Enlaces accesibilidad
Matrimonis forçosos

Quatre ordres de protecció per un pare acusat de forçar a casar la seva filla amb un familiar

  • RTVE ja va denunciar com la seva filla viu protegida per una ONG
  • La filla del detingut viva amagada amb la seva parella amb qui es va casar el 15 de maig

Per
El secret de l'Anisa: desafia el matrimoni forçós imposat per la seva família
El secret de l'Anisa: desafia el matrimoni forçós imposat per la seva família

Imposen quatre ordres de protecció a un pare acusat de forçar a casar la seva filla amb un familiar. Es tracta de pare de l'Anissa, una jove pakistanesa que viu a Barcelona i a qui el seu pare volia casar forçosament, es va casar amb la seva parella el passat 15 de maig. Va desafiar la família i ara vivien amagats.

La Policia Nacional va detenir a Barcelona l'home just després de celebrar el casament que pretenia casar-la, contra la seva voluntat, amb un familiar. . Van comprovar que també havia forçat la seva germana a casar-se fa 2 anys al Pakistan. Després de declarar davant del jutge, va quedar en llibertat a l'espera de judici, però s'han dictat quatre ordres de protecció per a vetllar per la integritat de la seva filla, el marit d'aquesta, la seva dona i una altra filla.

Ara està en llibertat amb càrrecs i està citat a declarar la setmana vinent. L'imputen delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats de delictes de tràfic d'éssers humansmatrimoni forçat, afavoriment a la immigració irregular i falsedat documental. La parella continua vivint sota protecció.

La història de l'Anissa

L'Anissa i la seva actual parella, lliurement triada per ella, vivien ocults i refugiats en una associació cultural; per temor a les represàlies del seu pare, contrari a la relació. RTVE va acompanyar l'Anisa el dia del seu casament per explicar el seu testimoni i denunciar la seva situació.

Catalunya és la comunitat on es detecten més matrimonis forçosos. L'any passat els Mossos van atendre una quinzena de noies, enguany ja en porten tres com el cas de l'Anissa.

La història de l'Anisa: desafia el matrimoni forçós imposat per la seva família i es casa amb l¿actual parella

L'Anisa va demanar ajuda a l'Associació de Dones Pakistaneses perquè el seu pare volia obligar-la a casar-se amb un cosí al Pakistan. De fet, l'ha fet signar uns documents per portar-lo a Espanya a viure amb ella. Explica que el seu pare la maltracta i que ella el que vol és casar-se amb Rajeb, la seva parella.

Cada dia venen uns o dos, o tres noies a demanar ajuda

Des de l'Associació de Dones Pakistaneses del Raval arriben cada dia noies demanant ajuda. Aquí parlen amb les seves famílies. En casos de situacions violentes, les animen a denunciar. "Cada dia venen uns o dos, o tres noies a demanar ajuda perquè l'estan obligant a cassar-se en un matrimoni forçós", detalla l'Huma, la responsable de l'associació.