Enlaces accesibilidad
Guardó internacional

La Biblioteca García Márquez, la millor biblioteca pública del 2023

  • L'espai ha rebut ell Premi Internacional de Millor Biblioteca Pública atorgat a Rotterdam
  • Les seves rivals eren tres equipaments d'Eslovènia, Austràlia i la Xina

Per
L'interior de la Biblioteca García Márquez a Barcelona
L'interior de la Biblioteca García Márquez a Barcelona | ACN

La nova Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona ha estat escollida per la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) com la millor biblioteca pública del món 2023. La biblioteca compartia nominació amb les biblioteques: Public Library Janez Vajkard Valvasor Krškov a Eslovènia, la City of Parramatta Library d'Austràlia i la Shangai Library East ubicada a la Xina.

La Gabriel Garcia Márquez, la millor biblioteca del 2023

Quins són els aspectes més ben valorats?

La Biblioteca Gabriel García Márquez havia estat seleccionada per la bona valoració dels següents punts: la interacció amb l’entorn i la cultura local, la qualitat arquitectònica de l’edifici, la flexibilitat dels espais i serveis, la sostenibilitat, el compromís amb l’aprenentatge i connexió social, la digitalització i solucions tècniques dels serveis, el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca Nacions Unides i la visió global del servei que estableix l’IFLA.

La biblioteca barcelonina Gabriel García Márquez, millor biblioteca pública | Marta Orquín

La biblioteca, especialitzada en literatura llatinoamericana, porta el nom del Premi Nobel de Literatura Gabriel García Márquez. Barcelona honora d’aquesta manera a l’escriptor i periodista colombià, que va viure a la ciutat del 1967 al 1975. Va ser inaugurada el maig de 2022 i és la biblioteca central del districte de Sant Martí. És un edifici de sis plantes amb una estructura de fusta vista de gairebé 4.000 metres quadrats.

El 21 d'agost sortirem de dubtes

La guanyadora del premi s’ha anunciat aquest dilluns durant la 88a edició del Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries, que es fa a Rotterdam.