Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Míriam Nogueras: "No regalarem ni un sol vot a Sánchez"

  • La candidata de Junts assegura que Junts "mai" facilitarà un govern de PP amb Vox i posa condicions "per avançat" al suport a Sànchez
  • Nogueras reclama la unió de l'independentisme: "Ens hem sentit sols defensant Catalunya aquesta legislatura"

Per
Cafè d'idees - Míriam Nogueras: "No regalarem ni un sol vot a Sánchez"

La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions del 23 de juliol, Míriam Nogueras, assegura que Junts "mai" facilitarà un govern de PP amb Vox: "No es pot dir que Junts no negocia. Negocia i negocia millor que els altres", ha defensat per després argumentar que "no s'ha de cedir".

D'aquesta manera, Nogueras ha assegurat que el seu partit "no regalarà ni un sol vot" a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez per evitar un govern de PP i Vox i que el suport del seu partit "es paga per avançat". La candidata per Barcelona de Junts al Congrés diu que no permetran que "es prengui el pèl" a Catalunya: "La pilota està a la teulada del senyor Sánchez. Sap perfectament què volem".

Nogueras diu que si s'han d'asseure a negociar, han de ser més forts i evitar que "els tornin a prendre el pèl": "Deixar forà la porta qui són i què representen. No ho ha fet mai ningú". I afegeix que no hi haurà cap pressió o crítica que els faci canviar i tenir una actitud més contundent: "Hem de deixar de què ens prenguin el pèl, ens l'han pres moltíssim".

Nogueras creu que són una alternativa a la Diputació

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, la candidata de Junts al Congrés reclama la unió de l'independentisme tant a la cambra espanyola com a la resta d'institucions, en referència a la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, Nogueras recorda que Junts i ERC sumen 23 diputats a la diputació, per sobre del que tenen el PSC i comuns: "Segueix sense tenir més diputats que nosaltres. Existeix una majoria alternativa".

El PSC activa el pla B de les negociacions a la Diputació de Barcelona | Elena Garcia

Nogueras: "L'abraçada amb ERC és absolutament necessària"

Nogueras alerta d'un possible pacte del PSC amb dos diputats de Junts i ho qualifica de "Tamayazo": "No em sorprèn que el PSOE intenti fer tamayazos. Els socialistes només sumen si fan acords amb aquells als que no vol votar" -en referència al PP-.

La cap de llista de Junts pel Congrés confia que els independentistes presidiran la Diputació de Barcelona i celebra el posicionament d'Esquerra: "Teresa Jordà ahir ho va dir. Aquesta abraçada és absolutament necessària. Allà on sumem, governem junts".

De fet, Nogueras assenyala els resultats de les municipals del 28 de maig com un punt d'inflexió en les relacions de Junts amb ERC: "Han passat coses perquè ERC ha perdut vots. Tornen allà on van marxar i ho hem d'aprofitar i fer una reflexió". En auest sentit, celebra que Junts i ERC estiguin acostant posicions: "S'està parlant. No s'ha deixat de parlar".

La candidata de Junts el 23J no demana eleccions anticipades a Catalunya malgrat qualificar al president, Pere Aragonès, d'estar tutelat des de Madrid i de ser "molt acomplexat": "És una decisió que li correspon al president". Sí que li reclama que vagi a Madrid a negociar "de nació a nació i no des d'una autonomia".

Nogueras defensa el posicionament de Junts a Ripoll

Amb relació a la desavinença dels partits a Ripoll, que han permès l'accés a l'alcaldia a Sílvia Orriols, Nogueras ho emmarca dins "l'autonomia municipal" i diu que la posició de Junts és inqüestionable: "El partit va deixar claríssim que no podem donar "ni mitja canxa" a la ultradreta. S'ha fet tot el que s'ha pogut".

Nogueras no creu en "cordons sanitaris" i pensa que Aliança Catalana no entrarà al Parlament: "No passarà que hi hagi un partit ultradretà a les institucions. Tenim molta feina a fer tots".