Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alejandro Fernández: "Militants de Vox no han assassinat mai ningú"

  • El president del PP de Catalunya no li preocupa el pacte PP-Vox a la Generalitat Valenciana
  • Fernández "desitja" un pacte de PP i el PSC a Barcelona "per evitar el risc que Waterloo governi Barcelona"

Per
Cafè d'idees - Alejandro Fernández: "Militants de Vox no han assassinat mai ningú"

El president del PP de Catalunya (PPC), Alejandro Fernández, defensa el pacte entre el Partit Popular i Vox a la Generalitat valenciana, per contra, assenyala els acords del PSOE amb Bildu: "Bildu va posar persones amb delictes de sang a les llistes, els va haver de retirar. No crec que Vox tingui delictes de sang".

Fernández retreu als socialistes fer "un cordó sanitari al PP" i considera que els populars estan legitimats a buscar les aliances: "El programa de Vox no està dintre de l'acord de govern. Si els socialistes diuen no, doncs el PP ha de pactar per governar".

El líder del PPC defensa que governi la llista més votada, sempre que "tothom la compleixi, seria de rucs que només afecti el PP" i afegeix que segons els sondejos, es plantegen governar en solitari amb una majoria sòlida.

Fenández preveu una "major agressivitat" al Parlament

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Fernández sosté que es respectarà la Constitució allà on el PP lideri el govern: "El pacte constitucional és sagrat. L'Estat autonòmic és una peça fonamental". El president del PP de Catalunya descarta que un govern del PP i Vox a l'Estat faci créixer l'independentisme, però preveu una "escenificació d'una agressivitat major".

Fernández considera que el president Pere Aragonès vol "tornar a dividir la societat" abans fins i tot que els populars arribin a la Moncloa: "Encara no hem arribat al Govern d'Espanya i ja estan muntant fronts per dividir".

I ha assegurat que aquest és un dels motius pels quals ha decidit personalment de quedar-se al Parlament perquè "li va la marxa": "Passaran coses. El debat s'intensificarà. Els independentistes es moren de ganes d'anar al Congrés. Jo no m'avorreixo al Parlament".

Fenández reclama cessions a Collboni per a arribar a un acord a Barcelona

Sobre les negociacions a l'alcladia de Barcelona, Fernández explica que Jaume Collboni i Daniel Sirera "continuen parlant" per arribar a un "acord sensat" a Barcelona, però alerta que "una retransmissió en directe" ho pot fer fracassar: "Sirera té tota la confiança. És el que espero i desitjo".

El president del PP de Catalunya reconeix que Sirera ha "demanat incentius" sense concretar si vol als comuns fora del govern municipal, i afegeix que tothom ha de cedir una mica: "Fer alcalde a algú socialista no és un plaer. Volem un govern constitucionalista. Evitar el risc que Waterloo governi Barcelona".

En aquest sentit, Fernández fa referència a "Waterloo" (la localitat on resideix l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont) perquè diu "continua manant molt a Junts per Catalunya" i li preocupa que la nova presidenta del Parlament, Anna Erra, hi hagi anat a "a rendir pleitesia a Puigdemont": "Nogueras serà la candidata, Puigdemont mana i molt i Waterloo té rellevància molt considerable".

NOTICIA[2449356,IMAGEN]

Fernández, sobre Ripoll: "Convertiran Orriols en una mena d'heroïna"

Sobre les crítiques a la candidata d'Aliança catalana a Ripoll, Sílvia Orriols, Fernández considera que la convertiran en una "heroïna catalana": "L'esquerra fa un discurs melodramàtic, Ripoll el converteix en problema català, espanyol i mundial. Que arribin a acords i deixin el dramatisme".

Fernández diu que el discurs d'Orriols és totalment contrari al seu per identitari: "Parla de persones de 8 cognoms catalans, em genera rebuig".

Fernández critica el "principi de prioritat nacional" de Vox

El president del PP de Catalunya creu que no és el mateix discurs el d'Orriols i el de Vox, el qual "tampoc li agrada" i considera que propostes com la de retirar ajuts als immigrants "és antidemocràtic" i no es podria aplicar a Europa.

"Els postulats de Vox no encaixen en una societat lliure, però tampoc els de la CUP", diu el popular en referència a propostes sobre expropiacions: "Tenim una democràcia no militant, hi poden participar fins i tot els que no són democràtics o constitucionalistes. Té avantatges i inconvenients".