Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Roger Montañola: "Amb Nogueras m'assemblo com un ou a una castanya"

  • El cap de llista de l'Espai CiU critica el xou de la representant de Junts, Míriam Nogueres, de qui se sent completament oposat
  • Montañola s'obre a pactar amb el vencedor del 23J, però adverteix tant Sànchez com Feijoó que els seus vots no seran gratis

Per
El cap de llista de l'Espai CiU per Barcelona el 23J, Roger Montañola, en una entrevista al 'Cafè d'idees'
El cap de llista de l'Espai CiU per Barcelona el 23J, Roger Montañola, en una entrevista al 'Cafè d'idees'

El cap de llista de l'Espai CiU per Barcelona a les eleccions generals, Roger Montañola, ha criticat la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, i l'acusa de fer una política "filocupaire" amb "molt de xou i poca cosa pràctica". Montañola ha assegurat que no votaria Junts per defensar una proposta electoral "molt radical" si el PDeCAT no es presentés: "Amb Nogueras m'assemblo com un ou a una castanya. Al Congrés, ella feia soroll i Bel pactava".

Per Roger Montañola, que s'ha declarat Pujolista, el seu grup vol recuperar una manera de fer política a Madrid per Catalunya que ha quedat orfe amb la desaparició de Convergència: "Molts votants estan cansats del "paperot" que ha fet Junts en els darrers anys".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Montañola diu que Nogueras està "tot el dia enfadada" i no ha fet propostes i la contraposa al portaveu republicà, Gabriel Rufián, de qui valora que "a més de xou, ha pactat coses": "Fent aquests estirabots, també ha fet política".

En aquesta línia, Montañola qualifica la proposta electoral de Junts per Catalunya de "molt radical" i rebutja les propostes d'Artur Mas i de Xavier Trias, demanant al PDeCAT que no es presenti el 23J: "Devem estar fent alguna cosa de forat si ha de sortir Mas i Trias a fer això. Quan les coses es fan d'una manera tranquil·la hi som, però la proposta de Junts en aquestes eleccions és molt radical".

Montañola: "Vol ser president? Passi per caixa"

Montañola diu que parlarà amb qui guanyi les eleccions del 23J i no posarà com a condició un referèndum per pactar la investidura a l'Estat: "És un error dir que no parlaré amb ningú". Sobre els resultats passats els comicis, diu que hi poden haver dos escenaris: que Pedro Sánchez revalidi la presidència o que hi opti Alberto Núñez Feijóo: "Seria un tret al peu dir que estem molt enfadats i que no parlarem. Clar que s'ha de parlar, vol els nostres vots? Passi per caixa".

En aquest sentit, creu que es pot reeditar un pacte del Majestic entre Espai CiU i PP, i concreta que reclamaran acords en aspectes econòmics, d'infraestructures, de respecte a Catalunya i a la seva llengua.

El candidat de l'Espai CiU rebutja l'increment de la despesa pública que diu hi ha hagut durant el govern de coalició de Pedro Sánchez: "Farà un pet com una gla. L'Estat és més gros, entra a la cuina per pressionar al ciutadà fiscalment".

Montañola creu que Catalunya no serà independent

Sobre la independència de Catalunya, Montañola diu no creu que Catalunya sigui independent: "Ja assenyalava les dificultats el 2017 i no vaig anar a votar, era fora de Catalunya". El candidat de l'Espai CiU diu que era favorable a la via Urkullu i no posar Catalunya "al peu dels cavalls": "Va ser un dia lamentable pel país".

A més, critica els partits independentistes i diu que van "donar corda" a la resposta del govern de l'Estat: "Estem al 2023, la nostra proposta al conjunt és d'obediència catalana, liberal i de moderació fiscal".