Pere Aragonès: "L'última paraula la tens tu. No pots mirar cap amunt i passar el problema"
- Pere Aragonès accepta la invitació del ‘Late Xou amb Marc Giró’ i s’enfronta a un concurs de cuina
- El president descobreix algunes anècdotes i curiositats de la Generalitat de Catalunya
- Tots els continguts del programa a RTVE Play Catalunya
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha acceptat la invitació del ‘Late Xou amb Marc Giró’ i s’ha presentat al programa sense corbata, vestit amb camisa, texans i vambes. Davant la sorpresa del presentador, el convidat ha contestat: “Volia ser exclusiu. He pensat, anem a fer una cosa especial pel Marc”.
Seguint amb el tema de la indumentària, el cap de l'Executiu català ha parlat de la reunió de Zoom que el seu equip i ell van fer per decidir quines ulleres portaria. "Tothom opinava. Gairebé semblava un jurat popular” ha dit rient el president, i ha continuat explicant que aquesta reunió va tenir lloc just abans de la campanya electoral per a les eleccions del 2021. “Canviar d’ulleres és una operació d’alt risc. Les ulleres configuren la cara de les persones i la imatge”, ha assegurat Aragonès. L’òptica li va deixar 30 models diferents i el final “vaig acabar agafant les que li agradaven a la meva dona”, ha reconegut.
2 anys de presidència
El pròxim 20 de maig farà dos anys que Pere Aragonès va convertir-se en president de la Generalitat de Catalunya. Marc Giró li ha demanat si en algun moment se’n pot oblidar que és president i Aragonès li ha contestat que: “No te n’oblides, però hi ha moments en què pots estar més relaxat a casa i aconsegueixes desconnectar una mica. Després, quan tornes a connectar, dius: ‘Ui! Que soc el president i tinc tots els problemes i tota la llista de temes a treballar’”.
El presentador també ha volgut saber si té algun lloc on prendre les decisions i si existeix la soledat del president. Pere Aragonès ha admès que “sí que hi és perquè, al final, l’última paraula la tens tu. No pots mirar cap amunt i passar el problema cap a dalt”. “Normalment, les decisions importants no tens gaire temps per dir: 'Bé, ara em tanco, ho programa i planifico'”, ha afegit.
Els timbres de la Generalitat
Aragonès també ha explicat una singularitat de la Generalitat de Catalunya. Resulta que quan arriba el president, sona un timbre; quan arriba una autoritat (un ministre, un ambaixador, la presidència del Parlament, l’alcaldessa de Barcelona...), sonen dos timbres, i quan ve la parella del president, es fa sonar un timbre molt llarg. “Ho vaig demanar i em van dir que això s’ha fet sempre”, ha dit amb un somriure.
Amb 9 anys, Pere Aragonès va rebre el típic encàrrec d’escriure una redacció sobre les vacances de Nadal, però en lloc d’explicar el seu dia a dia, va escriure sobre la dissolució de l’URSS. Quan tenia 12 anys, feia d’àrbitre per no haver de jugar a futbol i als 14, va fundar el seu primer partit amb els amics de Pineda. La formació es deia JIC, Joves Independentistes Catalans.
La passió per la cuina
El president té un compte d’Instagram molt actiu i sovint publica plats i receptes de cuina. Una de les grans passions de Pere Aragonès són els fogons i sap cuinar plats com l’arròs amb castanyons i verdures de l’hort, bonítol confitat a baixa temperatura amb oli suau de pebres i bitxo, entre d’altres.
Per posar a prova la seva habilitat a la cuina, el programa ha preparat el concurs ‘Master Xouf’. Pere Aragonès i Marc Giró s’han batut en duel per descobrir qui dels dos sap fer millor una truita francesa. Per fer el veredicte, el ‘Late Xou’ ha comptat amb un jurat de luxe, format pels xefs Carme Ruscalleda, Carles Gaig i David Andrés.