Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Notícies destacades a Catalunya del 29 de juny de 2023 | Nova denúncia per agressió sexual a un menor al centre comercial Màgic de Badalona

  • L’Escola Pia demana perdó pels abusos a menors d’un antic escolapi durant 25 anys al Senegal
  • La inflació es modera al juny i se situa a l'1,9%
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Centre comercial Màgic de Badalona
Centre comercial Màgic de Badalona

L'actualitat d'aquest dijous passa per la detenció d'un noi de 23 anys per mantenir relacions sexuals amb un menor de 13 al centre comercial Màgic de Badalona. Segons els Mossos, havien quedat per xarxes socials i les relacions eren consentides. D'altra banda, l’Escola Pia demana perdó pels abusos a menors d’un antic escolapi durant 25 anys al Senegal i per no haver-lo denunciat.

Presó provisional per un home acusat d'homicidi consumat de la seva parella a l'Hospitalet de Llobregat. Els investigadors sospiten que l'hauria llençat des del primer pis de casa seva. Seria el 6è cas de violència masclista aquest any. El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència d'un home que va passar 15 anys a la presó per violació, tot i ser innocent.

En el marc polític, al Parlament es produeix la votació de les propostes de resolució arran del debat sobre la situació de l'educació i el sistema educatiu. Serà una nova oportunitat per posar a prova la reconstrucció de la unitat independentista. Continua el judici a l'exconseller Miquel Buch pel cas del suposat escorta de Puigdemont. Declaren el director general de la policia de llavors i càrrecs d’interior.

Notícies avui, a Catalunya: 29 de juny de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 18:28

    Apareix un cos sense vida a la platja del Miracle de Tarragona

     

    Segons fons policials, li faltaven les cames i un braç, i tot indica que podria ser d'una dona. Està pendent d'identificar.

  • 18:24

    Mor el galerista d'art Francesc Mestre als 82 anys

     

    El galerista d’art i publicista Francesc Mestre ha mort als 82 anys. Nascut a Barcelona (1941) comptava amb una llarga trajectòria en el món de l’art. Al 2001 va obrir el seu darrer projecte Francesc Mestre Art, al carrer Enric Granados de la capital catalana, el qual després va convertir en plataforma de venda en línia a tot el món. Abans havia dirigit galeries com la Sala Adrià, Àmbit i la René Matras. També havia exercit de marxant d’artistes com Josep Guinovart, Albert Ràfols Casamada o Francesc Artigau, entre d’altres. El 1981, Mestre es va associar a l’associació Galeries d'Art de Catalunya (GAC), fins l’actualitat. Va ser membre destacat de la seva junta directiva entre el 1991 i el 2000.

  • 17:53

    Els Bombers reben una cinquantena d'avisos en 3 hores per les tempestes d'aquest dijous

     

    Els Bombers han rebut 48 avisos per serveis relacionats amb la tempesta que cau aquesta tarda a diferents punts de Catalunya, principalment a les comarques de la Catalunya Central. Més d'una trentena dels serveis s'han dut a terme al Bages. Principalment, ha estat per inundacions i crescudes sobtades de rieres, cap amb conseqüències greus. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 87 trucades aquesta tarda per les fortes pluges. 53 s'han fet des del Bages, 19 des del Maresme i 12 des del Vallès Occidental. Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat.

  • 17:34

    Els Bombers controlen un incendi de vegetació a Mont-ras

     

    Els Bombers han controlat un incendi de vegetació forestal a Mont-ras que ha mobilitzat 16 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris. Els equips d'emergències han rebut l'avís a les 15.33 hores de la tarda i els Bombers l'han pogut donar per controlat una hora després. Segons informen a traves de les xarxes socials, han encerclat amb línies d'aigua el perímetre del foc i han fet una maniobra amb l'ajuda de tractors al cap de l'incendi per aturar l'avenç de les flames. Després de controlar el foc, continuen treballant al lloc quinze dotacions terrestres i tres mitjans aeris per extingir l'incendi. El foc ha obligat a tallar temporalment l'enllaç entre Palafrugell i Mont-ras per facilitar la feina dels Bombers.

  • 16:24

    Mor el crític musical i historiador Roger Alier als 81 anys

     

     

    El crític musical i historiador Roger Alier ha mort als 81 anys. Lligat al món de l’òpera, als mitjans de comunicació musicals i a la Universitat de Barcelona, va consagrar gran part de la seva trajectòria i bibliografia al Gran Teatre del Liceu. Juntament amb Fernando Sans Rivière i Marc Heilbron el 1991 va fundar la revista ‘Ópera Actual’, que va dirigir fins el 2000. Recentment, el Liceu va concedir-li la Medalla d’Or i li dedicarà les funcions de ‘L’Incoronazione di Poppea’ de Monteverdi.

  • 16:17

    Pluges intenses a Vacarisses

     

     

    A Vacarisses han caigut més de 40 litres per metre quadrat en només 30 minuts. Protecció Civil ha activat en estat d'alerta el pla especial d’emergències per inundacions Inuncat per la previsió de xàfecs intensos fins a la tarda de divendres a gran part de Catalunya excepte Terres de l’Ebre. 

     

  • 14:29

    Presó provisional i sense fiança per a un home acusat d'homicidi

     

     

    La seva parella va morir ahir en caure des del seu habitatge de l'Hospitalet. Es tractaria de la 7a víctima de violència de gènere, segons la Generalitat. El magistrat va suspendre la pàtria potestat del fill que tenien en comú, així com la prohibició de comunicar-se amb ell i en va atorgar la guarda i custòdia a un familiar. La causa està oberta per homicidi consumat.

     

  • 14:13

    Mor una dona de 77 anys ofegada a la platja de Cunit

     

     

    Una dona francesa de 77 anys ha mort ofegada aquest dijous al matí a la platja de Cunit. L’avís l’ha donat una dona que ha trucat al telèfon d’emergències 112 a les onze del matí i ha explicat que uns banyistes havien tret de l’aigua una dona que s’estava ofegant. Els socorristes, que tot just iniciaven el servei, l’han intentat reanimar sense èxit. Al lloc dels fets s’hi han desplaçat tres unitats terrestres del SEM, efectius de la Policia Local, dues dotacions de Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil, el cos que es fa càrrec de les diligències. Aquesta és la cinquena víctima mortal comptabilitzada a les platges catalanes en el període de campanya estival.

  • 13:48

    Collboni nomena vuit comissionats i manté Sònia Fuertes a Acció Social, nomenada pel govern de Colau

     

     

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha signat aquest dijous el decret amb el qual completa el cartipàs municipal del nou govern de ciutat. Segons ha detallat en roda de premsa, el decret nomena vuit comissionats, dos més dels que hi havia durant el mandat d'Ada Colau, i entre els quals hi ha Sònia Fuertes, nomenada per l'exalcaldessa i que es mantindrà com a comissionada d'Acció Social. A banda, Collboni ha decidit adscriure a l'alcaldia la regidoria del Pla de Barris, liderada per Lluís Rabell, i també el comissionat de Relacions Internacionals, que tindrà Pau Solanilla al capdavant. El nou alcalde també ha apostat per crear el comissionat del Pacte per Ciutat Vella, que liderarà Ivan Pera.

  • 13:45

    Protecció Civil activa en alerta el pla Inuncat davant la previsió de xàfecs intensos fins demà a la tarda

     

    Protecció Civil ha activat en estat d'alerta el pla especial d’emergències per inundacions Inuncat per la previsió de xàfecs intensos fins a la tarda de divendres a gran part de Catalunya excepte Terres de l’Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu, a partir d’aquest dijous al migdia, xàfecs intensos acompanyats de tempesta i, localment, de fenòmens de temps violent amb pedra i ratxes fortes de vent. L’episodi serà especialment intens durant la matinada de dijous a divendres, quan es podrà superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i, de forma local, de 40 litres cada 30 minuts.

  • 13:10

    Segona jornada del judici a l'exconseller d'Interior, Miquel Buch i l'exsergent de Mossos, Luís Escolà

     

     

    La fiscalia acusa Buch de contractar a Escolà com a assessor para, en realitat, treballar com a escolta de Carles Puigdemont. 

  • 13:06

    Troben mort un home de 66 anys al terrat de casa seva a Besalú

     

    Els Mossos d'Esquadra han trobat mort un home de 66 anys al terrat de casa seva a Besalú (Garrotxa). Segons avança el Punt Avui, la víctima va morir fa dies i de manera accidental mentre realitzava una pràctica sexual en solitari. El fill de la víctima, que no viu al municipi, va trucar a l'Ajuntament del poble en veure que no responia a les trucades. Un vigilant municipal es va acostar fins a la casa i va trucar repetidament la porta, però ningú va obrir i va accedint juntament amb un veí dins de l'immoble. Va ser al terrat on es van trobar nua la víctima i, segons relata el Punt Avui, amb corretges que li envoltaven el coll i els genitals.

  • 12:10

    Catalunya batrà el rècord històric d’agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil aquest estiu

     

     

    Catalunya batrà el rècord històric d’agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil aquest estiu amb 6.684 efectius al territori. L’Operació Estiu, que s’iniciarà el dia 1 de juliol i acabarà el 31 d’agost, incorporarà 24.739 policies nacionals i 20.678 guàrdies civils a tot l’Estat per reforçar la seguretat al sector turístic. A Catalunya hi ha hagut un augment de 500 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil en els darrers cinc anys, el que equival a una pujada del 8,1% des del 2017.

  • 12:05

    L’Escola Pia demana perdó pels abusos sexuals a menors d’un antic escolapi entre 1980 i 2005 al Senegal

     

     

    L’Escola Pia ha demanat perdó pels abusos sexuals a menors d’un antic escolapi entre 1980 i 2005 al Senegal, M.S.C. També per no haver-ho denunciat tot i tenir-ne coneixement el 2005. En un comunicat, l’ordre admet que el religiós va abusar d’un “important nombre de menors”. “Enganyava els menors i s’aprofitava de la seva condició de missioner i de l’ascendència i autoritat que tenia”, remarca l’Escola Pia, que afegeix que els abusos eren coneguts per part dels estudiants i habitants del Senegal, fins i tot per alguns directors i companys escolapis. Va ser destinat a diferents poblacions. Després d’una denúncia, el 2005 va ser traslladat a Catalunya, apartat de menors però amb un paper actiu a l’ordre. Va ser expulsat finalment el 2019.

  • 11:32

    Detingut a Barcelona un perillós fugitiu per un frau superior a un milió de dòlars nord-americans

     

     

    La Policia Nacional i l'FBI nord-americà han detingut a Barcelona un perillós fugitiu per un frau superior a un milió de dòlars nord-americans. L'investigat, de nacionalitat polonesa, tenia en vigor una Orde Internacional de Detenció. Es feia passar per empleat d'uns magatzems comercials de renom per aconseguir transferències de les seves víctimes i estafar-les. 

  • 11:31

    Un foc crema als voltants de la muntanya de Collserola

     

    Un camió d'escombraries s'ha incendiat i ha provocat un foc al carrer del Maduixer, als voltants de la muntanya de Collserola a Barcelona. Fins al lloc s'han desplaçat 2 dotacions dels Bombers de Barcelona. No consta cap víctima. L'incident ha aixecat una columna de fum visible des de diferents punts de la capital catalana.

  • 11:24

    SATSE fa marxa enrere després de demanar que les infermeres puguin anestesiar

     

     

    El sindicat d'infermeria SATSE fa marxa enrere a la petició feta al Ministeri de Sanitat, el passat 16 de juny, per tal que les infermeres poguessin anestesiar els pacients en els processos quirúrgics. Una petició que no havia estat ben rebuda pels col·legis de metges ni d'infermeria. 

  • 11:02

    Mont Plans guanya el Premi Margarida Xirgu 2023

     

    L’actriu Mont Plans ha guanyat el 49è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, que distingeix la millor actriu de la temporada teatral barcelonina. La guanyadora d’enguany és l’actriu Mont Plans per la seva interpretació a l’espectacle ‘Cadires’. Des de l’any passat la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya (FGTAC) i la revista ‘Núvol’ assumeixen l’organització del guardó amb l’Ajuntament de Molins de Rei, la Fundació Romea i l’Institut del Teatre. El Teatre Romea acollirà el 17 de juliol l’acte de proclamació i lliurament del 49è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu.

  • 11:00

    L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, proposada com a senadora autonòmica pel PSC. 

     

     

    D'aquesta manera, Marín no repetirà com a diputada a la Diputació de Barcelona.

  • 10:55

    Fi de les trucades 'spam' sense consentiment 

     

    Les empreses tindran prohibit fer trucades 'spam' a usuaris que no hagin donat el seu consentiment exprés partir d'aquest dijous. La nova Llei General de Telecomunicacions, que es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el 29 de juny del 2022, preveu sancions en cas que les companyies incompleixin el dret dels usuaris a ni rebre trucades no desitjades amb finalitat comercial. La nova norma s'aplicarà quan les empreses truquin a les persones que tinguin un número fix o mòbil a Espanya.

  • 10:44

    Albiol reclama “tota la contundència” contra el jove detingut per agredir sexualment un menor al Màgic

     

     

    L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha condemnat l’agressió sexual que es va produir dijous de la setmana passada al centre comercial Màgic quan un jove va mantenir relacions sexuals amb un menor de 13 anys al pàrquing del centre. En una piulada, el batlle ha reclamat “tota la contundència de la justícia” contra l’arrestat, a qui ha qualificat de “pervertit i tarat”. 

     

  • 10:42

    El Suprem anul·la una sentència de 1992 que condemnava un home per dos delictes de violació a Barcelona

     

     

    La sala penal del Tribunal Suprem ha anul·lat una sentència de l’Audiència de Barcelona de 1992 que va condemnar un home a 24 anys de presó per dos delictes de violació i dues faltes de lesions. El tribunal estima el recurs de revisió contra sentència ferma plantejat per l’home, que es basava en uns informes pericials sobre el semen trobat en una peça de roba íntima de la dona agredida, i que no es correspon amb els marcadors del condemnat. 

  • 10:00

    La JEC atorga a Espai CiU-PDeCAT el 100% dels drets electorals de JxCat per al 23-J. 

     

     

    D'aquesta manera, el partit no haurà de compartir els recursos i els espais amb Junts, que podria portar el cas encara als jutjats. La JEC tomba una resolució prèvia de la Junta Electoral de Barcelona, que havia arribat a la conclusió que els drets s'havien de repartir al 50 % entre els dos membres de la coalició, la mateixa PDeCAT i Junts. Segons la JEC, l'acord de coalició pactat el 2019 establia, precisament, que la integritat dels drets havia d'anar al PDeCAT. 

  • 9:20

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | El primer secretari del PSC i president del Grup Parlamentari de Socialistes - Units per Avançar, Salvador Illa, veu "equivocat" el plantejament de l'independentisme de fixar un preu més alt per investir Sánchez: "Dialogarem amb tothom, però això no va de preus. Va de o Sánchez o Feijóo".

  • 9:00

    La inflació es modera més d'un punt, fins a l'1,9% al juny, el seu nivell més baix des de març de 2021. 

     

     

    L'Índex de Preus de Consum (IPC) retalla 1,3 punts la seva taxa interanual, fins a l'1,9%, el seu menor nivell des de març de 2021, pel fet que la pujada dels preus de carburants, electricitat i aliments va ser menor a l'experimentada un any abans. La inflació subjacent, sense energia ni aliments frescos, cau fins al 5,9%. 

    Amb la moderació dels preus al juny, la taxa d'inflació encadena dos mesos consecutius de caigudes després que al maig frenés fins al 3,2% (nou dècimes menys), segons la xifra avançada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

    L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de juny el pròxim 12 de juliol

     
  • 8:20

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 29 de juny d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras.

  • 8:10

    El Parlament vota avui les resolucions del ple monogràfic sobre educació.

     

     

     

    Serà una nova oportunitat per posar a prova la reconstrucció de la unitat independentista. El Parlament votarà les propostes de resolució arran del debat sobre la situació de l'educació i el sistema educatiu. Serà una nova oportunitat per posar a prova la reconstrucció de la unitat independentista. Ahir, a la sessió de control, Esquerra i Junts van començar a rebaixar el to.

  • 8:05

    Nova denúncia per agressió sexual a un menor al centre comercial Màgic de Badalona.

     

     

    El cas s'ha conegut avui encara que els fets van passar el dia 22. El detingut, de 23 anys, hauria contactat amb la víctima, de 13 anys, a través de les xarxes socials. El personal de seguretat els va trobar al pàrquing del centre comercial i va donar l'avís als Mossos d'Esquadra. Els agents el van detenir per mantenir relacions amb un menor. Ara, es troba en llibertat acusat d'agressió sexual.
     

     
  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat del dijous 29 de juny de 2023.  

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.