Enlaces accesibilidad
Violència masclista

Detingut un home per la mort de la seva parella a Cornellà de Llobregat

  • L'Ajuntament declara 3 dies de dol i suspèn tots els actes de la festa major de Corpus
  • Segons el TSJC, l'agressor no té antecedents judicials per violència en l'àmbit de la parella
  • Es tracta del cinquè feminicidi aquest 2023 a Catalunya

Per
Portal de la finca de Cornellà de Llobregat on han apunyalat mortalment una dona
Portal de la finca de Cornellà de Llobregat on han apunyalat mortalment una dona

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 34 anys per la mort de la seva dona, de 39 anys, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). Els fets han passat cap a dos quarts de tres de la matinada en un domicili del número 23 del carrer Cornellà Modern, al barri de la Gavarra. Alguns veïns han explicat que es tracta d'un habitatge on hi conviuen diverses famílies i la parella vivia en una habitació rellogada amb una filla de 2 anys.

Segons fonts policials, la víctima ha rebut diverses ganivetades i ha quedat molt malferida. Efectius de Mossos i del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) han intentat reanimar la dona, però no han pogut fer res per salvar-li la vida i ha mort. El presumpte assassí ha estat detingut al mateix habitatge. Està acusat d'homicidi i a les pròximes hores passarà a disposició judicial.

Des de la conselleria d'Igualtat i Feminismes estan fent seguiment del cas i s'han posat a disposició de l'Ajuntament i de la familia de la víctima. La consellera, Tània Verge, s'ha pronunciat a les xarxes socials per condemnar el feminicidi. La d'aquest diumenge a Cornellà de Llobregat és la cinquena dona assassinada a Catalunya per violència masclista aquest 2023.

La Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud ha obert una investigació per acabar de determinar les circumstàncies de l'agressió mortal. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no consten antecedents judicials de denúncies entre la parella.

Dol a Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà ha declarat 3 dies de dol i ha suspès tots els actes programats amb motiu de les festes del Corpus. L'alcalde de la ciutat en funcions, Antoni Balmón, s'ha mostrat molt colpit pels fets i ha admès que és un dia "molt dur i trist" i ha lamentat que la localitat "s'hagi vist enterbolida pel fang de la barbàrie masclista".

Al vespre, unes 6.000 persones, segons xifres facilitades per l'Ajuntament, han respost a la crida del consistori i s'han concentrat a la plaça de Catalunya per expressar el seu rebuig al crim. L'acte ha començat amb un pilar de dol a càrrec dels castellers de Cornellà i tot seguit la cap del departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Cornellà, Núria Giménez, ha llegit un manifest. A continuació, els artistes Alexandra Larios i Òscar Larios han interpretat la cançó 'El lobo', d'Elena Gadel i s'han guardat 5 minuts de silenci, que han acabat amb apludiments i alguns crits de 'Cap agressió sense resposta'.

A l'acte hi han assistit, entre d'altres, l'alcalde Antoni Balmón, representants del Consell Comarcal del Baix Llobregat i la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat. Tània Verge ha lamentat que aquest any ja s'hagin comès 5 feminicidis i ha reiterat la crida al conjunt de la ciutadania per lluitar contra el masclisme perquè "mata, viola i assetja". "Necessitem acabar amb el patriarcat i estem fartes d'aquests atacs constants envers les dones", ha afegit la consellera.

Les víctimes de violència masclista tenen a la seva disposició un servei d'atenció permanent al número 900.900.120, que és gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112 i recórrer a una línia s'assessorament policial via whatsapp, al número 601.00.11.22