Enlaces accesibilidad
Jardineria

Consells per no matar d'amor les teves plantes

  • 'Me quiere, no me quiere', un llibre essencial per jardiners sense experiència
  • L'excés de reg és la causa més habitual com matem les plantes
  • Recupera tot el contingut del programa 'Va de verd' a RTVE Play Catalunya

Per
Va de Verd - Amb aquesta guia, les teves plantes t'estimaran segur!

Sovint ens estimem tant les nostres plantes que les acabem matant d'amor. Com? Doncs regant-les en excés, per exemple. L'excés d'aigua sol ser la causa més habitual de la mort de les plantes a la llar. Per evitar-ho, i per entendre-les millor, el divulgador botànic Pancho Doren, junt amb el seu soci Jesús Monteagudo, han publicat el llibre 'Me quiere, no me quiere'. Es tracta d'una guia botànica per, segons afirmen, "no matar les teves plantes ni d'amor ni de pena".

Les plantes no parlen, però hi ha signes que expressen el seu malestar. El reg, la llum i el substrat són les claus per tenir les teves plantes en condicions òptimes. Per exemple, si les fulles de la teva planta han començat a esgrogueir, pot ser per falta o excés de reg. O si últimament veus que les fulles de les teves plantes exhibeixen taques marrons, tingues clar que estan demanant a crits més humitat en l'ambient.

A més d'informació pràctica, 'Me quiere, no me quiere' és un llibre ple d'històries i anècdotes sobre el món botànic, que en Pancho i en Jesús han anat recopilant al llarg dels anys que porten al capdavant de la seva botiga 'Casa Protea' al barri de Gràcia de Barcelona.