Enlaces accesibilidad
Greenfluencers

Aquests són alguns dels 'molys' que ens acompanyen la segona temporada del 'Va de Verd'

  • Els ‘greenfluencers’ es desmarquen dels ‘influencers’ tradicionals en difondre la cura del medi ambient i el consum responsable
  • La nova temporada del programa presentat per María Gómez compta amb 'molys' amb molta presència a les xarxes socials
  • Pots seguir el ‘Va de Verd’ a RTVE Play Catalunya

Per
Alguns dels 'greenfluencers' de la segona temporada del 'Va de Verd'
Alguns dels 'greenfluencers' de la segona temporada del 'Va de Verd'

Torna el Va de Verd, el programa de plantes que agrada tant a experts com aficionats de la jardineria, i ho fa amb moltes novetats. La segona temporada del format presentat per María Gómez porta nous molys o col·laboradors que son imprescindibles en el seguiment d’aquesta aventura. Però, sabies que molts d’ells són veritables ‘greenfluencers’? A continuació, et descobrim aquest terme i quins són els més destacats dels pròxims episodis.

‘Greenfluencers’: els ‘influencers’ sostenibles

El concepte del ‘greenfluencer’ és certament innovador i fa referència a aquelles persones que tenen interès en la cura del planeta i en fan difusió a les xarxes socials. Aquests ‘influencers’ utilitzen els seus comptes per promoure la sostenibilitat i donar consells per cuidar el medi ambient: Dintre d'aquest grup, podem destacar els 'plantfuencers' que estan especialitzats en les plantes i en el món de la jardineria i de l'horticultura. A la segona temporada del Va de Verd, més d’un s’ha convertit també en moly, i aquí en repassem els més coneguts.

1. Javier Pino – @huertoadictos

‘Huerto adictos’ ofereix informació, consells i curiositats sobre horts urbans, jardineria i plantes. És un dels canals més populars entre els ‘greenfluencers’, amb més de 50.000 seguidors a Instagram i més de 2 milions de subscriptors a YouTube.

Javier Pino (Huerto Adictos)

Javier Pino (Huerto Adictos) @huertoadictos

2. Nena Von Flow – @nenaplantsflow

És autora del llibre Cuida tus plantas para que elles cuiden de ti i fundadora del projecte Instinto Planternal. A Instagram es dedica a promoure tallers, a la decoració amb plantes i al disseny d’espais verds. El seu compte té més de 100.000 seguidors.

3. Clara Redondo – @plantitiscronica

Dedicada a la divulgació pel que fa a tenir cura de les plantes quan ets principiant, Clara Redondo, que compta amb la impressionant xifra de més 260.000 seguidors a Instagram, és també l’autora del llibre Hogar, verde hogar. Al seu perfil, fa vídeos curts en format ‘reel’ explicant curiositats o mostrant tècniques concretes d’horticultura.

Clara Redondo (Plantitis Crónica)

Clara Redondo (Plantitis Crónica) @plantitiscronica

4. Alba Núñez – @verdopolis

De professió biòloga, Alba Núñez és l’emprenedora que s’amaga rere aquest perfil d’Instagram amb més de 16.000 seguidors. En les seves publicacions, fa el que anomena “divulgació botànica per a urbanites” a banda d’alguns videotutorials i la promoció d’esdeveniments i tallers.

5. Sara Mangraner – @botanic_mamma

“Mare de 104 plantes, 2 gats, Di i Val” a més de propietària del viver Vivercid de Chiva, València. Així es defineix la Sara al seu perfil, que ronda els 17.000 seguidors, el qual utilitza com a “diari plantil” i ofereix consells sobre com tenir cura o plantar certes espècies.

6. El ecohuerto de Alex – @ecohuertodealex

Amb l’objectiu principal d’aportar trucs i solucions per al teu hort i jardí des d’un vessant més instructiu, l’ecohuerto de l’Alex aglutina més de 13.000 seguidors a Instagram que segueixen els seus continguts sobre reciclatge, medi ambient, receptes i natura.

7. MoiPlants – @moiplants

Té presència a YouTube i el seu perfil d’Instagram congrega més de 14.000 seguidors. MoiPlants, a més d’oferir informació sobre plantes concretes o altres qüestions relacionades, com ara com acabar amb les plagues, també és una botiga online de jardineria.

8. Pipiflower – @pipiflower_

Una altra figura de referència entre els ‘greenfluencers’ és la Pipiflower, que també té una botiga física al Carrer de Pere IV, 176 de Barcelona. A Instagram la segueixen més de 124.000 mil persones i se centra, sobretot, en el ‘home decor’ amb plantes.

Pipiflower

Pipiflower @pipiflower_

9. José Manuel Pérez – @laderasdelnaranco

‘Laderas del Naranco’ va començar com un blog en què José compartia el seu aprenentatge i experiències en la gestió d’un hort des que va plantar el primer arbre. En l’actualitat col·labora a la revista de jardineria Mi Jardín. A YouTube, els seus vídeos són rebuts per una comunitat de més de 100.000 subscriptors interessats a descobrir noves tècniques.

10. Mireia i Alan – @la.tanina

Més de 100.000 subscriptors a YouTube, blog, botiga online, servei de consultories, web i presència a Instagram són algunes de les claus de l’èxit de ‘laTanina’, un perfil orientat a l’ocupació urbana i la vida al camp entre horts i animals.

Una oportunitat per conèixer nous divulgadors de l’horticultura

Amb tot, ells nou no seran els únics ‘influencers’ o cares reconegudes de les plataformes d’Internet de tot el que arriba en aquesta temporada del Va de Verd. La llista de molys que segur et sonen si ets un assidu a les xarxes socials la completen els següents perfils:

  • Ester Casanovas - @picaronablog: més de 4.000 seguidors a Instagram, principalment mostra consells sobre com cultivar hortalisses en testos.
  • Huerta ecológica orgánico - @tuhuertopasoapaso: a través de vídeos, aquest canal de YouTube amb més de 6.000 seguidors se centra en informació sobre cultius i remeis naturals.
  • Hort Urbà al Balcó - @horturbaalbalco: el nom ho explica prou clarament, i és que aquests continguts que a Instagram segueixen més de 1.000 persones mostren com fer el teu propi hort al balcó íntegrament en català.
  • Hort de butxaca - @hortdebutxaca: la premissa a Instagram (més de 7.000 seguidors) és clara: “estem recuperant un tros de terra on fem horta i amb família i amics i ens agrada compartir-ho”.
  • Planteka.co - @planteka.co: es presenta com una comunitat amb més de 8.000 seguidors a Instagram que se centra en el ‘marketplace’ de plantes i la promoció de negocis i vivers locals.
  • Can Rasca Orella - @canrascaorella: finca autosuficient centrada en el compostatge, la permacultura, energia solar i sistemes hídrics sostenibles entre altres qüestions.
  • Natàlia - @naturmentallers: perfil amb més de 6.000 seguidors que a Instagram fomenta l'aprenentatge sobre la cosmètica amb plantes i els pigments vegetals a través de tallers.