Enlaces accesibilidad
Influencers de les plantes

El pare Mundina, el primer 'greenfluencer' de la televisió

  • El sacerdot va ser el precursor en parlar de plantes a la televisió en els anys 70 i, fins fa poc, no ha deixat de compartir els seus coneixements en diversos mitjans de comunicació
  • Vicente Mundet, conegut com "el cura de las plantas", va fer servir la seva fama i la jardineria per ajudar centenars de joves en risc d'exclusió social
  • 'Va de verd' estrena segona temporada amb el Pare Mundina, a RTVE Play Catalunya

Per
Va de Verd - Els influencers de les plantes

Vicente Mundina ja passa dels 90, però conserva la veu i l'accent valencià que el van fer famós a les pantalles de la televisió, quan encara la immensa majoria eren en blanc i negre i no podíem distingir el verd de les fulles de les plantes. En definitiva, va ser el primer dels qui avui anomenem influencers de les plantes o greenfluencers.

Sense deixar mai el característic alçacoll, es va guanyar el sobrenom de "el cura de las plantas"; tan aviat t'ensenyava a podar un roser, trasplantar un arbre, o eliminar el pugó com a fer un ram de flors o cuidar la flor de Nadal. Aquests coneixements, que ha divulgat tant a la televisió com a la ràdio, també els ha plasmat en llibres de jardineria i fins i tot en ponències en què convidava als pares a educar els fills en la defensa del medi ambient. Tota aquesta feinada l'ha fet mereixedor d'una pila de reconeixements.

Jardineria per una bona causa

Des d’un principi, el seu interès per la botànica i per tot el que va lligat a les plantes, tenia un rerefons social. A través dels 'Viveros Nazaret', impulsats des de la seva congregació religiosa 'Hijos de la Sagrada Família' ha proporcionat una sortida laboral a molts joves en risc d’exclusió social. També és cofundador de la Escuela Española de Arte Floral.

'Va de Verd' s'ha desplaçat fins a Alcobendas (Madrid) i més concretament al que van ser els 'Viveros Nazaret', actualment en desús, on el Pare Mundina ha respost les preguntes que li ha formulat la presentadora, María Gómez. L'entrevista s'encabeix en el primer programa de la segona temporada, dedicat precisament al fenomen "influencer", del que ell n'és tot un pioner.