiques. Després de disparar va abandonar el centre de tir armat i amb munició, i va amenaçar dues dones per fugir amb el seu cotxe. Haurien estat elles qui a l'arribada a Múrcia haurien avisat la policia. La detenció no va ser fàcil i el noi es va resistir. Duia a sobre dues pistoles i una arma blanca.