Enlaces accesibilidad
Incendis forestals

El Govern alerta de l'elevat risc d'incendis que poden cremar Catalunya aquest estiu

  • El Govern ha presentat la campanya de prevenció d'incendis forestals 'Foc Off'
  • Joan Ignasi Elena afirma que les darreres pluges d'aquests dies no canvien el concepte de la campanya

Per
'Foc Off' és el lema de la campanya d'incendis
'Foc Off' és el lema de la campanya d'incendis | GENERALITAT DE CATALUNYA

''La realitat és dura'' han estat les paraules del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena per remarcar la gravetat de la situació de possibles incendis forestals a Catalunya durant aquest estiu. Elena i la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, han fet una crida aquest dijous a la conscienciació i la col·laboració de la ciutadania per prevenir incendis. Elena ha assenyalat que hi ha un risc "molt elevat" d'incendis especialment en un context de sequera.

Les pluges no són suficients

Per la seva banda, Jordà ha indicat que tot i que el mes de maig ha plogut no ho ha fet de forma suficient. Els dos consellers han fet aquesta crida durant la presentació de la campanya informativa d'enguany contra el risc d'incendi, que remarca la necessitat de prevenir i evitar els incendis causats per l'acció humana.

Foc off

El llançament de la campanya informativa, 'Foc off', coincideix amb l'inici de la campanya forestal, que enguany comença 15 dies abans de l'habitual i no finalitzarà fins al 30 de setembre. La campanya està protagonitzada per joves "en tant que és una de les generacions més conscienciada amb l’emergència climàtica".

El Pla Estratègic de la Vall d'Aran

El govern autònom de la Vall d'Aran, compta amb un Pla Estratègic de gestió del foc pioner a Europa per reduir incendis. S'ha fet un llistat de terrenys, amb l'acord dels propietaris, on l'acció del foc és positiva per a reduir el combustible i regenerar el mantell vegetal. L'objectiu és recuperar camins perduts i ampliar el nombre de pastures.

Com és el Pla Estratègic de gestió del foc de la Vall d'Aran?

El Pla només es pot aplicar en els llocs previstos sempre què les condicions meteorològiques ho permetin tal com va succeir, fa uns mesos a Canejan.