Enlaces accesibilidad
Sequera

Les últimes pluges ajuden a frenar la situació crítica dels embassaments

  • Els de les conques internes guanyen 5 punts en 2 mesos i es troben al 30%
  • Els de la conca de l'Ebre han pujat del 36 al 40%

Per
Les pluges posen fre a la situació crítica dels pantans
Les pluges posen fre a la situació crítica dels pantans

Les pluges caigudes durant les darreres setmanes han provocat un optimisme moderat pel que fa a la situació dels embassaments. La situació ha millorat a les conques internes respecte fa uns mesos, però encara ens trobem lluny de les xifres que teníem fa un any. Els de les conques internes han guanyat 5 punts en 2 mesos i ara estan al 30% de capacitat, lluny del 50% que hi havia fa un any. La situació és força similar a la conca de l'Ebre. Els embassaments han pujat del 36 al 40%, mentre que fa un any les reserves estaven al 56%.

L'exemple del pantà de La Baells

En el cas de les reserves del pantà de la Baells, després de pujar fins al 35% de la seva capacitat, ha començat a perdre recursos d’aigua.

Capgirar la situació i tornar a sumar aigua és complicat a l’estiu, l’estació més seca de l’any i quan, a més, hi ha més evaporació i més demanda.

La bona notícia és que les previsions apunten que aquest estiu tindrem més tempestes de les habituals.

L'ACA estudia buidar el pantà de Ruidecanyes

L'Agència Catalana de l'Aigua estudia buidar el pantà de Riudecanyes per tal de poder regar i salvar els avellaners del Baix Camp i el Tarragonès. D'aquesta manera, es desembassarien 0,26 hectòmetres cúbics d'aigua dels 0,34 que queden actualment.

L'ACA estudia buidar el pantà de Riudecanyes per salvar els avellaners del Baix Camp i el Tarragonès | Judit Huerta

Abans, però, s'ha de garantir l'aigua potable pel municipi, ja que Riudecanyes s'abasteix únicament del pantà i des d'Acció Climàtica asseguren que la prioritat és l'aigua de boca. Per això, la setmana vinent, una empresa farà una prospecció per obrir un nou pou.