Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Xavier García Albiol: "No em ve de gust governar amb Vox"

  • L’alcalde de Badalona critica que s'hagi desterrat als menors implicats en les violacions grupals: "Qui ha d'actuar és la justícia, no s'actua en base de la llei gitana"
  • Xavier García Albiol espera que el PP tingui una majoria suficient per governar en solitari, sense Vox

Per
Cafè d'idees - Xavier García Albiol: "No em ve de gust governar amb Vox"

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, nega que Alberto Núñez Feijóo hagi donat instruccions als responsables del PP per a formar governs amb Vox i que cada autonomia o municipi ha seguit les seves pròpies polítiques: "Miri si no hi ha cap instrucció de Feijóo que a València hi ha hagut un acord i, en canvi, a Extremadura 'no ha tragat' i al final el president del Parlament és socialista". García Albiol defensa que es canviï la terminologia per arribar a pactes, com ha passat a València o Castellà i Lleó sobre la violència de gènere i la igualtat, perquè el que importa són les polítiques que es faran: "Ens hem de fixar en les polítiques, tot i que no m'agrada la nomenclatura, no hi ha marginació a les dones, ni a les persones LGTBI".

García Albiol defensa que Feijóo no va treure importància a la condemna del candidat de Vox a València i es defineix com feminista i defensa que les dones han d'avançar en igualtat "on tenen un paper inferior". Xavier García albiol veu com "una evidència objectiva" l'existència de la violència de gènere: "Una cosa és que, en base un acord, s'adopti la terminologia".

"Amb Vox tinc un punt de coincidència, sentir-me espanyol"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, Xavier García Albiol diu que només coincideix amb Vox perquè se sent espanyol, però rebutja les seves propostes econòmiques, europees o pel que fa a les dones: "El que escolto no m'agrada. Tinc una altra forma d'entendre la societat. La del país sí que la tinc, però la resta no estic còmode". L'alcalde de Badalona espera que el PP tingui una majoria suficient el 23J per governar en solitari.

"El mal menor és que governi Collboni sense Colau i els seus"

Xavier García Albiol considera que l'acord de Junts per Catalunya i ERC per fer alcalde a Xavier Trias no era bo perquè l'haurien usat "per uns fins nacionals. El mal menor és que governi Collboni sense Colau i els seus". Albiol diu que Daniel Sirera va ser molt clar demanant garanties que els Comuns quedarien a l'oposició i que si hi ha cap canvi després de les eleccions generals,  li hauran "pres el pèl" al Partit Popular: "Si ens han aixecat la camisa d'aquesta manera, no pots arribar a acords amb qui m'ha enganyat, fent de trilers".

García Albiol rebutja el discurs de Xavier Trias i d'Ernest Maragall després de la investidura de Jaume Collboni dient que és un atac de l'Estat "un altre 155" perquè afirma que ara estan negociant un acord a la Diputació de Barcelona amb el PSC: "És la 3a institució que mou més diners. Si aquest que parlen de conxorxa i d'intervenció,  veurem si pacten amb els socialistes".

"A Sant Roc hi ha un problema educatiu, social i de la justícia"

Albiol critica que s'hagi desterrat als menors implicats en les violacions grupals a Badalona i demana que actuï la justícia: "No s'actua en base de la llei gitana. Aquesta aplicació al marge de la societat no m'agrada, qui ha d'actuar és la justícia, són plantejaments d'altres èpoques". Albiol reclama deixar-se de grans frases i abordar l'absentisme escolar al barri de Sant Roc que arriba al 50%: "Els que estan obligats a anar-hi s'ho salten i els pares ho consenten". Xavier García Albiol qualifica de "molt greu" la situació a sant Roc i explica que divendres es reunirà amb el conseller Carles Campuzano: "Tota la col·laboració, però s'han de prendre mesures. Que els pares prenguin consciència,  hi ha un problema educatiu, social però també de la justícia".

Xavier García Albiol defensa que els menors de 14 anys deixin de ser inimputables i confia que el PP estudiarà rebaixar l'edat penal si arriba a la Moncloa: "La idea s'ha de treballar i articular. Ho estudiaran segur".

Defensa que en 8 anys a Badalona l'únic projecte era que ell no governés

Xavier García Albiol critica que a Badalona no s'hagi invertit en els dos últims mandats i posa d'exemple que l'última biblioteca, escola bressol o instal·lació esportiva es va construir fa vuit anys al seu anterior mandat: "No hem viscut un projecte de ciutat. Jo guanyava i l'objectiu únic era que jo no governés".

Albiol ha retret a l'anterior equip de govern que els treballadors estiguin desmoralitzats o que no es donin llicències d'obres perquè no hi ha un advocat contractat i ha lamentat que no hagin contractat les activitats de la festa major: "No està contractada la festa major, ni els focs, ni els grups musicals. És un procés de dos o tres mesos i no hi ha res".